Inlägg från: nnnnnnnn |Visa alla inlägg
  • nnnnnnnn

    Omotiverad tonårsdotter (13år)

    Listentoyourheart skrev 2017-12-13 19:36:41 följande:
    Det är inget fel att ha ett fåtal vänner. Det är ju bra att vara selektiv och välja bra vänner. Skolmiljön kan vara jobbig för känsliga individer och er dotter störs nog av att det är en dålig stämning/för stökigt/taskigt för att hon är känslig.    

    Jag tycker ni verkar göra er dotters liv jobbigare än vad det behöver vara med att förtjäna skärmtid. Hon kanske delvis tappar suget av det. Varför tar ni inte reda på hur datorn kan hjälpa er dotter i studiesammanhanget och ge henne tid vid datorn utan att motarbeta henne istället. Bara en tanke. Det finns så mycket man kan göra med en dator, hitta informativa webbsidor, youtube-kanaler, utbildningsvideos i olika ämnen, app-hjälp för alla möjliga skolämnen, använda den för att skriva uppsatser, dagböcker, skapa kollage, göra musik etc.

    Fråga henne vad hon drömmer om att göra när hon blir äldre. Det är en sporre att ha mål att eftersträva. Stärk henne i sin tro på sig själv, i sammanhang hon känner sig osäker. 

    Hjälp henne att planera studierna och sätta upp mål. Var realistiska. Hon behöver ha saker att se fram emot. Fira när det går bra!
    Nu är ju "barnet" troligen myndig redan... Så tipsen kom kanske aningens sent?
Svar på tråden Omotiverad tonårsdotter (13år)