Inlägg från: Tant Prysselius |Visa alla inlägg
  • Tant Prysselius

    Ica raketpistol farlig ?!!!!?

    Spelar väl ingen roll vilken ålder det står på förpackningen? På billiga skräpleksaker står det alltid 3 år så att inte småbarn ska få i sig smådelar. Men bara för att det är 3 år på leksaken så betyder det inte att man kan skjuta folk i ögat utan risk. Lika lite som att jag kan skjuta någon i ögat med mitt vapen bara för att jag har vapenlicens. Tungan ute 

    Lär din unge istället att man aldrig får skjuta mot ansiktet på någon. Skaffa en poängtavla han kan skjuta på istället. Finns pistoler med kardborreskott som är rätt kul (Nerf t ex). 

  • Tant Prysselius
    Farliga leksaker är leksaker som går sönder så att barnen antingen kan få i sig smådelar, skära sig eller komma åt batterierna. Andra typer av farliga leksaker är de som är målade/färgade med giftig färg, t ex färg som innehåller mycket bly vilket varit fallet på många billiga leksaker från Kina). 

    Att ge sin unge som inte är mogen en typ av leksak gör inte leksaken farlig i sig farlig, utan föräldern en dålig förälder som inte tar sitt ansvar!  

    Du blandar in raketer - raketer och smällare är inte leksaker. De har numera dessutom 18 års gräns. Alltså helt orelevant för diskussionen.  

    Känns lite att det är tack vare sådana som dig som avsäger allt eget ansvar som är orsaken till att det står i bilmanualer att bilens farthållare inte är autopilot...  Obestämd
Svar på tråden Ica raketpistol farlig ?!!!!?