• Anonym (Barnm­orskan­.)
    Äldre 9 Oct 13:12
    247553 visningar
    847 svar
    847
    247553

    Jag är BARNMORSKA på förlossningen och BB. Fråga mig vad ni vill!!!

    Som texten lyder. Jag svara på allt, utom frågor som involverar sekretess.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-09 15:54
    Nu försvinner jag lite från tråden. Ska på husvisning men jag kikar in ikväll. Fortsätt ställa era frågor;)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-09 18:04
    Jag vill tillägga att jag svarar på frågor utifrån vad jag vet, kan och har erfarenhet av. Att ge helt konkreta svar går aldrig!!! Vill ni ha statistik så googla.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-09 21:53
    Från och med kl 22 ikväll svarar jag inte på fler frågor. Ni får gå och lägga er så svarar jag mer imorgon. Vad skoj med alla era frågor ni fantastiska kvinnor;) All kärlek till er

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-10 13:09
    Det var någon som undrade om vi kör dragkamp under förlossningen, den sk Norska metoden och det gör vi hos oss. Min absoluta favorit för att få ner en liten bäbbe i förlossningskanalen.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-10 21:20
    Jag vill framföra ett STORT TACK för alla era frågor och funderingar. Jag har endast delat med mig av min erfarenhet och kunskap. Man kan aldrig veta hur en förlossning ska börja eller sluta. Det samma gäller en graviditet...

    Nästintill alla av er har varit positiva och det har varit en fin stämning här inne. Det har varit en fröjd att titta in och svara på era frågor så gott det går.

    Men jag har också barn och familj och nu drar jag mig tillbaka. Kommer fortfarande svara på frågor men inte lika intensivt. Det för ont i mina fingrar av allt skrivande...
    Vem vet. Kanske ses vi på förlossningen eller BB. Lycka till ni fantastiska kvinnor.

  • Svar på tråden Jag är BARNMORSKA på förlossningen och BB. Fråga mig vad ni vill!!!
  • Äldre 9 Oct 13:14
    #1

    Vad är det bästa med att vara barnmorska? Vad är det sämsta?

    Var föredrar du att jobba som barnmorska och varför?

  • Anonym
    Äldre 9 Oct 13:15
    #2

    Blir man miljöskadad som BM?

    Jag träffade en ung BM som blivit avskräckt från att skaffa egna barn genom att föda vaginalt, eftersom hon sett så många skador inträffa. Så min fråga är väl.... har du blivit sugen eller avskräckt av det du har sett?

  • Äldre 9 Oct 13:17
    #3

    Finns det något som kvinnorna på förlossningen gör som du kan irritera dig på, även om du inte visar det. Typ att de skriker, att de skäller på sina män, att de skäller på barnmorskorna, att de ställer konstiga krav. Eller är alla beteenden okej i en sån situation?

  • Anonym (Barnm­orskan­.) Trådstartaren
    Äldre 9 Oct 13:18
    #4

    Det bästa med att vara bm är att få arbeta med kvinnohälsovård. Få vara med när ett nytt litet liv ser dagens ljus eller nattens brus;) Som bm föredrar jag att arbeta överallt! Jag förälskar mig i varje nytt ställe som jag kommer till och ger mitt allt!

  • Äldre 9 Oct 13:18
    #5
  • Anonym (Barnm­orskan­.) Trådstartaren
    Äldre 9 Oct 13:20
    #6

    Jag har absolut inte blivit miljöskadad av att arbeta som bm. Tyckte själv att det var häftigt att föda barn. Dock tog kontrollbehovet över och jag granskade mitt CTG genom hela förlossningen;)

  • Äldre 9 Oct 13:21
    #7
  • Anonym (Barnm­orskan­.) Trådstartaren
    Äldre 9 Oct 13:22
    #8

    Ramsylina: Jag tycker att det är okey att uttrycka alla känslor under en förlossning men kan bli illa till mods då männen blir hotfulla. Som bm har vi fler födande mammor och vi kan tyvärr inte klona oss för att vara kvar inne hos ett och samma par i 10 timmar...

  • Anonym (Frågv­is)
    Äldre 9 Oct 13:24
    #9

    Hejsan du kanske kan svara på några av mina frågor? Tack på förhand! Finns det någon gräns på hur öppen (antal cm) man kan vara när man snittar? Hur vanligt är skulderdystoci, och är det alltid snitt som gäller vid födslar efter detta?

  • Anonym (gomsp­alt)
    Äldre 9 Oct 13:27
    #10

    Har du varit med om att missa en gomspalt? Eller hört om någon som har gjort det? Min son, förlöst med snitt, hade gomspalt som missades. Först efter tre veckor upptäcktes det av vår hemsjukvårdare. Han kunde ju inte suga/ äta så han fick ha sond. Därför hade vi hemsjukvårdare som upptäckte gomspalten. Jag försökte förtvivlat att få han att äta från bröstet, men han ville(kunde) inte suga. Jag bad att få veta om han hade det eller inte, när jag låg på operationsbordet, och ansvarig barnmorska sa att onej, det har han inte... och kryssade i att gommen var hel. Jag tror hon bara kollade efter läppspalt... Han har/ hade ingen liten spalt heller, utan en sk total. Gav mig tom problem med försäkringsbolaget eftersom det ju står att gommen är hel på förlossningspapperna...

Svar på tråden Jag är BARNMORSKA på förlossningen och BB. Fråga mig vad ni vill!!!