Inlägg från: Anonym (Barnmorskan.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Barnmorskan.)

    Jag är BARNMORSKA på förlossningen och BB. Fråga mig vad ni vill!!!

    Serafinapakkalas skrev 2012-10-09 19:39:11 följande:
    När jag var gravid -03 så fick jag lungemboli (pga av graviditeten) & havandeskapsförgiftning. Låg inne på sjukan till å från under hela 5 månader... Nu när vi försöker & bli gravida igen. Hur stor är chansen att det kommer & bli samma komplikationer??

    Vid tidigare havandeskapsförgiftning ökar chanserna att man åter kan drabbas av det. Ang lungemboli så vet jag inte exakt. Jag vet att chanserna att få lungemboli ökar om man tidigare drabbats av detta och vet att blodförtunnande medicin sätts in under en pågående graviditet ( om man haft lungemboli tidigare).
  • Anonym (Barnmorskan.)
    SockerStinn skrev 2012-10-09 19:39:47 följande:
    Hur vanligt är det att föderskan lämnas ensam under en längre tid under krystvärkarna? Jag blev chockad när det hände mig, var inte alls beredd på att det kunde hända även fast man lämnas mycket ensam innan dess.

    Det sker tyvärr hur mycket man ändå inte strävar efter det. Beror på arbetsbelastningen och ingenting vi kan påverka. Vi får prioritera:( Jag tycker det är absurt!
  • Anonym (Barnmorskan.)
    Anonym (Osynliga värkar) skrev 2012-10-09 19:40:58 följande:
    Fick inte heller svar på min fråga. Hur vanligt är det att värkarna inte synbs på CTG. Med mitt första barn blev jag hemskickad när vi åkt in för värkar var 3:e minut för inget syntes på CTG ca 2 timmar senare fick jag krystvärkar hemma och hann precis in till sjukhuset. Med mitt andra barn låg jag med CTG på mig när de vanliga värkarna övergick till krysstvärkar, inget syntes på CTG. Båda förlossningarna har gått ganska fort och jag tycker inte att värkarnagjort specielt ont

    Då har förmodligen CTG dosan inte suttit korrekt. Det sker ibland om magen har mer hull eller om dosan inte sitter korrekt för att registrera sammandragningarna.
  • Anonym (Barnmorskan.)
    Tigra79 skrev 2012-10-09 19:42:57 följande:
    Min första förlossning var ingen positiv upplevelse av olika orsaker. En stor anledning var den bm jag hade de sista timmarna. Jag är nu gravid med nr 2 och jag har fått pratat med avdelningschefen på förlossningen för att reda ut vad som egentligen hände. Enligt henne är det helt ok att skriva att jag ej vill ha just denna bm i förlossningsbrevet. Är det vanligt att folk undanber sig specifika bm och hur reagerar ni på det?

    Det är inte så vanligt men det sker. Jag tycker verkligen att du gjorde rätt i att kontakta chefen. Du har rätt att trivas med din bm.
  • Anonym (Barnmorskan.)
    Marina80 skrev 2012-10-09 19:44:04 följande:
    Så om man gjort tre kejsarsnitt så skall man inte ha fler barn?

    I snitt skrev jag. På sjukhuset där jag arbetar har vi haft kvinnor som gjort 4-5 ks. Dock ökar riskerna vid varje graviditet pga ärrbildningen som ett snitt åstadkommer.
  • Anonym (Barnmorskan.)
    V79 skrev 2012-10-09 19:46:39 följande:
    Jag har lite funderingar. Jag väntar fjärde barnet och mina har varit rätt lika i storlek 3215 och 3110 gram och 48 cm. Är risken stor att fyran blir stor då eller är chansen stor att han blir ungefär lila stor som syskonen? Jag har spruckit lite under alla fl fått sy mellan 3 och fyra stygn, är risken stor att jag även spricker denna gång? Brukar fjärde fl gå fort även om dom tre tidigare tagit ungefär lika lång/kort tid. Har haft tre normal långa fl.
    Bf 27/1-13

    Vanlig återkommande fråga. På mvc utgår man utifrån sf måttet men det måttet är så diffust då alla bm mäter olika. Det beror på hur länge du går som gravid och hur du lever under graviditeten . Statistisk sätt vet jag inte hur stora chanserna är att du får ett tyngre barn. Om du spricker även denna gången beror på förlossningsförloppet och dina vävnader . Hur snabbt förlossningen går beror även det på förloppet. Det är frågor som ingen kan svara på. Återstår att se;)
  • Anonym (Barnmorskan.)
    FraYo skrev 2012-10-09 19:48:42 följande:
    Hur stor är risken att spricka med hjälp av sugklocka (barn nr 2)?

    Riskerna att spricka under en förlossning med klocka ökar då förlossningen forceras fram.
  • Anonym (Barnmorskan.)
    IngGa skrev 2012-10-09 19:49:28 följande:
    Har funderat på det här med att ta hål på hinnorna så att vattnet går. På mina bägge förlossningar har hinnorna tagits hål på. Efter det har värkarna ändrat karaktär, intensivt ont men det har gått fort. Varför tar man hål på hinnorna? Om man låter bli att ta hål på hinnorna, gör det mindre ont men blir långdraget istället då? Mindre intensivt kanske?

    Förmodligen har man önskat progress under din förlossning. Med omföderskor brukar vi på min arbetsplats komma överens med patienten om vi ska ta hål på hinnorna eller avvakta. Om det är god progress kan det gå väldigt fort när hinnorna är tagna.
  • Anonym (Barnmorskan.)
    Anonym (AnnaPanna) skrev 2012-10-09 19:52:48 följande:
    Tycker ni inte att man är en sämre mamma, lat och inte sätter sitt barn i främst? Vad säger dina kollegor, läkare och bm? 

    Inte jag iaf!!! Vad mina kollegor tycker får de stå för. På min arbetsplats tillgodoser vi alla mammor oavsett hur de vill mata sina barn. Bara barnet får mat så spelar det ingen roll HUR den får det. Nej du är inte sämre mamma för att du väljer bort amningen.
  • Anonym (Barnmorskan.)
    Anonym (AnnaPanna) skrev 2012-10-09 19:54:32 följande:
    En annan fråga: Hur mycket större sannolikhet är det att barnet får allergi respektive astma om det föds genom planerat ks jämfört med vag. förlossning?

    Ingen aning faktiskt:(
Svar på tråden Jag är BARNMORSKA på förlossningen och BB. Fråga mig vad ni vill!!!