Inlägg från: violatricolor |Visa alla inlägg
  • violatricolor

    Om ingen av föräldrarna vill vara föräldralediga hur gör man då?

    Ge bort dagar till annan person som t ex farfar, farmor, mormor eller morfar eller jobba halvtid och var hemma halvtid båda två, t ex jobba 2 resp 3 dagar var i veckan.

  • violatricolor
    Anonym (Barnflickan) skrev 2012-08-01 17:38:35 följande:
    Innan jag fick egna barn så jobbade jag som barnflicka åt en familj. När jag började hade de ett barn, en kille på 10 månader som jag passade i princip dygnet runt varannan vecka.
    När han var 2 1/2 år fick han en lillasyster och redan efter en månad hade jag båda barnen på heltid. Mamman var "hemmafru" och hade "egentid" varannan vecka. Pappan var anställd utomlands och hemma i Sverige ungefär varannan vecka, och då hade mamman och pappan "egentid" tillsammans.
    Barnen träffade sina föräldrar ganska sällan och hela uppfostran lades på mig som bara var dryga 16 år gammal när jag började jobba åt dem.
    Jag förstod aldrig varför de öht skaffade barn, för barnen kom alltid i sista hand.
    Visst var de måna om att barnen togs väl om hand, men de var inte villiga att göra det själva.

       
     Oj jösses! Hoppas barnen har kontakt med dig idag?!
  • violatricolor
    Anonym (om?) skrev 2012-08-01 15:10:46 följande:

    före och efter jobbet, det finns ju massor a timmar på dygnet kvar
    Fast ni får ju inte vara med den tiden på dagen då barnet är som mest aktivt, såvida ni inte jobbar natt. 
  • violatricolor
    Helene70 skrev 2012-08-01 18:36:54 följande:

    Så du menar att båda föräldrarna alltid bör vara hemma hela tiden med barnet om man inte vill missa någon aktivitet? Eller gäller det bara mamman?
    Öh, vad får du det ifrån? Jag konstaterar faktum liksom, som svar på en av TS kommentarer. Tydligare: Jobbar de dagtid kommer de se mycket mindre av barnets aktiviteter och utveckling. De får mest uppleva barnen kvällar och nätter när de antagligen är trötta och sover och så mysiga mornar kanske. Och vaddå "gäller det bara mamman?" - det får stå för dig! 
     
    Om du är intresserad av min åsikt så är den att man ska vara så mycket som möjligt med sina barn men allt handlar naturligtvis om att hitta en balans mellan praktiska möjligheter och föräldrarnas intressen å ena sidan och barnets behov och önskemål å den andra. VEM som är hemma med barnet ger jag fan i så länge det är en eller ett par av barnets viktigaste anknytningspersoner.

    Jag tror att vissa föräldrar inte vill släppa sin karriär helt och vill jobba och för dessa föräldrar är det utmärkt att jobba ett par dagar i veckan medan någon annan förälder är hemma. 
Svar på tråden Om ingen av föräldrarna vill vara föräldralediga hur gör man då?