• The Doctor

    Kan jag anmäla honom för våldtäkt?

    Anonym (ojoj) skrev 2012-07-15 17:47:41 följande:
    Så om jag ber om att bli slagen i affekt så är det ok att slå? Det är aldrig okey att slå någon, varken barn, man eller kvinna, precis som det aldrig är okey att våldta ngn.
    Tänk om TS när samlaget började hade skrikit på ett uppenbart förbannat sätt "våldta mig då din jävel, det är ju det du alltid drömt om ditt svin". Skulle det vara okey att våldta då? Eller om vi tänker oss att TS bråkar med sin man. Båda är fulla och vansinnet hänger i luften. TS skriker "våldta mig då ditt svin, jag bryr mig inte, ta mig i alla hål din  djävul". Då är det mer accepterat för dig att han ger sig på henne på riktigt, eller hur tänker du?
    Jag har aldrig påstått att det är OK att slå en annan människa, vad jag skriver är att det är en stor skillnad mellan att TS blir våldtagen och din man slår dig efter att du på fyllan bett honom. Faktum är att det inte ens är jämförbart i mina ögon.
  • The Doctor
    Kattdamen skrev 2012-07-15 18:12:48 följande:
    Men för helvete.

    Hade min make gjort något dylikt hade det naturligtvis blivit skilsmässa.
    Absolut, utan tvekan.
  • The Doctor
    Anonym (ojoj) skrev 2012-07-15 18:19:24 följande:
    Dom flesta i den här tråden har uttryckt att det är en våldtäkt. Tror inte ngn har sagt att det ur TS synvinkel var ett rapeplay. Den enda som trott det var ett rapeplay är TS man.
    Det handlar inte om ifall detta är en våldtäkt eller inte för det är vi nog överens om att det är. Det handlar om hur TS skall gå vidare med händelsen. Skall hon anmäla, skall hon göra slut eller kan det röra sig om ett missförstånd som kan redas ut? Idiot är snarare den som inte förstår att det finns stora nyanser från grått till mörkaste svart  även när det gäller en våldtäkt.  
    Då är jag den största idioten här - en våldtäkt är en våldtäkt. Punkt.
  • The Doctor
    Iam skrev 2012-07-15 18:52:20 följande:
    Som jag skrev ovan. Om han nu missuppfattade när hon skrek nej, grät och försökte putta bort honom. Om han nu missuppfattade hennes kruttorra respons för att vara ett tecken på kåthet.. Då borde han i alla fall reagerat när han hittade henne gråtandes på toaletten på morgonen...

    Och han borde då gjort allt i sin makt för att reparera den skada han gjort... och det gör man inte genom att gå till jobbet och låta TS fortsätta gråta i sin ensamhet.  
  • The Doctor
    Anonym skrev 2012-07-15 18:59:03 följande:
    Han tvingade sig på henne och hade sex med henne. Hon grät, skrek och försökte ta sig lös.

    En tid före detta hade hon berättat att hon fantiserade om att bli våldtagen, men att det givetvis bara var en fantasi.

    Kommunikationen har inte fungerat eller? är det vad som gått snett? HAN tog sig friheten att ta henne med våld. HON hade inte gett honom tillåtelse till detta. HUR kan det röra sig om något annat än en regelrätt våldtäkt?

    Det handlar i mina ögon inte om "bristande kommunikation", det handlar om att han har tagit sig friheten att begå ett fysiskt övergrepp på henne, utan att hon gett sin tillåtelse. Då får hon väl ha vilka fantasier hon vill, det är inte okej att göra så.
  • The Doctor
    Anonym (ojoj) skrev 2012-07-15 20:11:50 följande:
    Äntligen en som fattat och har förmåga att uttrycka det med tre enkla ord! Ett mongo är han säkerligen eftersom han inte fattat TS tydliga signaler, men för den sakens skull behöver han inte vara en predator-rapist som ska buras in och bli gangbangad i analen av predator-negrer morgon och kväll.

    Den här tråden börjar bli allt mer absurd!     
    Jag håller fullkomligt med, tråden börjar bli absurd...
  • The Doctor
    Millicent skrev 2012-07-15 19:54:51 följande:
    Om hon har ork och lust att skriva i en tråd där människor påstår att det här var vad hon ville och önskade och att man därför får förstå den som våldtog henne...
  • The Doctor
    Anonym (ojoj) skrev 2012-07-15 20:43:15 följande:
      Fel, det finns folk i tråden som skrivit att han trodde att det var vad hon ville. Ingen vad jag kan se har skrivit att det här var vad hon ville.
    Vad har jag skrivit som är fel? Inlägget du citerar försvann i ditt inlägg.
  • The Doctor
    astro skrev 2012-07-16 01:12:14 följande:
    Dessutom är det ju bara ett myrsteg ifrån att acceptera att många våldtäktsmän hävdar med rätta att de "visste" att tjejen ville, te x för att hon var sexigt klädd eller hade småhånglat med dem tidigare under kvällen.

    Jag tror att det finns fler förövare som hävdar att tjejen var med på det - även för sig själva - än det finns män som erkänner att de faktiskt våldtog någon. Läser man intervjuer med förövare så framkommer det väldigt ofta att de t o m efter dom fortfarande tycker att tjejen nog ville, i alla fall från början, och sedan "ångrade sig" och anmälde. Att offret ofta grät, skrek, protesterade, sa nej upprepade gånger, det väger tydligen lätt jämfört med "hade sexig kjol" eller "åmade sig på dansgolvet".

    Därför tycker jag illa om den delen av den här diskussionen som går ut på att ts pojkvän "kanske ändå trodde att det var ok".  
    J a d e d skrev 2012-07-16 01:17:15 följande:
    Precis. Det är ett farligt argument, om något, dels för att det gränsar så till att i princip ursäkta våldtäkter på det vis du nämner. Jag förstår inte vad man får ut av att ens försöka ta diskussionen från det perspektivet, eller något perspektiv som friskriver mannen från ansvar i detta fall.
    "Han har kanske asperger?" Förvånad Så då förstår man inte en tydlig mening?
    "Han trodde hon ville" För att?

    Snubben är ett svin, det behövs inte lindas in liksom.     
  • The Doctor
    Truth skrev 2012-07-16 13:18:08 följande:
    Ja det blir lätt otrevligt när folk försöker hitta anledningar att ursäkta våldtäktsmän och istället skylla på deras offer.
  • The Doctor
    kittah skrev 2012-07-16 13:20:59 följande:
    Om inte syftet inte var att våldta så är det omöjligt att kalla han för våldtäktsman, lika lite som man kallar folk som har varit med i trafikolyckor där nån dog för mördare.
     
     
    Det var bland det dummaste jag läst på FL.
  • The Doctor
    Iam skrev 2012-07-16 15:28:59 följande:
    Se är jag fräck och citerar mig själv, eftersom många verkar missa vad det handlar om: 

    Jag kan inte förstå hur denna diskussion fortfarande kan kretsa kring huruvida det var en våldtäkt eller inte. 
    Här kan ni läsa om vad ordet VÅLDTÄKT innebär:
    www.vardguiden.se/Tema/Sex-och-samlevnad/Vald.../
    Likaså här:
    sv.wikipedia.org/wiki/V%C3%A5ldt%C3%A4kt

    Det vi kan enas om är att en sexuell handling mellan två parter där ena parten inte är med på noterna är alltså att det är en våldtäkt. Oftast sammankopplat med våld eller hot: 

    Då citerar vi ur TS: 
    " I natt vaknade jag av att han höll fast mig och tvingade sig på mig. Jag skrek och försökte ta mig loss medan han pressade sig in.."

    Tvång är inblandat, våld är inblandat och ordet nej i samband med motstånd är definitivt inblandat. 

    Kontenta? 
    VÅLDTÄKT! 

    Sen spelar det ingen som helst roll vad TS sagt innan, vare sig igår, förra månaden eller förra året. 
    Säger hon nej nu är det nej som gäller! 

    Om han nu missuppfattade när hon skrek nej, grät och försökte putta bort honom. Om han nu missuppfattade hennes kruttorra respons för att vara ett tecken på kåthet.. Då borde han i alla fall reagerat när han hittade henne gråtandes på toaletten på morgonen... 
    Och han borde då gjort allt i sin makt för att reparera den skada han gjort... och det gör man inte genom att gå till jobbet och låta TS fortsätta gråta i sin ensamhet.  
    Bra skrivet!
  • The Doctor
    Iam skrev 2012-07-16 15:36:14 följande:
    Och efter det så har han låtsats som att det regnar.. 
    Jo sörru, han ångrar sig verkligen.  

    Slutta hitta ursäkter för en våldtäktsman.  
  • The Doctor
    Anonym (ts) skrev 2012-07-17 10:53:19 följande:
    Jag har inte sagt hur jag skulle agera öht eftersom det inte är något jag ville uppleva på riktigt!!! Tror du seriöst att jag kan säga nåt sånt när han höll på? Som om jag hade en tanke på vad vi pratat om för flera månader sen DÅ.
    Nej jag tänker inte prata med honom alls. 

    Jag är inte så chockad längre, jag är mest arg och jag tror jag kommer anmäla det. 
    Bra TS!
  • The Doctor
    Donum skrev 2012-07-17 13:14:15 följande:
    Men va..?
    Nu är det plötsligt ok med våldtäkt om man har varit tillsammans länge och han inte har våldtagit förut?

     
    Ja det verkar onekligen så när man läser i tråden...
Svar på tråden Kan jag anmäla honom för våldtäkt?