Inlägg från: MammaTillEnStjärna |Visa alla inlägg
  • MammaTillEnStjärna

    Marsbebis 2013

    Bumblan skrev 2012-09-24 13:04:16 följande:

    Vecka 17 (16+1). Hon har sagt att jag kan komma på deras "öppna mottagning" som de har varje morgon kl 08.00. Så jag funderar lite på det. Var ju bara en vecka sen jag hörde hjärtat. Men såhär var det efter KUB:en oxå, jag var lugn i typ tre dagar... Börjar bli rätt trött på mig själv... Obestämd 
    Men varför denna oroskänsla? Är det enbart för att du inte känner dig gravid? Jag är ligger själv 2 dgr efter dig

    Kanske skulle du införskaffa en doppler ändå och kanske lyssna en gång i veckan?

     
  • MammaTillEnStjärna
    Jennass skrev 2012-09-24 13:42:53 följande:

    Ja det tycker jag med
    Det är fler än man tror som drabbas. En önskan från min sida vore att MVC pratade och informerade mera om förlossningsdepression då antalet drabbade procentuellt är ganska "högt". Men men, det är en annan diskussion ;)
     
    Ja men jag vet inte riktigt om det spelar någon roll om mamman blir mer informerad. Det är den man lever ihop med som måste få mer kunskap om detta. För om det inträffar spelar det ingen roll om mamman vet allt om det, hon är ju mitt i det och då är det ju svårt att hantera. Jag själva blev deprimerad en period efter förlossningen och att jag blev det berodde på att jag inte kunde amma ordentligt, vilket gjorde att jag i knappt fick sova på 3 veckor och dottern gick inte upp i vikt, hon gick ner. Jag åt inte, ville inte gå ut, ville inte träffa någon osv... Det enda som fans i min hjärna var dotterns vikt. Det var jättejobbigt.

     
  • MammaTillEnStjärna
    Bumblan skrev 2012-09-24 15:28:09 följande:

    Jag tror att det är att spänningen/svullnaden i magen har försvunnit och det var precis så jag kände när jag hade mitt MA. Men jag har fortfarande ömma och spända bröst, nästäppa på nätter/mornar, huvudvärk (till och från), varma händer och fötter, humörsvängningar osv... Så jag borde nog inte oroa mig, men just det här med magen är läskigt, speciellt nu när illamåendet börjar lägga sig. Men googlar jag lite (trots att mvc sagt att man inte ska googla...) så hittar jag massor av tjejer som känt likadant. Men jag är lite en sån människa som oroar mig för det mesta. Ber till högre makter att jag inte blir en hönsmamma... Skrattande
    Ja har du fått MA tidigare så kan jag verkligen förstå din oro. Men man är tyvärr maktlös i det här läget... 
    Internet är farligt ibland. Man hittar såååå mycket info där.

    Men köpt en doppler du, då kan du ju känna efter när du verkligen blir orolig  
  • MammaTillEnStjärna
    Erya skrev 2012-09-24 18:30:19 följande:
    Ebay är det hon köpte dem ifrån, hittade liknande när jag bara snabbt kollade nyss
    sökte på "crochet"
    Okej. Tack!
  • MammaTillEnStjärna
    Laliii skrev 2012-09-24 19:42:23 följande:
    eBay :)
  • MammaTillEnStjärna

    Känner mig helt nere idag

    När jag vaknade i morse var jag pigg och glad, men sen hände något. Jag vet inte vad, men helt plötsligt blev jag bara sur och grinig och jag lät de gå ut över den enda personen i närheten – min dotter Gråter Har så dåligt samvete… Grät i bilen påvägen till jobbet. Suck.

  • MammaTillEnStjärna
    Troll13 skrev 2012-09-25 10:12:44 följande:

    Ën sådan dag hade jag igår. Det är inte roligt men man kan inte göra något åt det. Det bara sköljer över en. Igår lät jag min irritation gå ut över min dotter. Hon kände sig lite hängig med halsont och var allmänt gnällig vilket tyvärr gjorde att jag blev ännu grinigare :(. Mitt annars rätt lugna sätt och hyfsade tålamod är ibland som bortblåst. Man vill ju inte vara så men...det går inte att stoppa känns det som. Å sen kommer det dåliga samvetet och man bryter nästan ihop <3. 

    Men barn glömmer nog bort det där rätt fort tror jag. När de kommer till skola/dagis och får träffa sina kompisar. Tror att det är vi vuxna som mår sämst.   
    Nej det går liksom inte att stoppa. Man tänker hela tiden att jag borde inte var arg eller skrika men samtidigt som man tänker det så gör man precis tvärtom. Som om kroppen inte vill lyssna på hjärnan... Hemsk iallafall.

    Jag tror också det, att barn glömmer ganska fort. Men man man mår ju så dåligt över det.  
  • MammaTillEnStjärna
    Cantaton skrev 2012-09-25 10:36:34 följande:
    Stor kram. Jag har haft en sådan natt och vände och vred mig och grät. Sambon vaknade till ett par gånger men förstod inte riktigt i sin sömnighet, så det enda han sa var: "Du måste ha täcket på dig så att du inte blir förkyld". Omtänksam var han i alla fall...  

    Förstår att det känns jobbigt att det gick ut över din dotter. Det viktiga tycker jag att när sådant händer ha en dialog med barnet. När du hämtar henne sedan kan du säga att du inte mådde bra i morse och att du då råkade säga saker eller ha ett tonfall mot henne som du egentligen inte menade och att du vill säga förlåt för det.

    Stor kram igen. 
    Tack

    Haha, gulligt av honom att säga så

    Jag ska prata med henne sen när vi träffas. Jag vet att hon inte kommer förstå men jag vill ändå försöka, som du säger. Det känns så dumt. Att man gör saker fast man vet att det är fel. Jag tänkte hela tiden på att det är fel att vara arg för ingenting och det är fel att ta ut det över dottern, men samtidigt som jag tänkte det så tog  jag ut det på henne ändå. Märkligt.
     
  • MammaTillEnStjärna
    Cantaton skrev 2012-09-25 11:09:01 följande:
    Men så funkar vi allihopa i sådana situationer. När jag varit trött och hungrig har jag absolut inte alltid sagt rätt saker till min sambo, även om jag känt i bröstet att det jag sagt varit fel och taskigt och något jag egentligen inte menat. Och han likadant mot mig. Men då har vi alltid pratat om det efteråt när det lugnat ner sig lite och sagt förlåt.

    Även om din dotter kanske inte förstår nu, så kan det vara ett sätt för henne i framtiden att våga säga förlåt och inte stänga känslor inom sig. Om både mamma och pappa kan göra fel så kan jag också, liksom. Det blir okej att visa känslor de gånger det råkar inträffa, men man vågar också prata om det efteråt. Jag tror det är viktigt. Det är min filosofi om hur det ska få vara hemma hos oss med vårt kommande barn. Jag ser bekanta som gör så och då säger 4-åriga lilla flickan "Det är okej nu mamma, du har sagt förlåt." Söta lilla
     
    Ja det är klart man ska prata om saker och ting särskilt efter ett "bråk" . Vill bara hem och gosa med henne nu och prata Älsklingen...
     
  • MammaTillEnStjärna
    saoura skrev 2012-09-25 11:10:36 följande:

    Min korta stubin som jag har nu när det kommer till det mesta och tyvärr drabbar det dottern jättemycket. Jag har konstant dåligt samvete att jag skäller på henne i onödan. Inatt drömde jag dessutom om att jag skällde på henne och ja det ena ledde till det andra och det slutade med att hon planerade att rymma från mig :( vaknade upp och mådde så dåligt över allt som påverkar henne negativt som kommer från mig. Vi har iaf haft en väldigt mysig morgon tillsammans och vi har varit på BVC för 2,5 års kontroll där hon blev godkännd ;)
    Underbara tjejen satt och lekte med en groda på min mage och sen klappade hon så fint och ömt på magen. Värmer i mammahjärtat 
    Det är riktigt jobbigt. Känner att jag med har väldigt kort stubin numera när det gäller henne... samtidigt är hon i en trots och vill inte alls lyssna när vi säger till henne. 

    Jag hoppas att vi blir "bättre" och verkligen försöker undvika att det händer fler gånger  Det är ju så dumt.

    2,5 års kontroll? Det har inte vi här. Vi har 18 månaders kontroll och sen språkscreening vid 3 år. 
  • MammaTillEnStjärna

    Cantaton: Grattis! Va roligt!!!

    Ja då förstår jag också varför tråden blivit så insktiv. Känns som man blir "tvingad" till fb för att kunna följa alla Vet inte riktigt om jag vill det...

  • MammaTillEnStjärna

    Grejen med FL är ju att man kan vara anonym, det funkar ju inte på FB...

    Kan Ni i gruppen på FB gå in på varandras profiler och bilder?

  • MammaTillEnStjärna

    Jag går väl också med i fb gruppen! Har precis skickat en förfrågan till dig Angelica!

  • MammaTillEnStjärna
    Jag gick precis med i gruppen på FB, sen fick jag detta meddelande. Typiskt!
    Om du ser det här meddelandet när du försöker logga in betyder det oftast att vi utför förbättringar av databasen där ditt konto lagras. Så länge vi gör detta kan du inte komma åt ditt konto. Vi beklagar eventuella besvär. Underhållet tar oftast inte mer än ett par timmar.

    Några kommentarer:
    När underhållet är klart kan du logga in med samma lösenord
    Ditt konto påverkas inte av underhållet
    Vi utför inte webbplatsunderhåll för alla konton vid samma tidpunkt. Det kan alltså hända att dina vänner kan komma åt webbplatsen även om ditt konto inte är tillgängligt.

    Om det här problemet inte har lösts efter 24 timmar bör du meddela oss.
     
  • MammaTillEnStjärna

    Nu när jag gått med i FB gruppen kommer jag nog mest hänga där faktiskt, är mycket smidigare och enklare än FL...

Svar på tråden Marsbebis 2013