Inlägg från: Anonym (änglamor) |Visa alla inlägg
  • Anonym (änglamor)

    En liten flicka blev en ängel igår....

    Försök att finnas där för dom. Erbjud hjälp med alla praktiska saker och givetvis att prata också om dom vill det.
    Tillåt dig att vara ledsen i deras närhet, men försök att inte likställa din/er sorg med deras.

    Gå in på Spädbarnsfondens hemsida så finns där lite tips om hur ni som anhöriga kan agera.

    Det jobbigaste vi upplever är att andra nära anhöriga likställer sin sorg med vår och att vi får trösta dom istället för tvärtom. Det är också jobbigt med människor som undviker oss för att vårt sällskap gör andra obekväma.
    Ifrågasätt inte saker dom säger.
    Fråga rakt ut hur dom vill bli bemötta istället för att anta saker. Fråga vad dom vill ha hjälp med, OM dom vill ha hjälp.

    Massa kramar

  • Anonym (änglamor)
    Anonym (ledsen) skrev 2012-11-14 22:25:42 följande:

    Tack snälla du för svar! Precis så tänker jag.. och det där med att likställa sorgen är verkligen något som jag mått dåligt över att andra gjort. Far illa när tex mina vänner på Facebook skickat "styrkekramar" till MIG och skrivit typ "tänker på dig" eller "Fruktansvärt att ni ska gå igenom detta!". Det är ju inte MIG dom ska skriva så till, det är DOM, föräldrarna, som går igenom det här hårda tuffa fruktansvärda. Visst, vi är självklart jätteledsna såklart, men det vi känner är inte i närheten av vad dom känner. Har märkt att föräldrarna reagerat på detta flera gånger.. dom ska inte behöva känna så! Dom ska inte behöva tänka på sådant. Jobbigt. Försöker känna av situationen från gång till gång och anpassa samtal efter hur dom mår just då och vad dom själva väljer att prata om. Men det är inte lätt. Man är så rädd att det man säger ska uppfattas fel eller helt enkelt såra. Pratar man inte om händelsen är man rädd att dom känner att man undviker det och pratar man om det är man rädd att dom ska bli (mer) ledsna. Och jag vill ju inte att dom ska känna något av det. Tycker om dom så mycket och önskar av hela mitt hjärta att dom slapp gå igenom detta. Ska kolla på den sidan! Tack igen för ditt svar!
    Tycker att du ska hänvisa de som skriver till dig till att kontakta dem det berör istället.
    Det är många som frågar hur jag mår via andra personer hela tiden och jag tycker att det är ganska påfrestande, det skapar bara irritation. Vissa fråga mig hur min man mår och tvärtom.
    Personligen tycker jag inte om att det ställs frågor om hur vi mår via omvägar hela tiden. Vet att alla vill väl, men när det upprepas om och om igen så tröttnar man till slut.
Svar på tråden En liten flicka blev en ängel igår....