Inlägg från: Christi38 |Visa alla inlägg
  • Christi38

    Är värkar och sammandragningar samma sak?!? :/

    Tänk dig att hela magen liksom drar ihop sig hårt hårt hårt...för att sen släppa. Och sen gör den om det igen, ännu hårdare än innan och oftare och oftare. Om du brukar ha mensvärk så tänk dig ett sånt molande fast ondare. Mycket ondare, du kommer inte missta värkarna för att vara något annat. Förvärkar kan man dessutom ha till och från innan utan att det sätter igång ordentligt...

    Slemproppen gick för mig en vecka innan BF men för många händer ingenting med den innan. Vattnet gick för mig först när vi kommit till sjukhuset och jag var öppen runt 5 cm, också helt olika för alla.

    Lycka till :)

    .

  • Christi38

    Värk i ljumskarna kan ju vara foglossning också. Låter som förvärkar du har men har du klockat dem? När det blir tätare och tätare mellan värkarna och att de tilltar i ondhet bör man ta tid mellan dem. Om du sedan ringer till förlossningen när du känner att nu gör de ont och kommer ofta kommer de kunna höra på din röst om det är "riktiga" värkar också. För när det är det kommer du inte kunna prata som vanligt helt liksom, ja "obekymrat" liksom :)

    .

  • Christi38

    Semlan, ja det är nog sant, men kanske inte så vanligt för förstföderskor? Men jag vet inte. Bättre åka in om man är orolig så får sjukhuset skicka hem en igen :)

    .

Svar på tråden Är värkar och sammandragningar samma sak?!? :/