Inlägg från: anjiali |Visa alla inlägg
  • anjiali

    Spännande att läsa hur det går för er . En helt annan värld på denna sida graviditeten. Hoppas kunna göra er sällskap snart. Ligger här sömnlös som vanligt :-/.

    Erik: cytotec är för att livmodern skall dra ihop sig. Vad jag förstått det som när jag jobbade på gyn. Ges vid aborter för att driva ut foster.

  • anjiali

    Får man fråga en liten fråga ???

    Behöver man bröstvärmare på sommaren ??? Mina två andra barn är födda på vintern så då har det varit användbart.
    Vill inte åka på mjölkstockning.
    Om man behöver det, finns dom på Apoteket ???

  • anjiali

    Ok. Borde nog inskaffa tuttvärmare då. Vill inte ha stockning denna gången. Om det nu kommer någon bebis någon gång.

  • anjiali

    Hej allihopa. Vet inte om jag varit inne och skrivit här sedan vår Milea kom för två veckor sedan.
    Tredje barnet är ingen dans på rosor ännu. Blev akut opererad bara fem dagar efter hon föddes och har käkat hemska antibiotikor sen dess ( sista dagen idag) som förstör hennes mage totalt.

    Hinner / orkar inte med de andra barnen. Känns som om jag inte gör annat än ammar och försöker trösta gråtbebis. Hon är sällan nöjd. Hoppas så på ändring nu när jag är klar med medicinerna. Var det så här det var ??? Hade glömt bort hur jobbig den första tiden kan vara. Har inte lämnat hemmet knappt eftersom hon bara gallskriker och jag knappt sovit.

    Hoppas så på lite bättre flyt framöver.

  • anjiali

    Opererades för akut blindtarm som visade sig inte vara blindtarm utan slut diagnosen blev endometrit.

    Mannen tar henne på nätterna vi varvar, men vi har så jäkla lyhört så jag hör ju henne ändå. Inatt gjorde vi något vi inte brukar. Hon ammade mellan 23-00 och ville inte sova sen. Klockan ett hav vi ersättning och hon drack 100 ml sen somnade hon av sig själv och sov tills nu . Jag pumpade vid samma tid och fick bara ut 50 ml. Så det är ju frågan om hon hade blivit nöjd med det som hon blev på ersättningen.
    Har aldrig givit mina andra barn ersättning så det kändes så där. Inte helt ok, men vad gott vi har sovit båda två.

  • anjiali

    Var på BVC idag och hon hade gått upp 200 g sen i fredags så något får hon ju i sig. Är inte heller någon amnings fanatiker men har hel ammat mina andra två barn och det har funkat. Vet att det kan vara värt att få till det om det går. Nu har jag ammat sen sextiden känns det som hoppas på sömn.
    Den här lilla rackaren bajsar ju så fort hon hållet på att somna så får vi börja om. Hon små bajsar. Bättre om hon gjort av ett lass så var det klart på en stund :D

  • anjiali

    Haft en hyfsad morgon och kväll här hemma. Em kan vi spola förbi. Min sex åring var så arg och ledsen att hon ville flytta hemifrån .
    Ja alla kämpar vi med omställningen att fått en bebis. Men som tur är har hon mått bättre de senaste två dagarna. Hoppas det hållet sig.

    Har bekymmer med att komma iväg på fm. Hon vill äta konstant och snutta. Hade hoppats på att kunna åka till Göteborg på lördag för att träffa vänner medans barnen går på bio. Men vet inte hur vi ska få till en timmas bilfärd på fm.

  • anjiali

    Edvina: Låter som min lilla tös på dagarna. Vill bara snutta och bli buren. Sover inte super på natten heller om hon inte får ligga på mage på min mage. Dagtid är det jätte svårt att få henne att somna bra. Sover bara en tio minuter sen börjar det knorra i magen. Gud så hon kämpar för att fisa.
    Sen äter hon antibiotika så det kanske gör det hela värre.
    Funderar på att utesluta mjölk också för att se om det hjälper.

    Hon vägrar ta nappen . Använder mig som napp. Vad kan jag göra ??? Vill inte vara hennes napp.

    Det är inte helt enkelt att få gjort så mycket. Å ena sidan vill jag inte att tiden går för fort. Å andra sidan vill jag kommit till en period då magen, gnällandet och sömnen är lite bättre.

  • anjiali

    Pth: skönt det låter. Min lilla somnar aldrig känns det som. Tar inte nappen heller :-/ utan vill bara bli buren och snutta. Idag grät hon hela vägen till skolan när jag skulle gå dit. Om hon somnar så tar det tio minuter innan hon vaknar igen och det går inte lägga ner henne. På natten ammar vi varannan timma . Så hade jag det inte med mina andra flickor. Har svårt att njuta av henne, känner mig mest trött.

    Min nio och ett halv åring har det också jobbigt. Men hon har kommit in i puberteten :-/. Hormonsvägningar som bara den och brösten har börjat komma lite. Så tidigt tycker jag.

  • anjiali

    Nu är Milea 1 månad och fick papper på att barnbidrag plus flerbarnstillägg kommer i slutet av augusti. Men på banken är det bara registrerat som vanligt för de två första barnen ?
    Har ni fått för trean ? Kom det den 20:e ? Eller kan det komma annan dag ?

  • anjiali

    Edvina : du ger mig hopp . På söndag slutar vi med antibiotika och hon blir sex veckor !

    Fy för magsjuka ! Krya på er.

  • anjiali

    Edvina: ser ut som mitt natt schema :-/. Känt mig yr på dagarna av trötthet. Idag är mannen hemma så jag kan vila lite på dagen. Hon sover inget vidare då heller tyvärr . Små ont i halsen också.
    Så rätt lika här. Du är inte ensam om det är någon tröst.

Svar på tråden Vi som väntar tredje barnet i juni/juli 2012 - nu har de kommit ut!