• nilla78

    Inte mening att du ska ha barn!

    Tja... Det må finnas miljoner barn som är fattiga och föräldralösa i världen, men det betyder inte att de är adopterbara.

    Först krävs avtal länder emellan och adoptionsbyråer. Det är inte bara att plocka en unge hursom på gatan i Colombia... Är det krig i Nigeria stängs landet för adoption osv.

    Sen krävs det att man uppfyller allehanda regler, från avsändarländerna såväl som Sverige. Det handlar om ekonomi, hälsa, civilstånd, åldersskillnad mellan parterna, sexualitet, religion... Det krävs tid - en utredning kan ta många år och då måste godkännandet in innan man blir för gammal. Det krävs pengar - en adoption går på runt 250 000 kronor.

    Och sist men eg först - det krävs barn. I daxläget finns i princip fler presumtiva adoptanter än barn. Mycket för att avsändarländerna fått bättre ekonomi och hellre adopterar inhemskt än att skicka tvärs över jorden plus att det faktiskt ÄR många som vill adoptera.

    Du får diskutera hur mkt du vill det där med "meningen", jag ids inte svara på det. Men läs på om adoption innan du hivar det i ansiktet på folk.

    Plus en sak till - angående alla stackars föräldralösa barn; jag antar att du själv adopterar istället för att tillverka egna???

Svar på tråden Inte mening att du ska ha barn!