• Krafs

    Katten attackerade mig när sonen skrek!

    Katten verkar ju ha blivit knäpp. Se till att ta ner stackaren så fort som möjligt. 

  • Krafs

    Kan tillägga: hade vår katt gjort detta, oavsett hur kär och nära vi varit, hade den åkt på maxeffekt i micron. 

  • Krafs
    morbidyouth skrev 2012-07-28 01:54:10 följande:
    Krafs: du ska nog inte ha husdjur öht.
    Förstår att du bara skriver så för att provocera för ingen normal människa skulle göra någonting sådant hemskt som att stoppa en katt i micron. Bara psykiskt störda människor skulle få för sig någonting sådant..

    Vad är det med människor på detta forum egentligen? Skriver och gör allt för att reta och göra sina medmänniskor ledsna och upprörda :/
    Jag har haft två hundar och två katter. Gick alldeles utomordentligt bra. Jag grät som ett barn båda gångerna jag var tvungen att ta ner kissarna.

    Du kan se micro-biten som en metafor för att jag hade sett till att ta djuret av daga omedelbart. Hur det hade gått till får du själv fundera över. Det handlar om att skydda sig själv och sina nära. Men det kanske ligger närmare till hands att ta saken i egna händer för män, än för kvinnor.
  • Krafs
    morbidyouth skrev 2012-07-29 01:34:40 följande:
    Krafs: tycker ändå du uttrycker dig otroligt klantigt, speciellt i en tråd där människor älskar katter. Metafor eller inte.
    Tråden ligger under säkerhet och handlar om en katt som oprovocerat attackerat sin matte. Att det finns kattälskare i tråden ser jag inte speciellt relevant.
    Hade tråden legat under något relaterat till katter hade jag kanske omvärderat.
    morbidyouth skrev 2012-07-29 01:37:44 följande:
    Krafs: och man behöver inte döda ett liv bara för att skydda sina nära och kära. Som sagt, man kan omplacera..
    Det beror helt på omständigheterna. I TS fall tycker jag katten verkar opålitlig. Den har redan gjort ett utfall, vad är det som säger att den inte kommer göra det igen - omplacerad eller ej.

     
  • Krafs
    Kattdamen skrev 2012-07-29 09:08:36 följande:
    Fast det behöver inte vara oprovecerat.
    EnGladPingvin skrev 2012-07-29 09:23:26 följande:
    Katten reagerade uppenbarligen på barnets skrik och ts kommer säkerligen att vara uppmärksam på hur katten reagerar i fortsättningen. Det finns flera sätt att hantera situationen som inte innebär att avliva en älskad familjemedlem. Skulle katten omplaceras till ett hem utan små barn finns ingen anledning att tro att katten kommer attackera någon där. Tar man bort det som triggade attacken är inte risken större än med någon annan katt.
    Ni antar samma sak, att det var skiket som triggade utbrottet. Om nu så var fallet (vilket inte alls är uppenbart), så är det ju tydliga tecken på att katten inte mår bra. En frisk, normal katt reagerar inte så.

    Återigen, som ansvarig kattägare så får man faktiskt se till omgivningens välbefinnande före kattens och sitt egna.
  • Krafs
    Kattdamen skrev 2012-07-29 10:49:10 följande:
    Varför skulle inte en frisk katt reagera på det viset?
    De flesta antaganden jag gör är grundande på empiri. Hur gör du själv?
  • Krafs
    morbidyouth skrev 2012-07-30 12:30:52 följande:
    Krafs: du utrycker dig ända dåligt och opassande. Tyckte du betedde dig respektlöst, men efter att jag påpekade det så har du börjar skriva mer som en vuxen människa, så någonting hände i din hjärna iaf eftersom att du ändrade beteende, vilket är positivt för alla härinne.

    Man behöver inte hålla med om allt som sägs för att vara sina medmänniskor till lags men man kan respektera andra,
    Oj. Klättra ner från hästen, jag är densamme som innan.

    Återigen, hade det varit ett kattforum hade jag uttryckt mig något smidigare.  
  • Krafs
    morbidyouth skrev 2012-07-30 13:21:44 följande:
    Jaja, vill du inte respektera andra människor så är det upp till dig, men då kan du inte räkna med att bli respekterad tillbaks.
    Kattforum eller inte, det handlade FORTFARANDE om en katt som attackerade TS eller hur? Sluta vara så otroligt barnslig.
    Det stämmer utomordentligt att det tråden handlar om en katt som attackerade sin matte. Det är ju precis min poäng. Vad försöker du få fram? Har du glömt bort vad vi diskuterade?
Svar på tråden Katten attackerade mig när sonen skrek!