• Äldre 7 Jan 18:40
    72222 visningar
    121 svar
    121
    72222

    Ditt bästa tips för att piffa till pulvermoset?

    Stressiga dagar använder jag faktiskt gärna pulvermos (ve å fasa)

    Smaken blir ju såklart aldrig som hemgjort mos men den går ju alltid att förbättra lite!
    Brukar klicka i lite smör, gör stor skillnad, men någon annan som har ett bra eller bättre tips??


  • Svar på tråden Ditt bästa tips för att piffa till pulvermoset?
  • mrsSta­tham
    Äldre 7 Jan 18:44
    #1

    Smör, mjölk, vitlök, salt, div. kryddor, buljong. Man kan smaksätta det med det mesta Flört


    Bara två saker är oändliga
  • Äldre 7 Jan 18:46
    #2

    Tack, men vitlök och buljong låter verkligen skitäckligt :-/

    Mjölk är det redan i.

    Jag tänkte mer på något som får det likna riktigt mos.

  • Äldre 7 Jan 18:51
    #3

    Brukar alltid knäcka ett ägg i. Sen lite smör och persilja:)

  • Nyfike­n gul
    Äldre 7 Jan 18:52
    #4

    det är skillnad på mos och mos beroende på vilken sort man använder. Här kör vi endast Felix mos eftersom det smakmässigt är det som liknar hemlagat mest. 

    Färsk nedklippt dill är jättegott  - vilket jag använder i vanligt hemlagat mos också mer än gärna.

    Annars är jag mest för att känna smörsmaken i mos så jag har ju gärna en riklig klick smör i - riktigt smör .

     


    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Äldre 7 Jan 18:55
    #5
    Bondtösen skrev 2013-01-07 18:51:35 följande:
    Brukar alltid knäcka ett ägg i. Sen lite smör och persilja:)



    Ägg ska jag testa!

    Har ju faktiskt äggula i mitt mos ibland!
  • Äldre 7 Jan 18:56
    #6

    Jag använder rotmos istället, mycket godare!

  • Äldre 7 Jan 18:58
    #7
    Sisisisi skrev 2013-01-07 18:56:20 följande:
    Jag använder rotmos istället, mycket godare!



    Har provat men tycker den smakar ännu mer fejk än potatismoset faktiskt!

    Rotmoset på "korv" är bättre isåfall!
  • Äldre 7 Jan 18:59
    #8

    Salt, smör, vitpeppar och en gnutta muskot :)

  • Äldre 7 Jan 19:00
    #9

    Äggula, vitpeppar och muskötnöt. Och smör förstås, det gör det godare.

  • Äldre 7 Jan 19:29
    #10
    +1

    Varför inte bara göra riktigt mos istället? Det tar ju nästan ingen tid alls om man skär potatisen i bitar innan man kokar den. Mycket nyttigare och godare.

Svar på tråden Ditt bästa tips för att piffa till pulvermoset?