• Sten Mjuk

    Ica raketpistol farlig ?!!!!?

    Hustrun som är sjuk köpte en sådan till vår fyraåring och hittade inte förpackningen då jag ville se ålder. Hon sa 3 år och att pappa bara får använda för den är farlig för ögonen, sedan gav hon den till sonen ändå!

    Han skötte sig så bra i början, men började vifta vid mig och skjöt rakt emot mitt öga, som tur var har jag glasögon som den prickade. Han sa förlåt och blev ledsen, jag sa att det är mammas fel. Han ville fortsätta och jag ville slänga den direkt. Nu ligger den högt upp för utredning.

    En liten raket som man laddar i en pistol och han kunde skjuta över hela vardagsrummet. Vad hade hänt utan glasögon?

  • Svar på tråden Ica raketpistol farlig ?!!!!?
  • Sten Mjuk

    Försök att hålla er till ämnet, jag berättar bara vad som hänt och frågan var om den är farlig. Att hon är förkyld är en ursäkt för dåligt omdöme. När min lilla son gråter för att han gjort något förfärligt, måste jag tala om det som mamma sagt innan men gjorde tvärtom.
    Det allvarliga här är vad som står på förpackningen som jag vill veta, så inete folk mister ett öga.

  • Sten Mjuk

    Han är 4 och på förpackningen var varning under 3 sa hon som sa innan att den var farligt för ögonen, hon ville inte att någon skulle bli av med synen, så det här är lite allvarligare om Ica säljer farliga saker så det bör kollas.

    Det här står under Säkerhet här i FL och att få en projektil i ögat är antagligen inte hälsosamt, den stoppades bara av mina glasögon. Tyvärr hittar jag inte varningstexten, den ska fram.

  • Sten Mjuk
    Tant Prysselius skrev 2012-11-12 18:11:39 följande:
    Spelar väl ingen roll vilken ålder det står på förpackningen? På billiga skräpleksaker står det alltid 3 år så att inte småbarn ska få i sig smådelar. Men bara för att det är 3 år på leksaken så betyder det inte att man kan skjuta folk i ögat utan risk. Lika lite som att jag kan skjuta någon i ögat med mitt vapen bara för att jag har vapenlicens. Tungan ute 

    Lär din unge istället att man aldrig får skjuta mot ansiktet på någon. Skaffa en poängtavla han kan skjuta på istället. Finns pistoler med kardborreskott som är rätt kul (Nerf t ex). 
    Hoppas att det inte bara var 3 år om den är farlig så det vill jag kolla och ev. få bort ur handeln.
    Jag lärde honom att skjuta i stora rummet bort från sig själv och det fungerade bra en stund. Sedan började han vifta med den och skjöt emot mitt öga av misstag, alltså en olyckshändelse så den möjligen lämpar sig för stora barn och vuxna, eller passar bäst i sopkärlet.

  • Sten Mjuk
    GosisMamman skrev 2012-11-12 18:51:55 följande:
    Ica säljer gafflar. Ska det anmälas också?
    För att inte tala på stekpannor och annat som kan vara farligt att få i bakhuvudet.

    Åldersmärkningen är en uppskattning. Om jag har ett barn som är 4 år men stoppar allt i munnen kanske jag inte ska ge barnet leksaker som innehåller små delar TROTS att det står från tre år.

    Tycker återigen du ska koncentrera dig på DITT föräldraansvar. Det kommer man mycket längre på än att förlita sig på varningstexter osv.
    Det ska utrönas vad som står på och vi insåg allvaret, men det blev feltänk då omdömet är nedsatt när man är förkyld, själv var jag undersövd. Men skrikande barn kan vara svårt då matbutiken lockar med billiga leksaker, så onödigt farligt skit ska helst inte säljas alls. Jag är intresserad av säkerhet och kan en del konsumenträtt.
    En fyraåring klarar det mesta normalt men inte skjutvapen, det kan knappt vuxna klara, sånt skit ska bort ur butikerna.
    Jag tänkte prova den ute men då blir det "pappa jag vill prova nu" och alla slappnar av efter en stund.
    Därför ska barn inte heller ha raketer och smällare.

    Idiotiska barn är ett annat problem.
  • Sten Mjuk
    Tom Araya skrev 2012-11-12 18:57:06 följande:
    Hittar du inte förpackningen är det väl bara att gå till ICA och läsa på en oöppnad förpackning.
    Mailade dit direkt för att få veta mer, inget svar så de ska få ett centralt.

    De kanske är undanstädade nu men jag skrev inte vad saken gäller. Kommer inget svar ringer jag, faxar eller går dit, det är en bit och dom åkte bil. Barnskräp som är farligt är en skandal, billigt skit från Kina som vi såg inköpspriset på.

    Jag vill helst ha det på nätet så det kan gå vidare snabbt som en varning.
  • Sten Mjuk
    GosisMamman skrev 2012-11-12 18:52:43 följande:
    Och där har du svaret. Ditt barn är inte moget för en sådan leksak.
    Det är ju inte Icas fel.
    Beror på vad det står för ålder då säljare alltid har ett stort ansvar och kan åka på skadestånd mm.

    Men korkade föräldrar finns och vi har fått hit folk som inte kan läsa. Konsumentskydd är för de dumma och de som inte har tid att läsa allt. Jag skulle aldrig köpa sånt skit oavsett ålder.
    Funderade ett tag på att flytta till USA,  där är riktiga skjutvapen tillåtna och det går för ofta illa.
  • Sten Mjuk

    Jag hinner inte läsa alla långa inlägg direkt men minns att morfar gav barnen något som såg ut som en laserpekare jag tog bort, sedan fick vi en till och vi har köpt en lasermätare, med varningstext för ögonen. De vill pojken låna förstås men det är jag hård på, ska han låna dem kanske med förmaningar att inte lysa i ögonen?

    Nej tack.

  • Sten Mjuk

    Förpackningen hittad i soporna ute: "Ej under 3 år. Sikta ej mot ögon eller ansikte"
    Vilket dåligt skämt för småbarn, man bör ha skyddsglasögon även som vuxen.
    Jag skjöt emot ett papper och det blev en ordentlig smäll.

  • Sten Mjuk
    GosisMamman skrev 2012-11-19 01:00:05 följande:
    Ja, se.. Då har de ju varnat dig. Om du hade läst lite noggrannare hade du ju sluppit gör abort dig totalt.

    Jag kan komma på 10 andra leksaker som definitivt gör MYCKET ont att få på kroppen. Och då är mitt barn bara 3 år och borde inte kunna åsamka skada med leksaken men man får räkna med lite skador under deras uppväxt.

    Ang. skyddsglasögon. Det kanske vore smartare att se till att alltid befinna sig BAKOM barnet när denne har så farliga leksaker som en mycket sjuk människa köpt ut till barnet.

    Vidare funderar jag över lämpligheten i den där tidningen du la upp en länk till? Ska barn verkligen utsättas för påtryckningar av detta slag om att det finns ondskefullt? Känns för mig lite läskigt faktiskt.

    Nej jag hittade den i sopkärlet ute efter olyckan, hon visste inte var det fanns.
    Att bli av med synen ska nog inte räknas in.
    Jag var givetvis bakom men barn kan vända sig och min fru som är Dr/läkare var bara förkyld.
    Är det en läskig tidning?
Svar på tråden Ica raketpistol farlig ?!!!!?