• slazh

    Omotiverad tonårsdotter (13år)

    Man behöver få henne att trivas i skolan och uppenbarligen tror hon att hon kommer trivas bättre på en annan skola så då är det ju bra att försöka få till ett byte om hon känner så. Kanske dom är taskiga mot henne i skolan.

    Jag tappade själv motivationen för skolan i hennes ålder på grund av att det mesta som man ska lära sig inser man att man inte kommer ha någon nytta utav precis som hon uttrycker det: "varför ska man veta hur gamla kungar förr tiden höll på; de bara dödade för att få makt"

    Det kan vara svårt att motivera sig själv till att lära om man inte ser någon nytta med det man ska lära sig. Det tycker jag är helt naturligt. Sen kanske man inte heller har något intresse för ämnena. Det här blir nog oftast bättre på gymnasiet för då har man valt sin utbildning själv och känner säkert att man har större nytta av det man lär sig och även intresse för ämnena.

    Kanske känner hon att hon har en tråkig och meningslös fritid. Om man har en fritid som ger mycket så kan man få energi till att göra det man ska i skolan. En rolig och meningsfull fritid kan fungera lite som att ladda det batteri som laddas ur när man är i skolan. Att ge ork och gnista som verkar saknas i den till synes meningslösa tillvaron.

Svar på tråden Omotiverad tonårsdotter (13år)