• icy

    Så här tänker jag...

    Du ska absolut skita i vad andra tycker och säger! Barn är fan inte typ som katter som behöver ett till för ''sällskapens skull' Du väljer om du orkar engagera dig, ge kärlek och omsorg till ett till barn.

    Vissa säger också att en riktigt familj är en ''kärnfamilj'' med mamma, pappa barn. Det stämmer inte heller!

    Alla familjer ser olika ut, vissa familjer är små och vissa är stora. Det är du som mamma som ska ta beslutet om du vill ha ett till syskon till ditt barn, oavsett vad din anledning är. Gör det hjärtat känner för, och känn ingen press från omvärlden.

    Och sen att din syster har ett sånt jobbigt liv med sina barn betyder absolut inte att du kommer få detsamma, alla barn är olika och alla föräldrar pallar olika mycket och hanterar allt olikt.

    Vissa tycker att ha ett barn är taskigt för den inte har något syskon och blablabla, vissa tycker att ha ett barn innebär att kunna ge all engagemang till det barnet..

    Det är bara DU som kan avgöra vad som är bäst för din familj, ingen annan.

    Min moster har en son, han är ensambarn. Han får allt han behöver av sin familj, kärlek, omsorg, resa, mamma, pappa och det räcker mer än väl för honom och hans familj.

    Du ska inte skaffa syskon för att andras normer säger att det är rätt, utan för att du själv vill. Eller inte, det är ditt beslut och enbart ditt och din familjs :) 

Svar på tråden Så här tänker jag...