Inlägg från: Anonym (1LVU2hemma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (1LVU2hemma)

    Nu är det krig

    Anonym (rättvis) skrev 2013-01-17 23:35:57 följande:
    Till dig anonym, nu vet jag inte om det är du som hade frågan från början, att du förklarar krig mot familjehemmet?

    Eller är du en "annan" som fått ett barn placerar enligt LVU, och fått hem två andra?
    Det allra bästa är nog, att man i din situation lungt och sansat i frågasätter omhändertagandet.
     Jag skulle tro, att det barnet, som blev LVU:ad hade speciella problem?
    Kanske det är en tonåring? Då sätter man LVU bara för att det ger en  trygghet som familjehem, att styra över den unga. Kanske hon rymmer till sina biologiska föräldrar, som inte anses som lämpliga, eller rymmer till en pojkvän(Ofta en mycket äldre, missbrukare!!!)     Och är det då en SOL placering kan man inte göra så mycket. Däremot med LVU är man tvungen att ringa Soc. jouren, polisen  osv. för att få tillbaka barnet/den unga.
    Oj, det finns så mycket med detta att diskutera, men jag slutar nu.'
    Vill bara säga: var rädda om varandra och om era älskade barn! Fortare än du tror är de vuxna och ställer dig till svars för sin barndom!!  
    nej, det var inte min fråga från början, vart bara "inspirerad". Jag är alltså den med 1 LVU och 2 hemma :)

    Nej, barnet hade inga speciella problem utan var det yngsta och socialen hävdar misshandel. 
  • Anonym (1LVU2hemma)
    Maggot skrev 2013-01-18 09:11:59 följande:
    Nu säger inte jag på något vis att du misshandlat ditt barn, absolut inte. Men det måste finnas något som gör att socialtjänsten anser att misshandel verkar förekomma? Vad i så fall och finns det en rimlig förklaring som motbevisar detta? Är barnet gammalt nog att själv kunna prata kring det här? Är det ställt utom rimligt tvivel att det inte är en anhörig eller någon som faktiskt begått handligar som ett barn inte ska utsättas för?

    Som sagt, något har ju föranlett detta LVU, även om det är ett missförstånd och det krävs nog att du vet vad det är för att kunna gå vidare mot en utgång som du vill ha. 
    Klart det finns något som gör att de anser det, och vi är i full gång att motbevisa detta, det tar däremot väldigt lång tid och det blir inte bättre av att de motarbetar oss och vill dra ut på umgänge osv. Men nu kör i på bäst vi kan o hoppas på framgång i nästa beslut!
Svar på tråden Nu är det krig