Inlägg från: 130214 |Visa alla inlägg
  • 130214

    Ditt bästa tips för att piffa till pulvermoset?

    Stressiga dagar använder jag faktiskt gärna pulvermos (ve å fasa)

    Smaken blir ju såklart aldrig som hemgjort mos men den går ju alltid att förbättra lite!
    Brukar klicka i lite smör, gör stor skillnad, men någon annan som har ett bra eller bättre tips??


  • Svar på tråden Ditt bästa tips för att piffa till pulvermoset?
  • 130214

    Tack, men vitlök och buljong låter verkligen skitäckligt :-/

    Mjölk är det redan i.

    Jag tänkte mer på något som får det likna riktigt mos.

  • 130214
    Bondtösen skrev 2013-01-07 18:51:35 följande:
    Brukar alltid knäcka ett ägg i. Sen lite smör och persilja:)



    Ägg ska jag testa!

    Har ju faktiskt äggula i mitt mos ibland!
  • 130214
    Sisisisi skrev 2013-01-07 18:56:20 följande:
    Jag använder rotmos istället, mycket godare!



    Har provat men tycker den smakar ännu mer fejk än potatismoset faktiskt!

    Rotmoset på "korv" är bättre isåfall!
  • 130214
    mrsStatham skrev 2013-01-07 19:55:31 följande:
    Det beror väl på vad man tycker är gott.

    Själv tycker jag att vitlök är ruskigt gott i mat. 



    Vitlök är uppskattat i mycket.

    Dock inte i mos till fiskpinnar, köttbullar med lingon eller korv! Och framförallt inte av barn.
  • 130214
    solstril skrev 2013-01-07 19:29:52 följande:
    Varför inte bara göra riktigt mos istället? Det tar ju nästan ingen tid alls om man skär potatisen i bitar innan man kokar den. Mycket nyttigare och godare.



    Är alla dina mål varje dag jämt nyttiga och näringsberäknade?

    Om jag en gång i månaden har slut på potatis och vispar ihop pulvermos är det ju knappast någon som avlider av varken skörbjugg eller näringsbrist.

    Skär du dessutom potatisen i biten kan du säga hejdå till en större mängd näring som försvinner i vatten!

    Potatis ska kokas hela med skal.
  • 130214
    bumse2 skrev 2013-01-07 20:13:35 följande:
    Vi brukar koka upp hälfen mjölk och hälften grädde, blanda i pulver, en smörklick, en äggula, grillkrydda och muskotnöt. Barnen äter med god aptit ovetandes att de luras att äta pulvermos



    Känns som en kaloribomb :-S
  • 130214
    solstril skrev 2013-01-09 23:56:09 följande:
    Nej, mina måltider är inte näringsberäknade eller jättenyttiga. Jag kan bara inte se poängen med att använda halvfabrikat som man måste försöka modifiera så att de blir hyfsat ätbara, till maträtter som är så enkla att tillaga från riktiga råvaror. Om man tar så lite vatten som möjligt när man kokar potatisbitarna så fösrvinner inte heller all näring i potatisen.



    Du verkar inte hajj på näringslära eftersom mycket ångas bort. Eller "kokar" du i kallvatten kanske?

    Och att tillsätta något är väl inte så konstigt - äter du ditt mos på enbart mosad potatis och inget mer???

    Det är inte då mycket konstigheter i pulvermos som du verkar tro!

    Lägg ner prettoattityden!
  • 130214
    solstril skrev 2013-01-12 13:55:05 följande:
    Menar du att näringen ångas bort? Det var nåt nytt :) Anledningen att det är mycket nyttigare att ångkoka grönsaker är såvitt jag vet just för att man på detta sätt behåller näringen i mycket högre grad. Om man kokar grönsaker eller potatis i mycket vatten försvinner näringen ut med vattnet, av den anledningen är det bättre att ha så lite vatten som möjligt och låta ångan göra jobbet.

    Och nej, jag äter inte moset  endast som mosad potatis, jag tillsätter mjölk och smör också.

    Det jag ifrågasatte var bara varför man lägger ner så mycket möda på att få pulvermos att smaka ok när det är så enkelt att göra mos av riktiga potisar.



    Ja när grönsakerna är intakta och ångkokas OVANFÖR vattnet ångas det inte bort.

    Däremot är majoriteten vitaminer i grönsaker vattenlösliga och kokar ut i vattnet och försvinner delvis med ångan från kokvattnet.

    Missat lite i näringsläran kanske?!
  • 130214
    bitte67 skrev 2013-01-12 13:59:44 följande:
    Skippa pulvret! Det är otjänligt som människoföda! Vill man göra hemlagat mos snabbt är det bara att skära potatisen i mindre bitar och koka. Oavsett hur stora eller små bitar man skär potatisen i minskar koktiden ordentligt.



    Din åsikt är dock helt felaktig. Enligt Livsmedelsverket så innehåller faktiskt pulvermos mer näringsämnen, mindre salt, färre kolhydrater och mindre fett, än hemgjort mos på mjölk och smör.

    Om du läser på förpackningen är det berikat och inte ett dugg otjänligt!
Svar på tråden Ditt bästa tips för att piffa till pulvermoset?