• Äldre 30 Jul 21:57
    31111 visningar
    30 svar
    30
    31111

    Hur mycket kostar era marsvin per månad?

    Våra två pojkar kostar 700-800 kr i månaden i hö och burmaterail och mat. jag tycker det är vansinnigt mycket penga roch har provat olika varianter av burspån/alspån osv. problemet är att det är pojkar och buren står i vardagsrummet. mysigt för dem (och oss rent socialt) men det kräver burbyte minst var fjärde dag annars stinker det så vi inte står ut.  på nätet står att två marsvin kostar runt 300 kr i månaden. Jag förstår inte hur de får till det och udnrar därför hur mcyket ni betalar? tips att få ner kostnaden? köper så stort jag kan, balar har jag inte plats för i källarförrådet då jag bor i lägenhet.

  • Svar på tråden Hur mycket kostar era marsvin per månad?
  • Isador­asMamm­a
    Äldre 30 Jul 21:59
    #1

    Ja mina kostar nog runt 500 kr/ mån skulle jag tro.

  • Äldre 30 Jul 23:03
    #2

    ok, har du pojkar elelr flickor? hur ofta byter du? vad har du för material? om du orkar svara på alla mina frågor

  • Äldre 31 Jul 00:34
    #3

    Vart köper du?? Handlar du sågspån på Ica förstår jag

  • Äldre 31 Jul 00:37
    #4

    Åhhhhh mitt långa långa inlägg försvann. Suck. Lägg tidningar i botten, det hjälper en hel del och underlättar dessutom när man byter-bara att rulla ihop :) Handla stooora balar sågspån och säckvis med hö. Kål och morötter är billigt-kolla torghandel om du har nån i närheten.

  • Äldre 31 Jul 10:03
    #5

    Så gör jag, absolut inte Ica. Har sökt var de säljer billigt. Och absolut tidningar. Fler tips? Det luktar starkt från buren, börjar efter två dagar och då rensar jag varje dag bort kissat hö osv

  • Isador­asMamm­a
    Äldre 31 Jul 11:08
    #6

    Har två flickor. Använder Toalätt till katter och byter 1gång i veckan 30x4 = 120 kr/mån
    Pellets 120 kr/mån
    Hö 120kr/ mån

    Grönsaker & frukt 150 kr/månad

  • Äldre 31 Jul 11:17
    #7

    Jag hade två pojkar innan och jag bytte bara en gång i veckan. Då luktade det, men jag tyckte inte att det började lukta förrän typ dag 5-6. Har de tillräckligt stor bur?
    Du kan inte använda en sån spade som man har till katt-toan och ta bort ströet i hörnorna där de kissat efterhand? 
    Jag la absolut inte 7-800 i månaden, max 500. Men då använde jag ju säkert bara hälften så mycket strö som du eftersom jag bytte en gång i veckan. 

  • Äldre 31 Jul 15:12
    #8

    Toalett för katter vad är det? Tar bort doft?? Låter intressant! Jag rensar kisshö och kisshörn varje dag men ändå stank efter tre fyra dagar. Men tacksam för alla tips och tankar!

  • Äldre 31 Jul 15:51
    #9
    elinaehn skrev 2012-07-31 10:03:43 följande:
    Så gör jag, absolut inte Ica. Har sökt var de säljer billigt. Och absolut tidningar. Fler tips? Det luktar starkt från buren, börjar efter två dagar och då rensar jag varje dag bort kissat hö osv
    Tänk på att marsvin gärna läser tidningen när den är konfetti i magen, och trycksvärtan är i längden inte nyttig för dom. Var noga med att plocka ut häftstiften så att dom inte kliver på dom. Jag tyckte dessutom att kisslukten reducerades kraftigt när jag slutade med tidningar som underlag, och det blev lättare att hålla buren torr och fräsch utan att göra en helstädning.
    Hade dock en krabat som gärna låg som en konung mitt i höet och kissade, så tips är att skaffa någon typ av höboll/höhållare för nerkissat hö luktar illa och då marsvin alltid ska ha hö tillgängligt blir det mycket svinn om du har höet på golvet och en vältrande kisskung i det.

    Som underlag testade jag runt lite mellan spån, träpellets och barkmull. Med barkmull fick jag två krigsmålade ligister, så trots att jag upplevde det som bra luktmässigt och bekvämt för dom så gav jag upp. Det fick istället bli träpellets i botten och ett lager sågspån över. Ligisterna och deras slav var nöjda och buren höll sig tämligen luktfri.
  • Äldre 31 Jul 18:20
    #10

    jag lägger hela tidningar i ätt tjockt lager i botten och sen alspån och sist vanligt spån, hittills mitt bästa men nu nyfiken på toaLätt. de har aldrig ätit på någon tidning, det skulel jag sett när jag rullar ihop dem. däremot kissar de på höet, hade höränna förut men det sa marsvinshjälpen är dåligt för rygg/nacke så jag tar bort kissat och lägger nytt morgon och kväll. DET är förstås dyrt. undra rom jag kan lösa det bättre. ska funder! de har tex loft att sova på, som de hoppar upp på. om jag la höet där skulle det kanske hålla sig fräschare? ska fundera!

Svar på tråden Hur mycket kostar era marsvin per månad?