Inlägg från: FrökenKanSjälv |Visa alla inlägg
  • FrökenKanSjälv

    Om ingen av föräldrarna vill vara föräldralediga hur gör man då?

    Det här är jätteroligt! Om en kvinna skriver att hon vill ta hela föräldraledigheten själv så får hon en massa skäll från folk som tycker att hon snor barnet från pappan. Men om en kvinna skriver att hon inte vill vara hemma mera än ett par månader så får hon höra att hon är sjuk och borde låta bli att skaffa barn.

    TS, strunta i vad alla andra tycker om er familj och gör det som är bäst för er!

  • FrökenKanSjälv

    Det är klart att det här är en genusfråga! Om en man hade skrivit att han bara ville vara föräldraledig i två månader så hade folk hyllat honom för att han var hemma över huvud taget.

  • FrökenKanSjälv

    Skaffar man bara barn för att ta hand om dem det första året?

    Jag som har tonåringar (äldsta är 19) kan ju lugnt säga att det blir mysigare med barn ju äldre de blir. Om man bara fick ha barnet första året så är det väl inte så många som skulle skaffa barn. Så jag förstår inte alls kommentarerna om att man inte borde skaffa barn bara för att man inte vill vara hemma på heltid med en bebis.

  • FrökenKanSjälv

    Ja, jag har läst ts och förstår inte problemet. Det är väl smart att låta en barnflicka ta hand om barnet några månader i början, då kan man spara föräldradagarna till långa sommarlov och jullov under hela förskoletiden. Eller till att vara hemma en dag i veckan i flera år.

    Varför måste man vara hemma på heltid med barnet just under månad 2-12?

  • FrökenKanSjälv

    Bellas7:
    Det där är ju en intressant vinkling. Att de allra flesta papporna i Sverige väljer att inte ta ut alla sina dagar vilket enligt den här tråden innebär att de inte borde få ha barn.

    Jag håller med i din logik!

  • FrökenKanSjälv

    KiaL:
    Om du har varit hemma i över ett år så innebär det att barnens pappa bara har varit hemma ett par tre månader (om ens det). Varför skaffade han barn om han inte ville vara hemma med det alla åtta månader han har rätt till?

Svar på tråden Om ingen av föräldrarna vill vara föräldralediga hur gör man då?