Inlägg från: Anonym (...) |Visa alla inlägg
  • Anonym (...)

    Hur är köerna nuförtiden?

    Anonym skrev 2012-09-26 10:18:45 följande:
    Jag tror inte att jag skulle känna mig bekväm med något annat än Asien. Jag känner att jag har såpass stark koppling till Asien redan genom språk och intressen. Det handlar ju inte bara om att få ett barn så fort som möjligt utan om att få rätt barn. Det är viktigt för mig att känna en stark positiv koppling till barnets ursprungsland om det ska vara aktuellt med adoption.

    Jag har sökt för fullt om SN, men det känns som att det är så väldigt olika vad man menar med att vara en vårdare. Alla föräldrar är ju i någon utsträckning vårdare till sina barn. Det som i den enas ögon är att vara förälder, det skulle i någon annans ögon vara nästan synonymt med att vara en sköterska. Jag skulle inte vilja utsätta ett adoptivbarn för att hamna i en familj där föräldrarna inte trivs med situationen.

    Det jag tror spontant om SN, det är att jag skulle känna mig okej med problem som gick att korrigera.
    TS - det är ju så att om du har den stora lyckan att bli föräldrer till adoption, så kommer du naturligtvis få rätt barn! Man blir förälder till ett barn som redan finns, såklart, men faktum är att hur länge man än väntar och vilket land man än väljer, så är det i slutänden så att man får sitt alldeles egna barn, helt rätt barn som sagt .

    Sen reagerar jag på när du skriver vårdare och skötare i sammanhanget SN-barn... Visst finns det barn med olika special needs som behöver läkarvård etc, men det gör ju inte föräldern/föräldrarna till vårdare och skötare! De är föräldrar rätt och slätt och som alla andra föräldrar får de finnas där för sitt/sina barn och stötta och hjälpa, oavsett SN eller inte!   
Svar på tråden Hur är köerna nuförtiden?