Inlägg från: Anonym (Zelda) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Zelda)

    När den ena vill ha barn - men inte den andra! Berätta hur du upplevde det.

    Man kan inte tvinga någon att bli förälder. Däremot får man försöka göra klart för sin partner så tydligt man kan, att det här är något som är väldigt viktigt för en själv. Finns tiden kan man ju alltid ta upp frågan då och då, en vacker dag är det kanske din partner som tar initiativet?

    Själv är jag mamma till ett barn och vill gärna ha ett till men sambon sätter stopp. Nu är det nästan ett halvår sedan jag tog upp syskofrågan för första gången och då sa han att han inte ville tänka på sånt alls. Som sagt så har det gått ett halvår och jag tycker att jag förtjänar att få veta hur han står. Men det är verkligen hårfint, för man vill inte att det ska uppfattas som tjat. Då kommer han att slå bakut direkt. Så jag funderar på hur jag ska ta upp det för jag vill verkligen veta om han bara inte vill NU eller om han inte vill ALLS någonsin. Då hamnar vi i ett helt annan läge.

  • Anonym (Zelda)
    sara gerdrup skrev 2012-09-25 09:42:40 följande:
    jag förstår dig verkligen, hoppas han ändrar sig. Tyvärr har jag inget bra knep utan jag förklarade
    för min man att det var väldigt viktigt för mig med ett tredje barn. Först förstod han inte hur viktigt det var men jag berättade att jag tänkte på varje dag. ( vi fick först en pojke och sedan en flicka så det hade inget om att få ett visst kön att göra)
    Tack för att du tar dig tid att svara.
    Egentligen är jag förvånad själv över att vilja ha fler, för det har inte varit självklart för mig heller. Men så kom den där härliga känslan i april i år, då kroppen av sig självt började längta och då var det knappt att min hjärna hängde med
    Men nu är hjärnan ikapp och jag vill jättegärna att vår familj ska bestå av fler barn än ett. Det är det jag försöker få min sambo att förstå, att det handlar inte om bebis och mysigt och gulligull utan grundfrågan är ju om man vill ha fler barn i sin familj eller inte. Och varför i såna fall?
    Sen den här känslan kom är varje ägglossning en pina, kroppen vill vill vill!!

    Jag hoppas också att han ska ändra sig. Han är den finaste pappan och jag tror att han också kommer vilja om han bara får fundera på det ett tag!
  • Anonym (Zelda)

    Intressant att se att även killar kan känna denna längtan.
    Och att det lika gärna kan vara kvinnan som inte vill.

Svar på tråden När den ena vill ha barn - men inte den andra! Berätta hur du upplevde det.