• Anonym (ts)

    Varför VÄLJER man att inte amma?

    Jag är nyfiken, dömer ingen och väljer att inte ha någon åsikt i frågan och jag vill inte att det här ska bli någon för eller emot tråd!!!

    Jag förstår ju varför om det inte funkar men om det funkar varför vill man hellre ge ersättning än bröstet?    

  • Svar på tråden Varför VÄLJER man att inte amma?
  • Anonym
    Anonym (Puckat) skrev 2012-08-16 17:00:57 följande:
     Tvärtom tycker jag att det är rätt puckat att ägna tid åt självplågeri för så lite som amningen faktiskt gör efter den allra första tiden.
    Så amningen gör bara lite efter den allra första tiden?
  • Morcheeba
    Tealhawk skrev 2012-08-17 01:19:04 följande:
    Ledsen att säga det, men du har fått det helt baklänges.
    Va? Om jag tycker att brösten är sexuella för mig, hur kan det vara baklänges? 
  • Border
    Tow2Mater skrev 2012-08-16 20:21:18 följande:
    Bara nyfiken, hur länge provar man? Jag tycker ju stackars barn som knappt får mat under flera dagar(?) bara for att mamman envist ska prova amma.
    Håller med! Min väninnas två första barn fick kolik och hade det sina första 6 månader i livet, De skrek hela tiden och sov fem minuter åt gången i ett halvår. När hon hade sen slutade amma och istället började med ersättning för det första barnet slutade barnets kolik och allt blev frid och fröjd.
    Ändå höll hon på med amningen i ett halvår med barn nr 2! Hon tänkte inte ens tanken att hon skulle pröva med ersättning istället. 
  • Border
    Anonym (mamma) skrev 2012-08-16 20:26:35 följande:
    Jag provade i 4 veckor, fast alltid gav ersättning efter varje försök. Många tycker det är vad som förstörde amningen, men vill hellre att min bebis är mätt och glad!
    Du gjorde det som var bäst för ditt barn! Det är trist när folk använder ord som: "amning" och "förstörs" i samma mening på det där sättet, tycker jag. Klart att man vill att ens bebis ska må bra, det är ju det viktigaste
  • Border
    Anonym skrev 2012-08-16 19:49:50 följande:

    Jo visst, de försöker säga det för att kvinnor ska amma, men det är väl självklart att brösten förändras om de tvingas vara uppsvullna och mjölkstinna månad efter månad. Tex låter det fysiskt helt omöjligt att mjölkgångar och mjölkkörtlar som en gång varit i produktion inte skulle bära spår av det.

    Min mamma har aldrig ammat och hennes bröst ser värre ut än mina, och jag ammade. Mina bröst ser dock värre ut än en av mina kompisars, men hon ammade alla sina barn minst ett år och jag ammade i tre månader
  • hannis

    En fråga till er som känner er äcklade av att amma eller får äckelkänslor vid bara tanken på att amma:

    Känner ni samma sak vid tex sex? Får ni äckelkänslor av att suga på en penis tex eller att er man suger och slickar på era bröstvårtor eller kön?

    Har ni stor integritet krig er kropp i allmänhet tex vid läkarbesök, tandläkare, kanske sprutskräck eller andra fobier?

    Obs! Detta är ingen kritik! Jag är vara nyfiken på varför ni får dessa känslor just kring brösten.

  • Faile

    För att jag hade så stora problem med amningen på barn nr 1 att jag inte vågade med barn nr 2. Hade jag fått stöd och hjälp hade det säkert varit annorlunda, men det fanns ingen förståelse alls i landet jag bodde i då.


    Sluta jiddra, börja trolla!
  • Mary Jo

    Jag hade stora problem med amningen med nr 1,hon föddes med läpp och käkspalt. Hade nog kunnat amma på ena bröstet efter som att hon fick vakuum på höger sida men i och med att jag inte mådde så bra efter förlossningen med allt,att jag fick ett missbildat barn som behövde opereras så kände jag bara "nej,jag orkar inte kämpa med amning också" jag fick ångest varje gång jag skulle testa och grät.

    Var en sån befrielse att sluta. Mådde så bra!

    Nu helammar jag nr 2,amningen har funkat perfekt sen första sekunden.  


    Mamma till Vilja-10 och Tintin-12
  • RosaBabyfilt

    Jag valde ersättning eftersom jag inte trivdes med känslan av att amma. Det var kladdigt, obekvämt och gav mig konstiga hormonkickar som jag inte tyckte om. Min dotter brydde sig inte så mycket, när jag introducerade flaska och ersättning slukade hon allt direkt och sov hela natten igenom därefter vilket gjorde att jag fick bekräftelse på att jag gjort helt rätt val även ur hennes synvinkel. Sömn för en mamma är guld värt och man är mycket mer pigg och närvarande då under dagarna :) så skulle jag - mot all förmodan - skaffa mig ett barn till skulle jag helt avstå amning från dag 1.


    Too many people spend money they haven't earned, to buy things they don't need, to impress people they don't like. - Will Smith
  • Anonym (hm)

    med 1a barnet så förlorade jag så pass mycket blod vid förlossningen att mjölken inte kom igång alls förrän 2dygn efter att jag fått blodtransfusion.. då var vår son 6 dagar gammal... och då snackar vi om få ml alltså..
    han fick inte heller något tag (har väldigt små bröstvårtor men väldigt stora bröst)...
    och eftersom han behövde mat då han blev väldigt slö och inte ens orkade försöka suga till slut så kom bb personalen med ersättning och den kastade han i sig!
    sedan kämpade jag med att pumpa ur i 3v, för att jag kände att det var viktigt för mig att han iaf kunde få lite ihop med ersättningen, så vi gav bröstmjölk det lilla jag hade och sedan ersättning..
    jag kom ALDRIG upp i de mängder som han åt vid 3v ålder, utan då började det istället sina..
    fick som mest en dl ur båda brösten på en och samma gång och då var han uppe i 160ml per måltid i ersättning..

    med 2a barnet valde jag att inte ens försöka pga hur det var med 1a barnet..
    något som jag ångrade väldigt länge efteråt, hade enorma skuldkänslor gentemot mitt 2a barn för att jag inte ens gav honom chansen!

    så, nu är jag gravid för 3e gången, och jag har lovat mig själv ända sedan vårt 2a barn var bebis att jag SKA försöka amma denna gången. ska köpa hem amningsnappar, amningste och gud vet allt vad man kan tänkas behöva! 

    fördelar med amning: det är gratis, det är alltid i rätt temperatur, man behöver aldrig springa ner i köket nattetid och blanda.. utan bara slänga upp tutten.. :P

    fördelar med ersättning: båda föräldrar har tillgång och möjlighet till att mata bebisen, bebisen blir inte endast "beroende" av mamman.. man kan dela på måltiderna nattetid...

    nackdelar med amningen: pappan får vänta med anknytningen - inte fullt ut givetvis, men till stora delar så är ju bebisen mest vid sin mamma av förklarliga skäl

    nackdelar med ersättning: i vår kommun måste vi hämta vatten på vattenverket ända tills barnet är 6-12mån, pga flouridhalten i kranvattnet.. ersättningen kostar en del, inte multum men det blir ändå en kostnad, man måste koka vatten, koka napparna till flaskorna, diska flaskor, springa ner mitt i nätterna och blanda samt värma...
    (vår 1a son åt nämligen varannan timme nätterna igenom i flera månaders tid - trots att han åt ersättning.. som ju ska vara sååå mycket mer mättande sägs det...)

    nu svamlar jag mest!
    tack och hej!
     

Svar på tråden Varför VÄLJER man att inte amma?