Inlägg från: Melle85 |Visa alla inlägg
  • Melle85

    Vi som väntar tredje barnet i juni/juli 2012 - nu har de kommit ut!

    Favoritar så jag vet vart jag ska ta vägen när bebis har behagat att komma ut, fortfarande 3 veckor till beräknat....

  • Melle85

    Nu kan jag äntligen hoppa in här hos er! Minéa föddes 29/7 kl. 23.28 på Bf+5. Hela 4 275 gram och 51 cm lång.
    Hade fått en hel drös med kläder från olika håll men mycket är redan för smått, strl 56 är det som gäller ;) Ingen chock då mina två andra döttrar varit lika stora.
    Amningen har nu äntligen börjat komma igång efter att jag skickat mannen till Apoteket för att införskaffa amningsnapp, jelonet och handpump. Har så himla såriga vårtor :(
    Idag ska vi tillbaka till sjukhuset för PKU-test m.m. då vi åkte hem efter 1 dygn.

  • Melle85

    Tibell: Stackars liten :( Minéa har också fått så där över hela kroppen, dock är ansiktet inte så illa. Vi har också massor av allergier i familjen. Jag tänkte tvättmedel och har nu bytt ut mot Sensitive, vi får se om det hjälper.

  • Melle85

    Fy, jag har åkt på en svampinfektion på bröstvårtorna så det gör otroligt ont :( Klarar inte att amma så jag får hålla på och pumpa och mata på flaska. Attans också, alltid något som ska krångla med amningen :( Var på BVC idag så nu har jag salva att smörja med så hoppas att det ger sig snart i alla fall.

    Men det kommer inte alls mycket mjölk ur ena bröstet. Någon som vet hur det kan bli så? Hon har ammat bra på det bröstet till igår och jag har även tidigare pumpat ur det med mycket mera mjölk än vad det kommer nu.

  • Melle85

    Minéa är 2 veckor idag och vi har fortfarande fullt upp med att försöka komma in i lite rutiner och få igång amningen ordentligt. Infektionen i brösten är fortfarande kvar, dock något bättre. På tisdag börjar min man att jobba igen, det blir fullt upp då med mina busiga tjejer ;)

  • Melle85

    Så söta barn ni har!

    För oss går det mesta bra. Jag har lyckats överleva några dagar utan min man (han jobbar), det har varit svettigt men funkat OK.
    Jag har ju dragits med infektion i brösten som nu har gått över så för några dagar sedan kunde jag dra ner rejält på ersättningen och gå över på amning istället. Hon har fått en flaska när hon inte varit nöjd, 2-3 ggr per dag. Jag tycker att det har funkat bra nu och andats ut men idag kom ett bakslag till. Minéa hade gått ner i vikt sedan förra veckan :( Jag vet att mjölken finns där men den verkar vara för tunn. Det har varit samma bekymmer med de äldre barnen som fått både ersättning och ammat men jag trodde faktiskt att det skulle funka bra denna gången. Usch vad kass man känner sig när det alltid ska krångla med amningen! :(
    Nu förstår jag varför hon har varit så gnällig de senaste dagarna och inte velat sova mer än nån minut på dagarna. Hon vill hela tiden vara i famnen eller amma. Vi ska tillbaka till bvc imorgon för en ny vägning men jag gav henne ersättning efter varje amning nu och nu sover hon gott.

  • Melle85

    Här har vi en skrikhals till just nu, eller i alla fall så fort man lägger ner henne. Separationsångest också kanske? Tack och lov för bärsjalen och min ErgoBaby bärsele!
    Hon har börjat gå upp i vikt nu i alla fall så nu kör vi både på amning + ersättning så att hon växer... Hon sover för det mesta bra på kvällar/nätter. Somnar ordentligt runt kl. 22, vaknar kl. 3 och 5-6 och upp kl. 7 igen. Helt OK :)
    Vi var på 3 ½-veckors kontroll i onsdags och då vägde hon 4560 g, 53,5 cm lång och 38,2 cm runt huvudet.

    Trolla75: Fin bild, mysigt! Caspian har jag alltid haft högst upp på namnlistan för pojke, men vi fick ju aldrig någon grabb ;) Himla fint namn!

Svar på tråden Vi som väntar tredje barnet i juni/juli 2012 - nu har de kommit ut!