• Anonym (tuffa tider)

    fler medicinmissbrukare här? jag ska sluta. hjälp..

    Jag är tablettmissbrukare. - det var första gången jag sa det - !

    Är välutbildad mamma. med man och barn som jag älskar. Har av olika skäl fått olika tabletter utskrivna av läkare de senasre åren (shit - vad tiden går).

    Det började med Tramadol. Älskade jag! För mkt. Blev så pigg och glad och uppåt av den. Skit i värken, jag orkade ändå. Så jag knaparade i mig Tramadol som godis. Inga mängder men i ett kör tills det var slut.
    ABSTINENS!!! Den kom som ett brev på posten. Men jag trodde tabletterna var lösningen på mitt problem. Fick mer. Åt upp dom igen, men slutade. Abstinens.

    Jag visste redan då att jag fastnar för tabletter. Det kändes så rätt när jag tog dom och så fel och skamligt när jag hade perioderna utan.

    Ersatte med Citodon. Intalade mig själv att det var mindre farligt. Åt upp alla rör i ett kör. Sen: abstinens. Adrig över max-dosen men inte en dag kunde jag vara utan.

    Har jag det hemma så äter jag.

    Så fick jag sömnproblem. Senaste tiden har jag missbrukat sömntabletter i omgångar. Snabbt började jag ta tabletterna tidigare och tidigare på kvällen för att "lugna ner mig". Fick abstinens under dagarna.

    Nu har jag bestämt mig. Jag har spärrat ALLA recept på apoteket. På egen begäran. Och nu är allt slut hemma. Jag vill bli fri från detta missbruk! Jag vet att jag missbrukar tabletter eftersom jag tar dem av fel anledning och på fel sätt och får panik utan dom. Men jag vill sluta NU innan det går för långt! Killen på apoteket hade inte hört någon som spärrat alla sina recept tidigare. Han var så förvånad och sa att alla han träffar bara vill ha mer och mer. "Just det" sa jag. Man blir BEROENDE. Därför ska jag sluta.
    Nu kommer jag få jordens abstinens. 

    Finns det någon mer som fastnat i ett läkemedelsmissbruk/beroende? Som kan hjälpa och stötta?                 

  • Svar på tråden fler medicinmissbrukare här? jag ska sluta. hjälp..
  • Anonym (morfin)

    (tuffa tider) bra att du försöker att inte vara arg på dig själv. Ibland tar man ett snedsteg, det är okej - man får göra fel.

    Huvudsaken är att du har ditt mål och du har ju varit jätteduktig!

  • Anonym (Duktig)

    Jag tar 2,5mg Imovane nu och har gjort i några dagar, ska väl minska från det. Antar att det stora steget är att gå ner på noll helt.. Ni som har tagit Imovane på den nivån att ni hade svettningar mm på dagtid och började även ta Imovane på dagarna hur lång tid tog det innan ni blev av med sådana effekter?

  • Anonym (Lisa)

    Jag har missbrukat tramadol/tradolan/nobligan...samma rävgift med olika namn. Jag blev precis som du, glad, pigg och kände ingen hunger. Jag var i himmelriket! Orkade hur mycket som helst OCH gick ner massor i vikt!

    Tillslut behöver man mer och mer då toleransnivån för giftet stiger. Jag fick mer ont i kroppen tillslut. Jag bestämde mig för att sluta med skiten.
     Vilken vidrig abstinens, det var svettningar, ångest, depression, svår värk i kroppen och en enorm trötthet de två första veckorna. Efter två veckor började jag må bättre men helt bra var jag nog inte förrän efter 1 1/2 månad.

    Jag har aldrig varit missbrukare av något men började äta denna medicin pga värk i kroppen.

  • Anonym (morfin)

    Skulle du ge ditt barn tramadol? Eller morfinliknande substanser?

    Förmodligen inte och det betyder ju att du inte vill ge det i bröstmjölken heller.



    Du kan ta hand om dig själv utan tabletter. Du kanske kan prova kbt?

    Lycka till

  • Anonym (morfin)

    (nybliven mamma) jag tror inte det är helt ovanligt att söka en "kick". Se bara på fallskärmshoppare, bergsklättrare och dylika men det finns bra och dåliga sätt att söka den på :)

  • Anonym (Treo)

    Jag har missbrukat Treo i stora mängder dom senaste 7 åren pga av huvudvärk. Dels så kände jag att jag inte fick hjälp av sjukvården (läkarna tyckte att det är ju bara att bita ihop, det kan väl inte vara så farligt) och sen min omgivning som tyckte att ta en tablett och gå och lägg dig en stund så går det över. Ingen visste hur mycket treo jag åt egentligen. Kunde lätt äta två rör i veckan. Dom sista två-tre åren hade jag huvudvärk och migrän varje dag, åt bara mer treo. Tills en dag för snart ett år sen då jag fick nog av huvudvärken och slängde alla Treo i soporna, ville inte se skiten mer. Har inte tagit en tablett sen dess men oj oj vad många gånger som jag önskat mig en Treo. Det har inte varit lätt men det har gått. Klarade det på egen hand utan hjälp från sjukvården. 

    Har du bara satt dig i backen på att klara det och vara envis så in i bomben så fixar du det! Vet att det är jättesvårt men det går. Lycka till! Kram på dig. 

  • Anonym (tuffa tider)

    Hej alla!Glad

    Det går bra för mig att sluta ... eller att fortsätta vara utan! Jag har numer väldigt mysiga kvällar utan ett sug efter att ta en tablett och bli lugn. Jag känner mig piggare, gladare och mer stolt över mig själv nu. Mkt bättre självkänsla än på länge. Men jag har blivit rädd när jag haft ngn dag då jag mått dåligt. Då har jag accepterat att alla människor är nere ibland och att man får vara ledsen och orolig - en stund - och sedan får man röra på sig och få det att gå över.

    För att bibehålla mitt lugnare inre så gör jag saker jag mår bra av: har ordning runt mig hemma, tillåter mig själv att vara glad, träffar folk, jobbar och bara slappar och ser på TV.

    Jag blir ganska arg på mig själv när jag tänker tillbaka på hur lång tid tabletter fått styra mitt mående. Till skillnad från alkohol så har jag tagit tabletter för att må bra (alkohol undviker jag när jag inte mår bra). Men slutligen så tog jag ju tablettterna för att INTE MÅ DÅLIGT (abstinens).

    Som Nyblivna Mamman beskriver det känner jag så väl igen mig i. Fast jag har ätit mkt mer tabletter. Men tanken är densamma: i tanken styr tabletterna  en stor del av livet om man jämt tänker på att ta dom, när man ska få ta en, dåligt samvete etc.

    Och till dig Nyblivna Mamman, kan jag säga att jag tror också att det är vanligt att man vill ha ett glas vin eller liknande ngn gång för att slappna av. Jag tror inte att det behöver vara ett problem heller. I mitt fall har det varit skillnad på alkohol och tabletter. Det är tabletterna jag fastnat för. Därremot ska man nog vara ganska restrektiv. 
    Jag tycker i alla fall att du kanske borde sluta ta tabletter alls eftersom det stjäl din energi att ens tänka på dom. Ta tillbaka makten över vad din energi ska gå till! Ganska snabbt ser man de positiva förändringarna med den härliga känslan att kapa banden.

    Så det går bra. MEN jag vet att det är skört och väldigt lätt att trilla dit igen. Visst har jag tänkt på tabletter, men abslout inte dagligen! Jag känner mig stolt!                 

  • Anonym (my)

    Hej. Jag har läst igenom mycket av tråden! Jag är 26 år och tablettmissbrukare. Har haft tramadol mot smärtor i närmare två år från och till. Jag blev sjukskriven för utbrändhet förra året och mådde riktigt risigt, började ta mer än jag skulle för att dämpa den psykiska smärtan också. Tar inga stora doser man ändå mer än vad jag ska. Får jättemånga tabletter utskrivna samtidigt utan någon läkaruppföljning så har blivit lämnad för mig själv känns det som. Tog kontakt med kommunens missbruksvård häromdan, ska försöka ta tag i detta, behöver lära mig leva utan något som dämpar.

    Helt ärligt har det nästan alltid funnits något där som jag använt mig av för att dämpa, substansen har bara bytts ut. Det jag tycker är så jobbigt är avtändningen, usch. Har ett visst antal tabletter kvar och måste få uttrappningen så bra som möjligt så jag slipper det värsta. Det känns som min kroppsliga termostat slutar fungera, jag blir kokhet under täcket för att när jag tar av det frysa så jag skakar, sömnen blir rejält störd. Samtidigt är det ju bara för ett litet tag.

    Grymt jobbat av er som börjat ta er ifrån detta!

    My 

Svar på tråden fler medicinmissbrukare här? jag ska sluta. hjälp..