Inlägg från: Anonym (Barnmorskan.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Barnmorskan.)

    Jag är BARNMORSKA på förlossningen och BB. Fråga mig vad ni vill!!!

    Anonym skrev 2012-10-09 21:15:41 följande:
    Hej Barnmorskan Undrar varför jag fortfarande har ont runt blygdbenet efter förlossningen? Jag fick barn i Maj. På Mölndals sjukhus, fick bebisen genom vaginal förlossning. Jag har haft foglossning på denna graviditet, tur den kom senare typ 1månad innan förlossning. Hade sjukt ont och kunde inte ens lyfta upp mitt ben, gick kors och tvärs och väldigt konstigt, hade jätte ont i benen. Om jag skulle föda en till, skulle foglossningen bli värre? Eller skulle jag helt kunna avstå från det tror du? 

    Fogarna utsätts för mycket press under en graviditet och förlossning. Det är en stor belastning och mycket som förflyttas. Det tar ca 1 år för kroppen att återställa sig. Hur det blir under din nästa graviditet är svårt för mig att säga.
  • Anonym (Barnmorskan.)
    Anonym (Frågande) skrev 2012-10-09 21:16:03 följande:
    Hej Jag har en fråga får man byta barnmorksa på förlossning varför jag frågar är därför jag har flera gånger fått barnmorskor som är utlänningar på mvc och man förstår inte vad de säger och jag blir väldigt stressad av detta speciellt om detta skulle hända på förlossningen också.

    Självklart! Kanske blir det som i solsidan om du kollat på den;)
  • Anonym (Barnmorskan.)
    Anonym (undrande) skrev 2012-10-09 21:22:31 följande:
    Haha det kan jag svara på tills du får svar från barnmorskan. Jag vägrade håltagningen så två av mina barn har kommit ut i säcken. Man plockar bort den när de är ute. Det var jättebra för jag hade GBS och då var det nästan ingen smittorisk i och med att de var skyddade hela tiden. Men det kan ju bli lite mer långdraget än om man tar hål. Det är värt det för min del, hellre det än att man riskerar att smitta barnet.

    Segerhuva;)
  • Anonym (Barnmorskan.)
    tilj75 skrev 2012-10-09 21:22:44 följande:
    Ville bara säga till dig och andra barnmorskor i tråden: TACK för att ni finns och gör ett underbart jobb. Jag har enbart positiva upplevelser av de barnmorskor som jag träffat och jag tycker ni gör ett fantastiskt jobb som jag aldrig skulle klara av. Återkommer nog med lite frågor senare =)
    ♥ Jack 070423 ♥ Jonatan 080918 ♥ Tim 091208 ♥ Kevin 091208 ♥ bf 130314 ♥

    STORT tack! Det värmer
  • Anonym (Barnmorskan.)
    klagusvik skrev 2012-10-09 21:23:42 följande:
    Hur många av de barn du har förlöst har varit dödfödda eller dött vid, eller strax efter, förlossningen? Hur hanterar du en sån situation? Hur bemöter du föräldrarna?

    Inte förlöst barn som gått bort i magen eller efteråt ännu. Det återstår hur det blir de dagen det är dags. Jag hoppas jag kan ge föräldrarna all stöd de behöver
  • Anonym (Barnmorskan.)
    SuperMumy skrev 2012-10-09 21:24:52 följande:
    Jag undrar om du upplever det som negativt när det kommer in någon som tackar nej till det mesta? Tex vill inte ha vitamin K, ingen CTG, ingen undersökning av livmodern osv. Är det irriterande? För det finns ju vissa som bara vill bli lämnade ifred utan en massa tester och annat invasivt. Sen undrar jag finns det de som inte skriker eller gråter eller stönar alls på sin förlossning? Knäpp fråga jag vet, men undrar ungefär hur ofta det händer att det kommer in någon som är så, alltså föder tyst.  

    Jag har svarat på dessa två frågor. Vi har sällan mammor som vägrat det som är bäst för barnet dock har det funnits pappor som är skeptiska. Sen avnavling i all ära så länge barn och mor mår bra.
  • Anonym (Barnmorskan.)
    MissMolgan skrev 2012-10-09 21:28:48 följande:
    En fråga som jag inte riktigt fått gehör för i verkliga livet men som jag verkligen söker svar på... kanske har du någon aning? Jag har senaste året haft problem med plötsliga blodsockerfall, jag vet inte vad mitt P-glukosvärde är i fallen då jag inte har egen mätare men har kollat mig så fort jag får fatt på någon. På fastande mage har blodsockret legat på max 4,2 mml. Efter måltid/frukost ligger det på 3,4-3,6 mml ca 30 minuter efter intag. Jag får som sagt blodsockerfall som är hemska: Känner mig varm, skakar, svettas så det rinner om mig, blir lättretad, hjärtat rusar och balansen påverkas, att gå i trappor är inte att tänka på. Jag måste få i mig nåt snabbt och oftast blir det smörgås och mjölk eller frukt... eller kakor/godis om det är det enda som finns i närheten. Jag kan vakna på nätterna av att jag har ett pågående fall och svettas kopiöst och skakar mm. Det känns som att om jag inte får i mig mat SNABBT så kommer jag inom en mycket snart tid svimma av. Det har lyckligtvis inte hänt ännu. Jag har som sagt haft problem med detta till och från i ca ett år, och idag är jag gravid i fjärde månaden. Det jag undrar är om detta kan vara skadligt för mitt barn? Jag själv tycker att det borde vara det men min BM svarade "det är det NOG inte" vilket gör mig osäker på om hon är säker på sin sak? Jag har naturligtvis sökt för problemet även för egen del men har inte fått gehör för min situation. Vet du om det kan skada mitt barn? På vilket sätt i sådant fall? Tacksam för svar! MvH MissMolgan.

    Ha koll på ditt sockervärde hos din bm. Man kan även göra en glucosbelastning om det skulle behövas.
  • Anonym (Barnmorskan.)
    Koppkaka skrev 2012-10-09 21:31:10 följande:
    Försöker igen. Kommer lustgasen verkligen försvinna från förlossningen?

    Har svarat på den. Hoppas inte den försvinner!
  • Anonym (Barnmorskan.)
    Primmeling skrev 2012-10-09 21:34:15 följande:
    Hur gör ni med omskurna kvinnor? Alltså ihopsydda och könsstympade?

    Klipper vanligtvis beroende på hur omskurna de är. Är de omskurna på faraonskt vis så blir det fler klipp.
  • Anonym (Barnmorskan.)
    Anonym (undrande) skrev 2012-10-09 21:42:51 följande:
    Tack för svaret, jag frågade också hur många du uppskattar att det är? Om du kan säga ungefärligt? Haha jag nekade allt det där i alla fall. Upplevde att det var VÄLDIGT svårt att få igenom, speciellt att neka till undersökning av cervix. Och jag var helt tyst, de tyckte att det var ovanligt därför jag undrar.  Ni behöver inte vara avundsjuka på mej för det gjorde visst ont

    Hihi det är sällan kvinnor föder i tystad som sagt;) men bra jobbat ;) Att neka undersökning har iaf aldrig hänt mig. Man ska aldrig undersöks för mycket om det finns progress.
Svar på tråden Jag är BARNMORSKA på förlossningen och BB. Fråga mig vad ni vill!!!