• Miras mamma

    Orkar inte med min sambos mamma...

    Min sambos mamma går mig lite på nerverna. Hon är verkligen den som bestämmer i hans släkt och det känns som att hon tror att hon kan allt bäst och vill bossa över mig också. Jag har enda sedan min lilla unge kom varit väldigt selektiv när det gäller vem som får hålla henne och hur mycket. Hon är ju ingen allmän egendom! Svärmor hintar mest hela tiden om att hon vill hålla, bära och byta blöja. Det gör mig galen och jag orkar inte umgås med henne längre stunder bara för det här. Självklart kan jag inte säga till henne att hon inte får hålla henne alls, det är dessutom första barnbarnet..
    Nån mer som har liknande problem? I helgen ska vi till min sambos mormor och morfar vilket jag verkligen såg fram emot ända tills det visade sig att han mamma också ska med. Det blir ju jag som får umgås mest med henne..

  • Svar på tråden Orkar inte med min sambos mamma...
  • Miras mamma

    Det brukar bli så att han är ute och hjälper till med en massa grejer som hans morföräldrar inte kan göra själva. jag skulle hellre vara med och greja jag också men det är svårt när Mira är med och jag vill inte lämna henne ensam med farmor. Är jag orättvis som känner så här?

  • Miras mamma

    Jodå, hans mormor har jag absolut inga problem med. Det är hans mamma som är problemet. Kanske var otydlig, men jag menade att jag inte vill lämna min dotter med hennes farmor.
    Min sambo vet hur jag känner men jag kanske inte har uttryckt att det är såhär jobbigt. Vill inte att han ska ta hennes parti och tycka att jag är dum som känner såhär. Han håller med om att hans mamma kan vara väldigt "på" och ta lite för mycket plats men samtidigt brukar han säga att hon måste få umgås så mycket hon vill med sitt barnbarn. Men jag menar ju inte att hon får träffa henne..

  • Miras mamma
    Fiona M skrev 2012-12-06 00:23:31 följande:
    Visst ska hon få umgås med sitt barnbarn, men det måste ju vara på villkor ni som föräldrar känner er bekväma med. Kan inte sambon vara med och "punktmarkera" ett tag så hon lugnar sig/du känner dig mer avslappnad?
    Jo det kanske han skulle kunna göra. Jag får pratat med honom igen. Det är inte lätt, det är ju ganska känsligt eftersom det är hans mamma :)
    Poppybrandybuckofbuckland skrev 2012-12-06 00:33:29 följande:
    Jag förstår dig till fullo! Ju mer någon tjatat om att få hålla desto mindre har dom fått det. Jag blir liksom motvalls. Det blir lättare sen när barnet själv kan avgöra om hon vill vara med farmor eller inte och du kanske en dag till och med uppskattar farmorn "omsorg".
    Precis så är det! Dom som inte frågar och tjatar brukar jag inte alls ha något emot. Nu är det nästan så att jag längtar tills Mira ska bli mammig och inte vilja var hos henne.. Det här är säkert bara en period nu när hon fortfarande är så liten.

  • Miras mamma
    pralinen86 skrev 2012-12-06 10:50:38 följande:
    Kan inte din sambo ta dottern och du hjälpa hans morföräldrar med sånt de behöver hjälp med? Då behöver inte du spendera lika mycket tid med hans mamma, utan då får han göra det istället.
    Jo men jag tror att han gärna vill fixa och greja, det är oftast såna saker som jag inte kan själv. Den här gången ska han hugga julgran och stycka vildsvin, vilket jag jättegärna skulle vilja hjälpa till med men jag vet ju inte hur man gör så han måste vara med. Och då kan jag ju inte ha min dotter med.
    Jag vet hur det kommer bli om min sambo skulle vara inne med sin mamma och vår dotter, då skulle han nog lämna över henne och gå och fixa med nåt. Det låter som att jag är en riktig dumming och orättvis som inte låter mitt barns farmor ha hand om henne men jag tror fortfarande inte jag kommit ur den där "bubblan" man har när man fått barn.
  • Miras mamma
    AnnnaPannna skrev 2013-04-24 18:53:54 följande:
    Oj, vad jag känner igen mig när jag läser på den här tråden!
    Fick mitt barn i juni förra året och det var det mest omtumlande jag har varit med om. Fick en förlossningsdepression och var osäker på hur jag skulle klara av att vara mamma.
    Min sambos mamma är väldigt speciell och tog över lite väl mycket i början när inte jag mådde så bra, vilket inte gjorde saken bättre. Hon t.o.m tog min dotter ur min famn när hon grät. Jag blev så chockad så jag visste inte vad jag skulle säga utan lät henne göra det! Försöker trösta mig med nu i efterhand att jag i alla fall sa ifrån när hon försökte göra det en andra gång. Nu förstår jag hur viktigt det är att få vara ifred i början när man får barn, och jag vet precis hur jag kommer vilja ha det nästa gång!

    Nu är min dotter tio månader och hon och jag är ett team! Jag vet precis vad hon vill och behöver (oftast) och hon vet att det är jag som är mamman och vill helst vara hos mig. Det är extremt skönt att få den bekräftelsen och att farmor får backa undan lite. Det är min dotter som bestämmer vem hon vill vara hos!

    Men jag märker att jag mer och mer kan slappna av i farmors sällskap eftersom att jag vet att det är jag som känner min dotter bäst och inte hon. Nu kan hon t.o.m. få vara barnvakt så länge det är på mina/våra villkor. Trots allt är jag ju glad att hon har en farmor som bryr sig om henne! Jag tror att det är ganska vanligt att känna såhär. Det är ju modersinstinkten som kickar in! Man blir som en tigerhona som vill skydda sina ungar, ingen ska få ta barnet ifrån en, (vilket ingen kommer göra men man kan känna så ändå).

    Stå på er alla mammor! 
     

    Min lilla tjej är också snart 10mån nu och det är precis som du skrivere, vi är ett team :) Farmor har backat lite nu efter att en gång bara ha kört sitt race som hon tycker är bäst men Mira sa ifrån och blev jätte ledsen. Efter det har hon tagit ett kliv tillbaka vilket jag tycker är jätteskönt. Även jag har varit tydlig och fått säga ifrån ett antal ggr när hon tjatar om att Mira ska få vara uppe sent på kvällarna, inte vill vara hos mig osv. Måste säga att det känns SÅ skönt att kunna säga ifrån, jag har varit lite "rädd" för att säga till henne då hon är väldigt bossig och styr och ställer väldigt mycket i min sambos familj.


    Airhostess skrev 2013-02-03 22:51:24 följande:
    Du kan behöva slappna av lite låter det som, erat barn är väl ingen allmän egendom för att farmor får hålla henne när ni väl ses som inte verkar vara särskilt ofta?

    Det handlade inte om att hon inte får hålla min dotter alls utan att hon i stort sett körde över vad jag sa och ville bestämma och visa att hon minsann kan det här med barn bäst. Men som sagt, det har blivit mycket bättre nu.

Svar på tråden Orkar inte med min sambos mamma...