Inlägg från: Libra89 |Visa alla inlägg
  • Libra89

    Tråden för oss som fick MF/MA i september och nu siktar på pluss igen!

    Hej,

    jag fick mitt tredje missfall på raken den 4 september. Ville starta utredning så var till gyn men han tog mig inte på allvar kändes det som och menade på att jag var ju ung(snart 23) så det var nog ingen fara. Blir förbannad bara jag tänker på det, men bad om en remiss till en annan gynekolog. Hoppas dock på att bli gravid igen nu. Har ätit bidrottninggele fram till ÄL och sen börjat med Albyl Minor (62,5 mg) nu, man blir lite desperat efter tre missfall....trodde aldrig jag skulle börja självmedicinera ;) Det konstiga nu tycker jag är att jag har svagt rosa, lite "krämiga" flytningar nu, är på dag 22 tror jag i cykeln så har vet inte vad det är. Blödde inte särskilt länge efter mf, ca 7 dagar.

    Hoppas det tar sig för oss!

  • Libra89

    Nja, lite olika. Första var en ofostrig grav som upptäcktes då jag fick lite blödningar i v. 10-11, sen ett till i v. 8 där vi såg hjärtat i v. 6 sen hade den dött. Sist nu var jag nästan i v. 6.
    Ja gynekologen tyckte vi skulle vänta tre månader o se men det är väl onödigt att vänta för det gjorde vi innan jag blev gravid nu sist så det har vi testat och mellan grav 1 och 2 så hade jag ingen mens så då tog det sig på en gång(cykeln var dock 9 v då). 
    Det här med att vänta har jag hört är något individuellt för det beror lite på hur man mår psykiskt, är kroppen redo för graviditet så är den annars tar det sig inte. Beklagar verkligen ditt missfall, är det första? Men jag kan hålla med om att det är bättre att blöda ut det själv om det har startat av sig själv. Jag har prövat bägge delarna och med skrapning var det som att jaha nu har jag verkligen inget kvar därinne längre, kändes tomt på en gång eller vad man ska säga när man vaknade upp.

  • Libra89

    Och jag fattar faktiskt inte varför de inte bara kan göra en utredning så att man kan sluta oroa sig över om man nu skulle ha brist på nåt. Jag tog ett sköldkörtelprov på eget initiativ förra veckan men det var normala värden där. Om man bara får kolla allt så kan man sen bara konstatera att det är otur eller fel på fostret liksom....

  • Libra89
    FiorinaRullgardina skrev 2012-09-29 07:31:04 följande:
    Libra89 googla d-vitamin och missfall. Jag har läst här innan om personer som haft upprepade missfall och som tagit d-vitamin och det har gått hela vägen. Det är säkert inte lösningen, men å andra sidan skadar det inte att äta d-vitaminer heller.

    Kan ju alltid testa! :) Tack för tipset! Capiche: vul har jag gjort men bara vanligt, inte med koksalt o sånt. Inget cellprov. Men vad skumt att den ena åkte ut innan den andra...
  • Libra89

    Åhh jag blir galen, vill bara plussa igen samtidigt som jag inte vet om jag törs bli gravid igen...Jag tror att det är 9-10 dagar sen ÄL eventuellt mer eller mindre. Har inte testat med stickor utan bara sett sekret....Funderar på att testa imorn men då fyller jag år så det är inte så kul om det är tvärblankt Obestämd . Kanske ska vänta...Har typ ont i bröstvårtorna och svullen mage, spydde nästan i fredags. Men det är väldigt lätt att vara skengravid vet jag Rynkar på näsan

  • Libra89

    Hej. det var längesen jag skrev nu men det har varit lite stressigt. I morse tog jag ett test men Apotek Hjärtats men då hade jag redan kissat en gång vid sju o så tog jag det här vid 10. Vet inte om det är spök eller plus. Jag har CB digital men det vill jag ju inte ta i onödan ;) kanske tar det om ett par dagar. Jag testade i tisdags och då fick jag tvärblankt på ett CB vanligt.
    Bilderna blev lite suddiga för jag var tvungen att ta med webcamen på datorn. Men vad tror ni???
    Jag är på dag 46 efter mf:et så vet inte BIM.



  • Libra89

    Tack vad skönt att höra, man blir ju så nojig ;) Min man är inte hemma än på ett par dar heller så har ingen att fråga än er haha. Jag ska testa med digitalt imorn så ser man ju vilke vecka. Hoppas det går vägen denna gång bara. Jag äter albyl nu 62.5 mg på eget bevåg :o, gynekologen tog ju itne mig på allvar när jag var där efter tredje missfallet sist.

  • Libra89

    Ja det är irriterande...du är ju bara 23 sa han. Men det spelar ingen roll om man får tre mf i rad om man är 20 eller 35 liksom, det är lika jobbigt ändå. Åh det är så jobbigt att vänta, man känner ju efter i kroppen och får för sig att allt är symptom. Eller så är jag iallafall haha :) Jag hade 9 veckor innan ÄL kom vid första och typ 7 v vid andra...nu var det väl 5 v tror jag så min cykel har blivit ganska rubbad. Den blev inte normal fastän vi väntade 6 månader så hade jag bara mens fyra gånger den perioden mellan grav/mf. Hoppas din kommer snart!

  • Libra89

    Mm jag tror fan det :D kollade på mitt test från sist(mf alltså) och då var det strecket svagare än det nu så det känns ju bra. Jag ska ta ett digitalt med veckor imorn om jag kommer ihåg. Ja hoppas det försvinner helt nu så kroppen kommer igång Capiche!

  • Libra89

    yey!! 2-3 v på testet i morse :) Hoppas det funkar den här gången, fjärde gången liksom :/ Lycka till ni andra, hoppas ni också får plus snart!!!

Svar på tråden Tråden för oss som fick MF/MA i september och nu siktar på pluss igen!