• listo

    Jag tror jag älskar en annan kvinna än min fru

    Har du slutat älska din fru eller älskar du båda två?
    Om du har slutat älska din fru så borde väl valet vara rätt enkelt? Livet är för kort för att leva i kärlekslösa förhållanden, oavsett om det blir något med den andra kvinnan eller inte.

    Älskar du båda två? Ja, då får du ta en funderare på vilket liv du vill leva. Hur ser livet ut med din fru? Är du nöjd med hur saker är? Är du lycklig? Eller vill du lämna henne? Börja om på nytt?

    Jag är av åsikten att det inte behöver vara någon big deal att få en crush på någon annan än sin partner och det behöver inte betyda att man måste skilja sig osv. Däremot kan det nog vara en anledning till att fundera över sitt liv och de frågor jag ställde här ovanför.

  • listo
    Anonym (nathalie) skrev 2012-07-25 13:28:33 följande:
    Stabiliteten och tryggheten är även de bidragande faktorer till en lycklig vardag enligt mig. Och hur kan man ha det om man ska byta partner såfort man "känner något" eller blir "nyfiken".
    Nämen det är ju just det som är grejen. En förälskelse, en crush eller vad man nu väljer att kalla det, behöver ju inte per automatik vara något som gör att man måste byta partner. Det är där jag tror att vi i allmänhet gör ett feltänk.

    Vi är ju uppvuxna med att man älskar EN person, man lever med EN person och man har bara känslor för EN person (åt gången). De flesta har sett vänner eller bekanta som separerat eller skilt sig för att kärleken tagit slut eller någon blivit kär i en annan person.
    Och många (kanske de flesta) blir ju i stort sett livrädda om de upptäcker att de har minsta lilla känsla för någon annan än sin partner, för de drar automatiskt slutsatsen att då måste ju något vara allvarligt fel i ens förhållande, och man ser framför sig hur det ska leda till att familjen splittras med allt vad det innebär.
    Jag är fast övertygad om att en hel del förhållanden spricker helt i onödan på grund av såna saker...

    Jag tycker däremot som sagt inte att det behöver vara någon big deal att känna något för någon annan än sin partner, och det är DEFINITIVT inte något som per automatik betyder att man måste byta partner. Att känna en känsla är ju en helt annan sak än att AGERA på den känslan, precis som RockaTot så klokt skrev tidigare i tråden.
  • listo
    Anonym (Hjälp!) skrev 2012-07-25 09:47:51 följande:
    Kan jag bara glömma Lovisa skulle allt bli mycket enklare. Om jag pratar med Lovisa om det jag känner så är det kanske lättare att komma över henne, vad tror ni?
    Jag tycker inte att du ska prata med Lovisa. En sak i taget liksom... Ditt ansvar ligger i förhållandet med din fru, och det är där du bör börja reda ut vad du egentligen känner.

    Om du pratar med Lovisa om det du känner, INNAN du har rett ut (åtminstone inför dig själv, helst tillsammans med din fru) vad du känner, så riskerar du att sååå enkelt hamna i läget där du ska bolla med två relationer, oavsett om du inleder en fysisk otrohet med Lovisa eller inte. Och jag ser iofs inget fel i att ha flera relationer, att leva på det viset, men då förutsätter det att din fru är med på båten.

    Så som sagt, börja på hemmaplan. Red ut ditt förhållande först och kom fram till hur du vill leva och med vem (eller vilka).
  • listo

    Men grejen är... tror jag, att om ditt beslut att lämna eller inte lämna din fru, bör (i den bästa av världar) inte vara beroende av Lovisa överhuvudtaget. "Har hon inga känslor för mig kan jag på riktigt ta reda på om jag fortfarande älskar min fru på det sättet" skriver du.
    Okej, men om hon HAR känslor för dig då? Då är du beredd att lämna din fru UTAN att ta reda på om du fortfarande älskar henne? Förstår du vad jag menar?

Svar på tråden Jag tror jag älskar en annan kvinna än min fru