• äsch

    "Totalblind"!

    Håller helt med YummyMami. Jag är själv blind (eller nästan åtminstone) och det finns inget "rätt eller fel". Precis som i alla andra relationer är man två individer som ska kompromissa och anpassa sig efter varandra till viss del. Vad det innebär för er vet ju bara ni. Lycka till!

  • äsch

    Hittade du henne i thailand eller? I Sverige använder varenda människa både dator och mobil, hur blind man än är.Solig Fast hmm, det kanske beror på ålder också iofs, men jag vet en hel massa "gamlingar" som tycker att det är så bra nu när de kan läsa tidningen via datorn m.m.

  • äsch

    Förresten, vilka dimensioner har hon, tycker du? Kan vara intressant att veta.

  • äsch

    Coola grejor i din länk faktiskt. Fast ja, talsyntes är också en smidig uppfinning. Eller punktskrift till datorn. Och om hon är blind sedan födseln borde hon kunna läsa det. Jag tänker bara att man i dagens samhälle i stort sett behöver en dator för att kunna uträtta bankärenden, scanna post (som blind då), deklarera och fixa med annat myndighetsjox m.m. Och jag förstår inte riktigt hur man klarar sig utan. Men jag är ju född på det bortskämda 80-talet och innan dess levde väl folk också, även om det inte fanns datorer och mobiler. Fast då fanns det inte för någon, så det är inte en rättvis jämförelse. Hon går ju miste om så mycket både vad gäller självständighet och ren underhållning. Men det är antagligen så hon vill ha det, eftersom hon har valt på det sättet, så jag tror inte du ska köpa någon braille-mobil till henne.Skrattande

Svar på tråden "Totalblind"!