Inlägg från: Aniiee |Visa alla inlägg
  • Aniiee

    SMS förkortningar

    bellaBBB skrev 2015-07-10 20:29:58 följande:

    Jag måste säga såhär:(jag är en ungdom!) ni måste ju ändå förstå att vi vill skriva så snabbt som möjligt därför mycket lättare att använda förkortningar! Alltså de är såhär det ser ut i "framtiden"... Vi får inte papper och penna längre i skolan, vi får en dator/iPad, och där gör vi alla arbeten och ibland prov. Jag kan hålla med om att de går för långt MEN förkortningar är med bra att kunna, och vi lär oss ju såklart också att stava i skolan? Lärarna kollar så vi kan också? Alltså inte så stort problem :) jag tror när man kommer upp mot 5:an att man kan stava helt ok! Vuxna kan ju med ha svårt eller hur? Svar: JA?

    Så enkelt är de ju, alla har svårt med olika saker, några med stavning kanske? Men man lär sig med tiden. Förkortningar kommer alltid finnas kvar och nya kommer komma! Men vi kommer ändå veta vad de är på riktigt och kunna stava till de!

    Inget mer snack om de liksom )

    Inte säkert att jag går in på denna sidan igen om ni skriver något tillbaka men jag tror ni förstår vad vi ungdomar menar! En sak till bara, de var någon som sa att hennes dotter eller va de var, hade skrivit "aa" IST för "ja" herregud låt henne! Hon har besvarat din fråga, hur orkar du ens liksom slösa din tid på om hon skrivit "aa" eller "ja" de betyder samma sak!

    Isabella 14 år :)


    Grattis till veckans trådlyft. 

    För övrigt kommer smsförkortningarna från "min tid", sent -90tal, och handlade om att få in så mycket som möjligt på 70-120 tecken och varje SMS kostade 2,50 att skicka.
    I can't imagine a man really enjoying a book and reading it only once. - C.S. Lewis
Svar på tråden SMS förkortningar