Inlägg från: skogsvitter |Visa alla inlägg
  • skogsvitter

    Orolig mamma.

    agl skrev 2013-02-21 11:59:12 följande:
    Tänkte slänga in en uppdatering här i tråden. 
    Albin blev 18 månader igår. Han inskolades på dagis för precis en månad sedan. 
    Han går fortfarande INTE. Och alla är så jävla dömande mot oss föräldrar. Jag gråter var och varannan dag eftersom jag inte orkar med allt snack om att han inte går. Det är väl förfan inte vårat fel att han inte går? Vi kan ju inte tvinga honom att gå? :(((
    Går han alls med stöd eller runt möbler?
    Vilka är det som är dömande, andra föräldrar, personalen eller vad? Vad säger de? Kan det inte vara så att du är extra känslig just med detta eftersom du själv varit orolig, och då tar åt dig negativt även om folk inte menar något illa? Det är ju inget fel bara för att han inte går vid 18 mån (16 korr!) utan helt inom normalspannet. Alla kan givetvis inte vara medelmåtta och normalspannet är stort. Våra har gått helt vid 16 och 17 månaders ålder. De har inte varit prematurfödda. Det behöver alltså inte ens vara så att ditt barn har något att "komma ikapp" utan kanske redan är i kapp och följer sin förväntade utveckling precis som han ska! Som sagt, alla kan inte följa en identisk mall! Det är bara att låta sådant rinna av i så fall, för så här är det för alla. Inget barn är det andra likt.
  • skogsvitter

    Min fråga där i början är alltså om han fortfarande går runt möbler osv eller har han backat i utvecklingen? För då kan det däremot vara en annan femma.

  • skogsvitter
    agl skrev 2013-02-22 12:38:34 följande:
    IrisBlå: Det lugnade inte mig så mycket, men det är okej! :) Tråkigt att höra om din son.... Tyvärr känner ju jag att det är något som är fel med Albin. Det är en oro jag inte bara kan släppa. Jag hade samma oro innan Albin kom, att det var något som var fel, fast alla sa att det inte var något fel.

    Cisssi123: Vad heter den gruppen? Har letat förut, men inte hittat någon sådan grupp..

    Skogskvitter: Han går runt möbler, och korta bitar om man håller i honom i händerna. Han står inte själv utan stöd.
    De som är dömande är andra föräldrar, en vikarie på dagis, min mamma, bekanta. De säger typ "jaha, när ska Albin börja gå då?" "varför går inte Albin?" "är ni för lat för att lära honom eller?" "det är väl för att han är tjock/här stort huvud, som han inte kan gå..." osv.
    Som jag svarade IrisBlå så är det en känsla jag har att det är något fel. Att folk kommenterar med negativa saker, gör ju självklart att man blir extra känslig. Men de blir man ju oavsett vad det handlar om, om det är något negativt som sägs.
    De jag känner som fått prematur barn (allt från v 27-33) går runt ett års ålder, så jag försöker inte tänka på de med prematur längre.
    Backar i utvecklingen gör han inte ialf...
    Då låter han fullkomligt normalutvecklad och det finns ingen som helst orsak till oro. Du behöver inte tänka på honom som prematur ens, utan även fullgångna kan utvecklas i denna takt och det räknas som fullt normalt. Han är senare än snittet ja men inte onormalt eller ovanligt sen! Så skjut undan alla idiotiska kommenterar, de är helt enkelt okunniga och saknar uppenbarligen självkänsla eftersom de måste trycka ner dig och din familj för att kunna känna sig bra själva. En del människor använder sina barn för att hävda sig då de själva känner sig otillräckliga. Det är bara att strunta i det!
Svar på tråden Orolig mamma.