• Helene70

    Om ingen av föräldrarna vill vara föräldralediga hur gör man då?

    Anonym (om?) skrev 2012-08-01 14:45:55 följande:

    det där var faktiskt en bra idé med för 4 timmar det är knappast en ång tid per dygn, om jag och pappan kan dela upp det så jag jobbar FM och han EM så borde dte ju bli optimalt.
    Detta tycker jag personligen låter som en prima lösning!
    Jag tycker att det är JÄTTEBRA och ansvarsfullt av er att planera hur ni vill lägga upp föräldraledigheten i stället för att göra det som förväntas av er.

    Lycka till hur ni än väljer att göra!
  • Helene70
    violatricolor skrev 2012-08-01 17:59:36 följande:
    Fast ni får ju inte vara med den tiden på dagen då barnet är som mest aktivt, såvida ni inte jobbar natt. 

    Så du menar att båda föräldrarna alltid bör vara hemma hela tiden med barnet om man inte vill missa någon aktivitet? Eller gäller det bara mamman?
  • Helene70
    Anonym skrev 2012-08-02 10:49:48 följande:
    Tycker det är lite konstigt att man skaffar barn man inte vill ta hand om. Både jag och min sambo vill vara ledig hela ledigheten med vårt barn, men det går ju ej.

    Så då delar ni 50/50 antar jag...eller?
  • Helene70
    Anonym skrev 2012-08-07 14:14:21 följande:
    Kanske bara jag men jag är en av de mammor som anser att samhället idag stressar på saker outhärdligt mycket och det här med att skaffa barn anses idag som att man ska skaffa ett barn för att sedan inte lära känna sitt barn under det vanligaste första året en mamma brukar vara hemma. Jag tycker personligen att ska man skaffa barn för att sedan lämna bort barnet ett par timmar så bör man fundera både väl och länge på varför man vill skaffa barn. Ska du inte amma heller då? Jag tänkte eftersom att du vill jobba igen bara efter 2 månader. Jag tycker det är egoistiskt att tänka som du gör. Inte för att låta hård men jag har 3 underbara barn som jag har tillsammans med en man sedan 13 år. Jag kände som mamma att jag ville vara där 24/7 och njuta av det första året, dessutom var jag hemma på eget val tills de var runt 2 år och jag ammade sista barnet helt i ett år sedan morgon och kväll till hon var runt 2 år. För att jag anser precis som experterna på det området att de 3 första åren är de viktigaste i barnets liv och man kan inte gå tillbaka och göra annorlunda om man 4 år senare ångrar sig. Jag lovar att det kommer du göra. Är jobbet viktigare än barnet? Varför ha så bråttom att börja jobba? Bara nyfiken.

    Förlåt om jag låter hård men alla har rätt till en åsikt och jag respekterar att alla har en.

    Varför börjar du inte med att fråga din man om hans jobb är viktigare än era barn? Eller har han också varit hemma i 2 år med varje barn?
Svar på tråden Om ingen av föräldrarna vill vara föräldralediga hur gör man då?