• Cantaton

    Roliga sätt att berätta att du är gravid. Berätta och tävla om fina priser!

    Jag/vi har berättat på lite olika sätt för olika personer. (Är just nu i v. 16 med första barnet, och alla vet fortfarande inte än.)

    Min mamma
    Mamma åt mat med mig och efter att jag berättat att någon vi känner är gravid började hon oja sig och sa: "Det är bara mina barn som aldrig skaffar några barn". Då log jag bara och sa "Det kommer." Hon: "VA?! Är du med barn!?" När jag bekräftade att kommer ett litet marsbarn log även hon med hela ansiktet.

    Min pappa (+ hans fru och två av mina styvsyskon)
    Vi skulle hem till honom på middag. Då han nyligen haft namnsdag sa jag att vi hade en försenad namnsdagspresent till honom. (Inte för att vi brukar fira namnsdagar i vår familj, men ändå...!) Han fick paketet och kände rätt fort att det var en bok i. Pappa älskar att läsa, så böcker har han fått många gånger, men den här var nog i ett lite annorlunda format och lite tunnare än hans favoritböcker brukar vara. Pappas fru och min styvsyrra samt styvbror var också med när han öppnade paketet. Fram tar han boken "Till mitt barnbarn" (en fylla-i-bok från mor- eller farföräldrar till sitt barnbarn). Han tittar på den ett tag och plötsligt utbrister min styvsyrra: "VA?! Är du gravid!??!" Och så frågade hon om min pappa förstod det. Jodå, han hade också förstått, haha. Åtminstone två av fyra började gråta, om inte fler. Därefter följde kramkalas.

    Min syster (+ sambo)
    Hon har nog länge längtat efter att vi ska skaffa barn. Eftersom hon fyllde år två veckor efter pluset tänkte jag överraska även henne med en present. Jag beställde hem en chokladask med chokladbitar med bokstavstryck på. Hon fick öppna på färjan på väg till landet och blev lycklig över sin present! Här är en bild på den öppnade asken som hon har tagit:



    Min bror (+ sambo)
    Min bror och hans sambo hade precis fått hem sin hundvalp och det var första gången vi hälsade på dem sedan de hade mottagit den nya familjemedlemmen. De hade tidigare pratat rätt mycket om att de "skulle få tillökning", så vi kom dit med en blomma och på kortet stod det "Grattis till tillökningen! Vi får vänta till i mars... :)"

    Sambons föräldrar och syskon
    Vi köpte en flaska champagne och jag klistrade över etiketten på framsidan med en egen etikett där det stod "Liten (mitt efternamn) vill att ni skålar i mars!" Sambons mamma hade inte glasögonen på sig och det tog lite tid innan hon lyckades se vad det stod, och när hon väl hade läst förstod hon inte utan sa: "Varför kan vi inte bara skåla nu på en gång!?" Då sa sambon: "För att den inte kommer ut förrän i mars". Då föll polletten ner  

    Den "stora massan"
    En hel del har fått veta genom telefonsamtal och spontanbesök från oss då vi berättat rakt ut. Den "stora massan" har dock ännu inte fått veta och jag funderar på följande avslöjande:

    Jag är sångerska och sjunger mycket på dop, bröllop och begravningar och brukar därför lägga upp nyinspelningar av låtar på dessa teman emellanåt. Nu vill jag spela in Uno Svenningssons "Skymtar för en stund" och göra ett bildspel till där det framgår att det inte är vilket barn som helst vars hjärta slår och ska flytta in i sina föräldrars palats, utan att det den här gången är vår tur att få ett mirakel. Tänker sedan dela på bloggen, vilken jag i sin tur delar på exempelvis Facebook och Twitter.  

    Motivering 
    Jag tror att vi alla vill att våra barn ska sitta säkert i bilen och vi är många som behöver lite ekonomisk avlastning (exempelvis vi kulturföretagare, haha), så min motivering lyder:

    I juli spred sig ett leende;


    vi såg framför oss ett skeende


    av magont, begär och mystik


    följt av gos och törstande skrik.


     


    Inte sällan löper oron amok,


    men allt tycks normalt, enligt bok.


    Jag önskar nu chokladen varm,


    och vill helst känna dig mot min barm.


    För champagnen låter vi vänta


    tills vi vet om du är poj' eller jänta;


    blommor och bin har sin gång,


    min längtan är att höra din sång.


     


    För dig är jag alltid perceptiv,


    Du, i mig, förenade liv.


     
  • Cantaton
    Lillfjompa skrev 2012-09-21 11:48:56 följande:



    Vart köpte du chokladen? 
    På nätet, genom Chokladfabriken. (De har butiker också.) Chokladaskarna finns i två storlekar och det där var den större av dem: 

    www.chokladfabriken.com/webbshop

    (Såg nu att någon annan hade svarat också, men nu har du en länk.) 
  • Cantaton
    SilverEmma skrev 2012-11-17 16:49:23 följande:
    Bilstolen har hittat rätt och är jättesnygg! T om maken var imponerad! Tack så hemskt mycket, den behövdes verkligen!
    Instämmer! Tack!
Svar på tråden Roliga sätt att berätta att du är gravid. Berätta och tävla om fina priser!