• Svar på tråden Vi som väntar tredje barnet i juni/juli 2012 - nu har de kommit ut!
  • dontworrybehappy

    Hej vi lever vi med!
    Noel blir 9månader dem 3:dje och ålar, kan stå och balansera länge själv, har tagit sina första steg själv (3st), kan peka på lampan, klockan, min näsa, munnen, katterna, sina systrar och på pappa, mamma så klart!
    Han är en blyg stillsam liten försiktig "färdinand" pojke! Han älskar att leka med syrrorna, sitta och leka korta stunder med sina leksaker, hänga på mammas arm och gå runt tillsammans med mig och kolla och peka på saker :)

    Kan era små säga några ord än?

    Vad gillar era att göra?

  • SaJo81

    Vår lille tar sig inte fram alls än, han är så nöjd med att sitta på golvet och titta på sina bröder! Bästa nöjet som finns tydligen :)

    Han är ingen jätte direkt vår pojk, han vägde 7,3 sist för 1,5 vecka sen och var då 68cm lång.

    Nu är det bara en vecka kvar till jag börjar jobba, börjar förlika mig med tanken nu....nästan :P

  • Pprcorn
    pth skrev 2013-02-17 19:14:31 följande:
    Pprcorn - låter jobbigt. Några teorier om varför hon vaknar och är ledsen så ofta? Har dina andra barn varit så?
    Lilla E dricker max 60 ml ersättning/välling och äter typ en tsk puré eller gröt. Tips på hur vi ska få honom intresserad av mer mat?
    Ingen teori varför. NEj dom andra vaknade inte så ofta som hon gör. Pojken åt visserligen en flaska om natten tills han var två men då var det bara vakna be om flaskan äta sen somnade han om. Nu har vi renoverat ett rum till honom som han ska få börja sova i. Gissa om man har separationsångest men jag vill sova i sängen igen.

  • pth

    Lilla E är magsjuk! Stackars liten! Började kräkas igår em. Ingen feber. Trött men inte slö. Läser att det är viktigt han får i sig vätska och att bröstmjölk eller vätskeersättning är det bästa, så jag ammar så mycket jag kan och han kräks upp det. Jag ringer 1177, de säger att själva ammandet, sugandet gör att det kan bli sämre, jag ska pumpa ur och ge med sked. Funkar inte alls! Han vill inte ha, begriper inte varför han inte får amma. Hur ska vi göra? När ska man börja oroa sig och vad ska man se upp med?

  • Edvina

    Vi är också sjuka här, influensan, inte roligt! Snäppet bättre än magsjuka dock. Vår 7åring började med feber och hela baletten förra veckan sen har vi trillat dit en efter en varje dag här. Så nu är alla sjuka samtidigt här utom stora som är på benen igen efter 1,5vecka! Lillemannen är febrig och har ont i halsen och täppt men är vid gott mod dagtid iaf. nätterna är jobbigare. Bara att härda ut antar jag. Men dessa jäkla sjukdomar gör en matt! Jag vill ha vår nu! Annars är det bra här, Ludvig far runt som en liten mask här i huset. Lärde sig att dra sig runt för ca 1 månad sedan och har sedan dess övar upp tempot. Nu åker han runt och river och rafsar i allt ;) Min äldsta var en riktig klåfingerapa, åkte runt och rev ur alla skåp, lådor, hyllor mm. på precis allt och jag får känslan av att denna kommer bli detsamma ;) Annars är han nöjd, glad och hur go som helst. Äter gröt till frukost, 1 burk till lunch + 1/3dels efterrättsburk, ammar fritt och äter gröt på kvällen. Han är också i en fas då han vaknar mkt kväll som natt och skriker och vill amma. Ammar mer nattetid nu än någonsin ;) Min teori är för lite mat dagtid nu när han rör sig så mkt. Han ska börja få en middagsburk nu med när han är frisk igen. Vet inte strl på honom, vi har inte varit på BVC sedan 3månkollen men ska på tis igen. Han har iaf. 68-74 i strl nu. Blev 8månader i veckan här :)

  • Edvina

    Pth: Nu är det nog för sent, han är säkert bättre nu får vi hoppas! Jag hade nog ammat iallafall tror jag.

  • pth

    Hjälp! Hur ska det här gå?
    I helgen ska jag vara borta över ett dygn. Lilla E sover hos min, nära, och äter då och då på nätterna. Han äter lite välling och lite mat, men ammar mest. Hur ska det gå?
    Efter påsk ska jag börja jobba. Vara borta från barnen hela dagarna. Hur ska det gå?
    Första helgen efter att jag börjat jobba ska jag på jobbresa, borta fyra dygn, lilla E får följa med, men treåringen blir hemma med farmor. Hur ska det gå?
    Mest ångest för min egen del. Barnen klarar sig nog.

  • dontworrybehappy

    Den klassiska föräldraångesten... Gud vad jag känner med dig!

    Vi har precis börjat vänja av vår skatt med dagamningen vilket går bra men bara detta får mig att känna ångest för att lämna bort honom.. :( vi ska på konsert i slutet av nästa månad och blir borta ca.5 timmar ifrån Noel. Hur ska detta gå? Hur ska han klara sig utan sin mamma :((

    Usch för mammaånget!

  • SaJo81

    Jag har börjat jobba jag, inne på tredje veckan nu (heltid) på lördag ska vi på 30 års fest och ska lämna bort alla barnen över natt, blir första gången vi lämnar bort Bastian så jag är jättenervös!

  • Ruana

    Min dotter såg ut så som på bild nr 1. Jag gick till bvc och en hudläkare fick också titta på henne. Då ska hdläkaren att det var eksem hon skrev ut recept på emovat och decubal jag fick använda emovat morgon och decubal på kvällen det gick bort direkt efter 4 dagar :)

  • Pprcorn

    Hur har ni det?
    Här är det bra. Lillan springer för fullt. Hon började knata när hon var kring 9½ månad och kom på hur man reser sig själv utan stöd dagen efter tiomånadersdagen så här hemma är det fullt upp =)
    Storebror (mittenbarnet) står i kö för förskola till hösten (han blir tre i sommar) men lillasyster får vänta ett halvår till innan hon får börja. Känns tidigt att låta hon börja  redan vid 1½ år =( men nu är jag less leva på fp.
    Är glad att jag kunnat vara hemma så länge som det då blir iaf 3½ år.

    Inga tänder ännu dock på lillfia. Väntar med spänning om det kommer komma några över huvudtaget.

    Ska till öron,näsahals för att lolla om hon har trånga näsgångar och om det kan vara det som stör hennes sömn så. Hon låter alltid täppt och när hon är förkyld så får hon jäääättejobbigt  med andningen.

  • Du och Jag ver2

    Hej tjejer! Här fyller Julia om två veckor! Galet! Går efter saker och reser sig upp, annars är hon rätt lugn. Inga tänder (hennes systrar fick när de var drygt 13månader!) Så jag ammar fortfarande morgon och kväll (nått undantag ibland - men det händer inte så ofta att det uteblir) De andra ammade jag tills de var 9-10 månader, men Julia äter verkligen fortfarande och snuttar inte bara - så vi fortsätter väl tills tänderna kommer - då är det stopp! Jag som alltid tänkt att min gräns går vid ett år - men känner INTE för att sluta om två veckor! Igår satt vi på barnakuten heeela em. Slutade med (som jag misstänkte) att testa astma medicin i en månad. Sen har vi fortfarande inte bestämt oss om vi ska försöka med en fyra eller inte, hjärtat vill verkligen - men orkar man!? Jag är dessutom egenföretagare (+ anställd, börjar jobba i sept på 60% och ska inte gå upp i tid)

  • pth

    Ont!!!!
    Mannen och barnen är på landet. Jag är hemma och jobbar. Tänkte detta skulle vara en naturlig väg att sluta amma helt. Har ammat typ tre gånger om dagen sedan jag började jobba för 2 månader sedan och tänkte att jag ammar ju så lite, morgon, em och kväll så det skulle inte vara några problem att sluta. Men aaaaajjjj! Det ena bröstet är helt stenhårt och ömt. Jag försöker pumpa ur, men det gör ju så jäkla ont bara att ta i det. Tänkte ju att jag skulle pumpa ur så lite som möjligt för att få produktionen att sluta, kanske var jag för snål med pumpningen i början. Nu vill jag bara få ut det jag har, men kan inte. Vad ska jag göra? Har försökt pumpa ur i duschen. Funkar lite mindre smärtfritt, men efter ngn timme är det hårt igen...


    Denna dagen ett liv
Svar på tråden Vi som väntar tredje barnet i juni/juli 2012 - nu har de kommit ut!