• Minion

    Tips på att sluta amma?

    Du kanske kan börja med att enbart amma morgon och kväll, och sen minska till bara en gång antingen på morgonen eller kvällen? Vid det laget kanske du har så lite mjölk kvar att hon slutar självmant.


    Sereena skrev 2012-12-19 19:20:15 följande:
    Men ja, helst vill jag ju sluta ganska snart. (men det är faktiskt mest för att jag känner att jag bör sluta, inte att jag egentligen har så mycket emot att amma). Men men. Hade såklart varit skönt om hon sov en hel natt, men det är ju inte säkert att hon gör bara för jag slutar amma. Då kanske jag måste upp och göra välling istället, hua! Nu somnar hon ju alltid om snabbt iaf!  
    Du är osäker på om du verkligen vill sluta eller?

    Varför känner du att du BÖR sluta? För att hon inte är en liten bebis längre? Om hon gärna vill fortsätta amma och du inte har något emot det, så är det väl inget/ingen som säger att ni måste sluta? Glad

    Vill du däremot inte amma längre, så kan du ju börja ta bort en amning i taget när du känner att det är lämpligt att börja avvänja henne :)
    Sjalbärande vandrande snutt? Yes box!
  • Minion

    Ja, av nån anledning så sticker det väldigt i ögonen på vissa BVC-sköterskor att man nattammar efter 6 mån, likaså om man delammar längre än ett år, för att dom då tror att barnet inte äter tillräckligt med fast föda och att tänderna påverkas negativt av det. Dom har ju naturligtvis fel och skulle behöva uppdatera sina kunskaper, men många är bekväma av sig och struntar i det och kör sitt eget race ist, som egentligen inte ens är evidensbaserat. Väldigt synd, alltihopa.

    Ingen i min närhet har ammat (har en faster som ammade något år) eller ammar ett barn som passerat året heller, men det bryr jag mig inte i :P
    Har ammat som längst 22 månader, men kan tänka mig att amma upp till 3 år egentligen. Vilket jag hoppas på att kunna göra nu med min yngsta :) Minst 2 år iaf, om han vill!

    Många förstår inte mig som vill amma trots att barnet kan äta vanlig mat, gå och prata själv. Jag förstår inte dom som slutar amma så fort barnen fyller 6 månader, när dom enligt mig då fortfarande är små bebisar. Alla är vi olika och gör det som känns bäst för oss :)

    Självklart kommer hon sluta amma förr eller senare, även om hon själv får bestämma när. Finns inga tonåringar som ammar Flört


    Sjalbärande vandrande snutt? Yes box!
Svar på tråden Tips på att sluta amma?