Inlägg från: Anonym (Barnmorskan.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Barnmorskan.)

    Jag är BARNMORSKA på förlossningen och BB. Fråga mig vad ni vill!!!

    Hanniz skrev 2012-10-09 19:00:17 följande:
    Hej hej! Jag är gravid med mitt 3:e barn i vecka 41+2, tjohoo ;) På måndag kommer jag, vecka 42+0, att bli igångsatt om bebisen inte kommit. Jag är nyfiken på metoder för igångsättning. Första barnet var en igångsättning i 42+0. Då tog man hål på hinnorna och min dotter var ute efter 3 timmar. Min son, 1,5 år, var en spontan förlossning där han var ute ca 2,5 timme efter första värken och 9 minuter efter att vattnet gått. Jag har nu, av förklarliga skäl, fått höra att jag har haft snabba förlossningar och därför undrar jag om det är någon speciell metod som är mer lämplig än någon annan. Tack och hej!

    Grattis till kommande bäbben. Det beror helt på vad det är för utgångsläge. Dvs om tappen är mogen eller inte, om du börjat öppna upp dig något osv. Du är omföderska, förmodligen blir det att ta hål på hinnorna och koppla på dropp om det inte blir progress.
  • Anonym (Barnmorskan.)
    Anonym skrev 2012-10-09 19:03:43 följande:
    Hej! mitt ena barn föddes med urakut snitt står det i mina papper, på danderyds sjukhus. Hon plockades ut pga att hjärtslagen gick ner till 50-60 vid varje värk(sen upp väldigt högt)  och sen stannade dom på 50 och gick plötsligt inte upp högre...  Jag blev ombedd att ligga på sidan och andas in syrgas medans dom larmade. In kom flertalet personer och sprang in med mig på op salen. Jag frågade flertalet ggr om min dotter kommer att dö utan att få svar.. bm bara tittade på mig allvarligt i ögonen och sa nåt i stil med att "nu ska vi snabbt ta ut erat barn" Min man fick följa med in på op salen och dom hann snabbt lägga en vad det nu heter "ryggbedövning" Hon var ute ca 10 min efter att dom larmade... Allan andra jag hört som gjort urakut har blivit sövda ovh någon har sagt till mig att det är akut och ej urakut snitt annars (?) På väg till op så sa dom att jag skulle sövas men sedan hann dom tack och lov med att lägga bedövning så jag fick vara vaken:)    Det jag undrar över är: var det ett akut eller urakut snitt?   (står ur akut i papperet) dagen efter sa dom till oss att vid sådana här fall har man ca 20 min på sig att plocka ut bebisen, annars klarar den sig troligtvis inte stämmer det? (hjärtslagen höll sig kvar på 40-50 även inne på op. Min dotter blev snittad (ej djupt) vid tinningen, är det något som brukar hända? syns fortfarande 7 år senare.. Trots att det gått många år så tänker jag fortfarande ibland på det här! Lycklig att det finns så bra sjukvård i sverige!!          

    Vid urakut snitt snitt bör barnet vara ute inom några minuter och vid akut inom några timma beroende på situationen. Vilken tur att du fick vara vaken och att det gick bra.
  • Anonym (Barnmorskan.)
    Anonym (Läckage) skrev 2012-10-09 19:10:50 följande:
    Jag fick barn för 14 månader sedan och det var konstaterat redan innan att jag inte skulle amma pga mina mediciner som går över i bröstmjölken. Det var ett väl avvägt beslut och redan på BB fick jag två tabletter att ta för att stoppa mjölkproduktionen, vad dessa heter minns jag inte...    En månad efter förlossningen då jag var ute med en väninna och hennes hungriga bebis började jag plötsligt läcka massor från brösten, förmodligen stimulerat av pojkens skrik. Jag gick med frekvent läckage från brösten i nästan ett år innan det började avta trots att jag aldrig ammat. Enligt min barnmorska var det naturligt att barnskrik, närheten till sitt barn osv kunde sätta igång mjölkproduktionen och att jag bara skulle avvakta.  Det har jag gjort i 14 månader nu och fortfarande kan tröjan emellanåt bli blöt. Det börjar kännas olustigt och opraktiskt, jag får inga stora läckage längre men några tuttfläckar i veckan får jag räkna med. Finns det något jag kan göra för att få stopp på detta en gång för alla?   

    Kan du vända dig till amningsmottagningen? Vi har precis slutat ge dostinex till kvinnor som inte ska amma. Så länge som brösten inte stimuleras ska ju även mjölkproduktionen upphöra så småningom.
  • Anonym (Barnmorskan.)
    Anonym (eklampsi) skrev 2012-10-09 19:11:43 följande:
    Hej! Jag fick diagnosen havandeskapsförgiftning i vecka 40 och blev igångsatt. Tyvärr gick det inte så bra då jag fick Eklampsi under förlossningen och det fick göras ett urakut kejsarsnitt. Barnet var ok (apgar 2 )men jag var riktigt illa ute, Har efter sökt information om eklampsi men det finns ytterst lite information på nätet och MVC säger att "det bara är sånt som kan hända"  Förstår att Eklampsi är ovanligt men Hur ovanligt är det? Har du stött på det?

    Procentuellt vet jag inte hur ofta det sker men jag vet att det är mycket ovanligt. Tur att eran skatt mår bra och även du. Jag personligen har inte stött på det.
  • Anonym (Barnmorskan.)
    Anonym (Deppigt preggo) skrev 2012-10-09 19:22:36 följande:
    Jag är gravid med mitt 3dje och denna gång är det en liten flicka. När jag vänta grabbarna mådde jag hur bra som helst, men denna gravuditet lider jag ( v.32+0) psykiskt. Har pratat med min bm och har förstått att det är ganska vanligt och jag skäms inte längre över mig själv då tankarna kommer att jag inte är lycklig. Plus detta har jag sömnsvårigheter och jag sover c.a 4 timmar per natt och detta tar kål på mig. Nu till min fråga... Kan man få igenom en tidigare igångsättning pga detta mående?

    Det är mycket svårt för mig att bedöma detta då det görs i samråd med läkare. Det är svårare att få beviljat induktion om det inte finns medicinsk indikation, speciellt då du haft två friska barn och förmodligen normala förlossningar. En igångsättning är verkligen inte lätt och bör noga tänkas igenom.
  • Anonym (Barnmorskan.)
    SuperMumy skrev 2012-10-09 19:23:33 följande:
    Jobbar ni med sen avnavling?
    Cogito, ergo sum

    I wish!!!! Tycker att alla bör avnavlas sent om det inte finns fara för mor och barn.
  • Anonym (Barnmorskan.)
    Anonym skrev 2012-10-09 19:26:34 följande:
    Min dotter föddes i vecka 24, när jag kom in var jag öppen 4 cm men förlossningen stoppades i 3 dagar under de 3 dagarna trodde man barnet skulle födas flera gånger men värkarna lugnade ner sig.' Efter 3 dagar valde dom att sätta värkstimulerande dropp på mig för att få igång det, varför gjorde man så? Hade det inte varit bättre att vänta sålänge som möjligt istället för att skynda på det?' Och är förlossningarna med förtidigt födda barn mycket lättare än de med fullgångna barn. Jag tyckte att det gjorde väldigt ont och hade mycket värkar, fick bara lustgas så nu oroar jag mig för nästa förlossning om det barnet blir fullgånget. För mer smärta än den första förlossningen vet jag inte om jag klarar av. Och i vilken vecka var det minsta barnet du förlöst? 

    Kära vän. Hoppas er flicka mår bra idag. Varför de inte stoppade er förlossning vet jag inte specifikt men jag antar att de bedömde att det var bättre för henne att komma ut än att riskera att hon skulle bli dålig i magen. Ibland hittar man inga fel utan försöker stoppa förlossningen till en viss gräns. Därefter får naturen ha sin gång. En barnläkare som jag talade med berättade för mig att om man inte hittar varför en förlossning har startat tidigt och man gjort försök att stoppa processen ett viss antal gånger så är det bättre för barnet att komma ut så att den får hjälp på utsidan. Har du talat med läkarna? Vad säger de? Den minsta jag förlöst var i vecka 27.
  • Anonym (Barnmorskan.)
    Anonym (Förvirrad!) skrev 2012-10-09 18:15:03 följande:
    Hej! Den 24/8 fick jag missfall i v 6, allt kom ut å jag mådde bra. Den 21/9 fick jag min mens. Men nu en v tillbaka så har jag fått ont/öm i brösten små skvätter lite blod till å från, ont i svanken. Kan jag har blivit gravid nu igen?!?!?!

    Har du haft samlag? Testa dig om nästa mens inte har kommit. Man kan ha ont i svank och vara öm i brösten omkring ägglossning.
  • Anonym (Barnmorskan.)
    joddla skrev 2012-10-09 19:28:34 följande:
    På vilket sätt brukar 3:e förlossningen vara mer besvärlig? Tar den längre tid, större risk för komplikationer? utveckla gärna //BF 29/10 med 3:e barnet 

    Nu utgår jag från vad mina erfarna kollegor sagt och ingenting mer. De har upplevt att tredje bäbben kan vara lite krångligare att förlösa, varför vet jag inte. De tar mer tid på sig säger de. Jag själv har inte upplevt det. Det är nog väldigt individuellt.Hoppas du får en bra förlossning. Lycka till.
  • Anonym (Barnmorskan.)
    Anonym (Förvirrad!) skrev 2012-10-09 19:35:06 följande:
    Antar att du inte vill svara!!

    Jag har svarat nu.
Svar på tråden Jag är BARNMORSKA på förlossningen och BB. Fråga mig vad ni vill!!!