• Anonym

    Snart adoption. GRAVID!

    Anonym (samma som #18) skrev 2012-07-11 14:14:35 följande:

    Nej, och det är ju det som är grejen. Eftersom Thailand uppenbarligen kör med "svag adoption", så är det adopterade barnet inte deras förrän ett halvår efter att de tagit hem den tjejen. Och då är det biologiska barnet redan fött. Fram tills dess, så kan adoptionen alltså hävas, om man finner anledning till det. Och det faktum att TS i så fall har ljugit om en graviditet skulle ju kunna anses vara anledning. Om det känns heeelt omöjligt känslomässigt, att vara ärlig, och riskera att adoptionen inte går igenom. Hur skulle det då inte kännas om adoptionen inte går igenom, och de haft barnet hos sig i ett halvår?

    Tror inte det skickar tillbaka ett barn som kommit till Sverige och varit där 6 månader. Den risken är jag beredd att ta. Tänk på dig själv i första hand.
  • Anonym

    det är klart att du ska åka till thailand o hämta hem ert barn som väntar på er där!! många får barn tätt, o visst är det mer traumatiskt för ett adopterat barn att komma till ett helt nytt land o familj, men o andra sidan har ni förmodligen hur mycket kärlek som helst att ge o ni kommer hinna ge både kärlek o trygghet till båda barnen. en stor fördel är ju även att ni kan vara hemma sen båda två när ni fått ert biologiska barn, då kommer barnen ha två föräldrar som ger dem all tid!!!!! o inte för att måla fan på väggen, men en graviditet är en lång resa o ni är långt ifrån garanterade att ni får behålla det barn du bär på - menar absolut inte att vara dum, men så ser ju faktiskt sanningen ibland ut... har ni möjlighet att ge två barn ett kärleksfullt o tryggt hem så ska ni självklart göra det. det hade jag gjort!!! lycka till

  • Anonym
    Anonym skrev 2012-07-11 15:06:46 följande:
    Ja, men skillnaden var att detta barnet var över 2 år. Vem eller vilka föräldrar är hemma med en två åring tills den blir 4 år ? Ingen jag vet. Men 2 år från födseln är normalt.  
    Men vad fint, då kan TS sätta adoptivbarnet på dagis så fort det kommit till Sverige, eftersom någon på FL tycker det är konstigt att vara hemma med det på grund av barnets ålder.
  • Anonym
    Nape skrev 2012-07-11 14:28:32 följande:
    Stort grattis! Efter år av tårar och längtan får ni TVÅ barn! Det är ju underbart, vilken lycka.

    Jag ser att ni fått rådet att hålla tyst om detta tills ni fått hem dottern och jag håller helt med. Det tar en stund innan magen börjar synas och de i Thailand vet ju inte hur du brukar se ut annars. Släkt och vänner kommer tro att ni firat och fikat lite väl ofta- låt alla tro det. Och bara njut och var glad över vad livet ger er.

    Underbart inlägg!! Gillar detta skarpt. {#emotions_dlg.flower}
  • Anonym
    Soetkorv skrev 2012-07-11 14:32:46 följande:
    Ursäkta men vad dåligt gjort av er. Idag är det ju så tydligt att man ska skydda sig när man ska adoptera. Varför riskera att inte få hem ditt barn som väntar i Thailand genom att ha sex oskyddat?! Alla vet att många blir gravida när man gått igenom adoptionsprocessen, då stressen och pressen är över, och man är lycklig och väntar på att få åka och hämta sitt barn, eller när det precis kommit hem.

    Jag är adopterad och min mamma fick barn 7 mån efter att jag kommit till Sverige. Jag hade redan kommit till Sverige när de fick reda på att de var gravida.

    Jadu. Du måste kontakta socialtjänsten och berätta att du blivit gravidm sen får de göra en ny bedömning. Förmodligen kommer de avbryta adoptionen nu när du är gravid. Ett adopterat barn ska inte behöva konkurrera med ett litet nyfött biologiskt barn. För det adopterade barnet behöver all er uppmärksamhet som inte kan ges om det kommer en nyfödd bebis.

    Vore skillnad om ni hade ert adopterade barn och sen körde oskyddat. Nu är det bara slarvigt. Sorry men min åsikt. Och nej det är inte grattis till två barn.

    Jag antar att det biologiska barnet väger tyngst och att du får avböja det adopterade, mkt sorgligt för detta barn som väntat på er.
    Ett biologiskt barn väger alltid tynst. Läs vad TS skrev på första eller andra sidan. Det var inte aktuellt att göra abort. Även om man får det lagligt upp till v. 18.
  • Anonym
    Emeli skrev 2012-07-11 14:42:11 följande:
    Jag tror att risken är väldigt liten att barnet skulle komma att omplaceras av svenska myndigheter när det väl är här även om ts har mörkat graviditeten. Det måste i så fall bedömas vara barnets bästa och till det krävs det starka skäl. Tingsrätten och familjerätten har alltid barnets bästa för ögonen. Det kan sannolikt skada förhållandet till Thailand däremot och försvåra för andra svenska familjer att adoptera därifrån. Adoption bygger på förtroende, att man kan lita på varandra.

    Som så många andra har skrivit - det kommer att bli tufft men sannolikt inte omöjligt att räcka till för båda barnens behov om båda föräldrarna tar aktiv och lika stor del i omvårdnaden om barnen. Om soc bedömer att ts och hennes man har tillräcklig kapacitet att klara båda barnen kommer de antagligen att få medgivande att fullfölja adoptionen trots graviditeten eftersom det då bedöms vara förenligt med vad som är bäst för barnet. Den strider då inte mot svensk lagstiftning. Hur väl den överensstämmer med den thailändska lagstiftningen har jag ingen aning om. Det måste finnas en anledning till att Thailand har svag adoption.
    Men om det nu är så förbaskat besvärligt. Varför hittar de inte familjer i Thailand som kan åta sig detta och svara för kostnaden för sina inhemska barn?! De ska vara tacksamma för att vi kan tänka oss denna välgörenhet.
  • Anonym
    Seven Costanza skrev 2012-07-11 15:02:48 följande:
    Ursäkta men du fattar ju trögt! Ja barnet är ca 18 månader när det nya barnet kommer om det är 14 månader när de hämtar och mamman är i mitten av graviditeten då, men det nya barnet kommer ju när det adopterade barnet bara varit hos föräldrarna i FEM månader!

    Fattar du verkligen inte skillnaden mellan om ett 18-månaders biologiskt barn som alltså varit hos samma föräldrar i ARTON månader och aldrig utsatts för några separationer från vuxna, får ett syskon, mot att en 18-månaders som varit hos samma föräldrar i ynka FEM månader och dessförinnan blivit övergiven minst två gånger, får ett syskon att konkurrera med? Jisses vad folk är naiva och okunniga om adoption härinne. Att folk får biologiska syskon tätare än 18 månader har inget som helst med den här frågeställningen att göra.

    Jo det har det. 18 månader är inte ovanligt mellan biologiska barn.
  • Anonym
    Anonym skrev 2012-07-11 15:09:09 följande:
    Men vad fint, då kan TS sätta adoptivbarnet på dagis så fort det kommit till Sverige, eftersom någon på FL tycker det är konstigt att vara hemma med det på grund av barnets ålder.

    Ja ett barn som är 18 månader går ju normalt på dagis.
  • Anonym
    FrejaHansson skrev 2012-07-11 15:19:13 följande:
    Många otroligt löjliga svar här.

    Ni har väntat och väntat, försökt och försökt.

    Ni ska ni få två barn, det är ju helt underbart!
    Dessutom får ni ju ett par månader med ert lilla adopterade barn innan ert biologiska barn kommer.

    Vad andra människor tycker om detta är ointressant,
    Och vem skulle skydda sig när man har fått berättat för sig att man är infertil?
    Preventinmedel kostar pengar och innehåller en massa hormoner, de flesta skulle vilja slippa det om man bara kunde.

    Det är bara ni som kan avgöra vad som känns rätt, men det känns som att detta är era barn, bägge två!
    Och om ni känner er redo för det så kan jag bara precis gratulera, en riktig solskenshistoria i mina ögon.
    Jag är säker på att det kommer gå galant! :)
  • Anonym

    Grattis!
    Har bara läst TS, jag har varit i nästan samma situation, men många år sedan nu. Fått barnbesked och allt då vår kommun undrade om vi kunde tänka oss att ta emot en familjehemsplacering. de tyckte att det skulle fungera utmärkt med ett adoptivbarn och att vi skulle ta emot en familjehemsplacering.

    Det det hela föll på var att det landets regler som satte stopp och det hade inte gått att smussla med det då placeringen var ett spädbarn och hade kommit till oss innan vi åkte och hämtade vårt adoptivbarn. Vi var tvugna att välja och valde vårt adoptivbarn.

Svar på tråden Snart adoption. GRAVID!