• maddienixy

    Fulaste namnen

    Tänkte vara lite "udda" och fråga villket som är de fulaste namnet du vet?! Som du aldrig skulle skulle döpa ditt barn till.

    Jag gillar inte Bert & Britta.

  • Svar på tråden Fulaste namnen
  • Herr T

    Det är svårt att veta vad olika namn heter på olika språk, men det kommer inte att bli någon Jerker eller Dick, det är säkert.

  • Greenmonster

    Jag tycker att de flesta namn har sina fördelar egentligen. Jag tycker först o främst att det finns för få originala svenska namn att välja emellan, och de som är fina är så vanliga eller passar inte på engelska (mitt första språk). Riktigt svårt faktiskt.

    Men de svenska namnen som jag verkligen ogillar är Malin, Veronika, Cecilia (eller ännu värre Cissi - låter för mycket som Sissy som betyder "fjant" på engelska) och det sämsta namnet måste vara Fanny (som betyder både fram och bakskjärt på engelska). Killnamn på svenska har jag ingen bra känsla för men de flesta känns ganska vardagliga eller så pass gammalmodiga (som Engelbrekt) att det känns meningslöst att ens ta upp... Vissa känns lite gubbiga som t ex Gunnar eller Alf men det kan berör på att jag känner några gubbar med dessa namn... Dock har jag ingenting emot varken Gunnar eller Alf.

    Jag tycker inte heller om vissa engelska namn som har adopterats av svenskar men uttalats på ett helt annat sätt som till exempel Johnny, Eddie, Joel, Noel osv... Det låter lite korkat med svenskbrytning faktiskt.

    Tycker inte heller om de trendiga, okreativa moderna namn som Embla, Tindra, Viggo osv... Men det är en smak sak allting.

    Ärligt talat så tycker jag att jag har fått mer namnförslag här än på de andra "favoritnamn" tråden som finns. Tackar!

  • Quenta Silmarillion

    Killnamn:
    Harald
    Torkel
    Torsten
    Ragnar
    Kurt
    Bartolomeus
    Hagbard
    Klas-göran
    Bengt-åke
    Stellan

    Flicknamn:
    Berta
    Britta
    Klara
    Agneta
    Ros-marie
    Britt-marie
    Inga-märta
    Gerda
    Svenborg
    Miranda

  • TantG

    Vesleper och Veslemöy... *de var syskon* /hua* Jag kunde inte med de namnen...

  • Mallan76

    De fulaste killnamnen måste nog vara Roland, Klemens, Clarence, Styrbjörn. Tänk er att er lille baby heter Roland, t.ex. "Är du ledsen, lille Roland? Mamma ska ge dig mat!!"

    De fulaste tjejnamnen måste nog vara Marita, Gertrud, Solveig, Valborg...
    Samma sak där: "Hur mår min lilla Valborg idag, då"??
    Uuäähh!!!

  • Salamandra

    cecilia: Jajamen dom bor i Mjölby Rambjörn är väl ändå värst? Där tog fantasin slut verkar det som hihi

    Ett annat killnamn jag inte gillar förutom Oskar som jag skrev förut är Gustav, som tydligen också är väldigt populärt nu. Annars håller jag med nån om att namn som Kevin är fruktansvärt ocharmiga. Speciellt om man som jag bor i Norrköping då dialekten inte gör namnen finare heller...

    Riktigt tråkiga tjejnamn tycker jag är dom som kommer från min generation IGEN som Anna och Emma

  • Emma m Theodor

    Salamandra tack för den *skrattar*
    (Men jag var faktiskt ensam om det på min tid där jag växte upp- även om varenda tjej i 3-årsåldern idag verkar heta Emma!)

  • Lady Namárië

    Själv får jag rätt mycket rysningar av 40-talsnamnen, mest för att jag inte kan begripa hur man kan kalla ett litet barn för till exempel Gunvor. Alla som heter så måste ju rimligtvis ha varit barn en gång i tiden, men jag får det liksom inte att gå ihop.

    Den här sidan listar namnsdagar från 1901:
    www.stjarnhimlen.se/ndag/ndag1901.html
    Vissa namn är jättefina, men sedan finns det helt hysteriska förslag. Vad sägs om Hegesippus, Basilla eller min favorit: Babiana?

Svar på tråden Fulaste namnen