• Anonym

    julafton..julklappar...besvikelse..

    Jag fattar inte detta resonemang att allt måste vara så dyrt och genomtänkt, alla tycker inte julen är så speciell. Själv gav jag min man en resa för oss två till Skottland. Och han gav mig en 500 hundring och en chokladask. Vi har gemensam ekonomi så det spelar ju igentligen ingen roll vem som ger vad eller om vi ens ger varandra nåt. Jag tyckte det bästa på hela julen var en otroligt mysig dag med familjen. Skitsamma med presenterna.

  • Anonym
    Mamma till W skrev 2012-12-24 22:26:55 följande:
    Jag köpte en eltandborste till min man! Mina julklappar till min man motsvarade en av hans klappar till mig. Han är supernöjd och jag med! Han blev glad trots att den var rosa (de gröna var slut)...

  • Anonym

    Jag tycker synd om dig. Din man är en riktig planta. Mitt tips är att du börjar ge honom riktiga skitpresenter, för att se hur han reagerar. Blir han lika glad ändå så förstår han helt enkelt inte men blir han besviken så VET han att han skiter i dig och din glädje.

  • Anonym

    Istället för att vara besviken är det väl bättre att ni har det mysigt tillsammans? Vi har inte gett varandra någonting, bara haft en mysig dag ihop. Varför är det så viktigt med presenter?

  • Anonym
    Anonym skrev 2012-12-24 22:38:02 följande:
    Jag tycker synd om dig. Din man är en riktig planta. Mitt tips är att du börjar ge honom riktiga skitpresenter, för att se hur han reagerar. Blir han lika glad ändå så förstår han helt enkelt inte men blir han besviken så VET han att han skiter i dig och din glädje.

    Så presenter=glädje?
  • Anonym
    Momalicious skrev 2012-12-24 23:00:09 följande:
    Jag förstår dig faktiskt. Det är inte pengarna utan tanken. Jag hade planerat länge vad jag skulle ge min sambo. Vi hade satt en prisgräns. Även om det jag fick var dyrare än hans presenter så var min bara ett panikköp. Jag ska börja plugga och behöver ett headset, så det fick jag. Visst, det är ju bra men jag vill ju ha nåt som faktiskt är betydelsefullt, roligt eller nåt jag bara vill ha. Inte nåt jag ändå tänkt köpa. Kändes lite som att få nåt från mataffären nästan. Han är inget vidare bra på att vara ute i god tid vilket många gånger resulterat i tråkiga presenter. Förra julen lyckades han bra dock, fick ett fint halsband och ett presentkort på en massage. Inte så dyrt men så mycket mer tanke bakom.

    Man kan visa kärlek och omtanke på andra sätt än presenter. Vissa är bra på att komma på presenter, andra inte. Det betyder inte att man älskar någon mindre.
  • Anonym
    Anonym skrev 2012-12-24 22:39:46 följande:

    Så presenter=glädje?
    Jag byter inte julklapp med min man alls så nej det är inte samma sak. Men har man kommit överrens om att man SKA byta julklappar med varann så kan man ju anstränga sig lite längre än vad näshåren räcker. Antingen tror mannen verkligen att ts skulle bli aslycklig över hennes present eller så sket han fullständigt i att lägga någon möda på detta jobbiga. Genom att ge honom en dassig present utan eftertanke nästa gång (ett paket plackers eller en fin munskölj) lär avslöja om han helt enkelt är rätt usel på att handla presenter med lite känsla eller om han kan men bara inte vill. Blir han lika glad för ngt halvkasst utan omtanke så är han nog bara inte begåvad med den talangen. Men blir han besviken över att HAN får ngt helt utan eftertanke så vill han bevisligen ha saker som är omhuldat utvalda till honom samtidigt som han skiter i vad ts får.

    Och dyra presenter är INTE samma sak som att de är bra. En sovmorgon med frukost på sängen är gratis vad jag vet och det hade ju gjort ts bra mkt gladare än en tandborste. Jag hade nästan tagit det som en pik om min munhygien. Som att få en deo eller ett paket med Alli... 

    Du kanske blir glad för en toarulle om du kommit överrens med någon att ni ska byta julklappar jag hade blivit besviken. Inte för att det var ngt billigt utan för att det bevisligen inte var någon större tanke bakom det hela. Och då kan personen ifråga gärna tacka nej till att byta presenter över huvud taget så slipper jag lägga ner min tid på att hitta något som jag VET att just den människan skulle bli glad över. 

    Som sagt så byter jag och min man inte presenter alls och jag är PRECIS lika lycklig och dökär i honom oavsett. Vi gör saker för varann i vardagen istället. Men om man nu från båda håll insisterar på att byta julklappar så får man fan ta och anstränga sig lite också. 
  • Anonym
    Anonym skrev 2012-12-24 23:06:02 följande:

    Man kan visa kärlek och omtanke på andra sätt än presenter. Vissa är bra på att komma på presenter, andra inte. Det betyder inte att man älskar någon mindre.
    Fast om båda vill byta presenter med varann och den andra sen tackar och tar emot men ger ngt med noll omtanke. Då har man gjort precis motsatsen till att visa kärlek och omtanke. Jag ger inte min man presenter på julafton men om vi skulle göra de så skulle jag ju ta reda på vad han skulle bli glad över, fixa det och sen göra honom glad. Man ger ju presenter för att göra någon man älskar glad väl? Inte för att casha in någon sorts tvångstacksamhet.

    Men det kanske bara är jag som ger för att glädja någon? Ni andra ger för att ni måste och sen skiter ni i om presenten inte alls passar mottagaren för ni har ju lagt PENGAR på det hela och då SKA personen vara tacksam. Eh...
  • Anonym
    Simon 681 skrev 2012-12-24 23:15:39 följande:
    Säg till honom innan att det minsta du accepterar är xxx kr. Om det är så det är, varför hymla. Sluta även köpa dyra grejer till honom. Det är inte ärligt menade gåvor gåvor om de kommer med baktankar.
    fast hon skriver ju att en sovmorgon (som present) hade gjort henne glad. Kostar den en massa pengar tror du?
Svar på tråden julafton..julklappar...besvikelse..