Inlägg från: Nyfiken gul |Visa alla inlägg
  • Nyfiken gul

    Ditt bästa tips för att piffa till pulvermoset?

    det är skillnad på mos och mos beroende på vilken sort man använder. Här kör vi endast Felix mos eftersom det smakmässigt är det som liknar hemlagat mest. 

    Färsk nedklippt dill är jättegott  - vilket jag använder i vanligt hemlagat mos också mer än gärna.

    Annars är jag mest för att känna smörsmaken i mos så jag har ju gärna en riklig klick smör i - riktigt smör .

     


    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Nyfiken gul
    bitte67 skrev 2013-01-12 13:59:44 följande:
    Skippa pulvret! Det är otjänligt som människoföda! Vill man göra hemlagat mos snabbt är det bara att skära potatisen i mindre bitar och koka. Oavsett hur stora eller små bitar man skär potatisen i minskar koktiden ordentligt.
    och tiden det tar att skala och tärna potatisen?  

    Att en del använder pulvermos är ju oftast BRIST på tid - inte för att pulvermoset är godare....

     
    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Nyfiken gul
    bitte67 skrev 2013-01-12 21:48:42 följande:
    Tar det lång tid? Knappast.
    vatten i vattenkokare =30 sekunder

    vispa ner pulver + krydda - totaltid = 1 minut.

    Skala potatis till 4 personer + att det ska räcka till matlådor för två vuxna  + tärna potatisen + koktid  = 20-30 minuter....

    Vad är det som är så svårt att förstå att ibland finns det verkligen noll tid att man faktiskt behöver använda pulvermos för att få NÅN mat i sig alls?  
    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Nyfiken gul
    lovie skrev 2013-01-12 22:44:38 följande:
    Jag gjorde potatismos idag, att skala och tärna potatisar tog max 10 min, att koka en kvart. Häll på lite mjölk o en klick smör. Så högst 30 min, o jag lagade fisken samtidigt så maten var klar på en halvtimme. varför ha så bråttom o äta mos som smakar tapetklister?
    bitte67 skrev 2013-01-12 22:52:51 följande:
    Självklart! Flört

    Eller hur! En halvtimme för att laga mat är inte lång tid.

    ibland har man inte ens 10 minuter på sig för att få i sig någon mat .

    Med tanke på hur alla skryter hit och dit om hur upptagna alla är och att man inte har tid med varken det ena eller andra, då tycker jag det är anmärkningsvärt att man  plötsligt har  all tid i världen att laga mat från grunden, man till och med går o  tar upp egenodlad potatis i sitt eget land och skalar o kokar den.  ... 

    vissa dagar har jag max en kvart på mig att fixa mat till familjen innan någon eller alla ska iväg på något , aktiviteter eller jobb.  Då är inte direkt att jag prioriterar att laga fisk i ugn med hemlagat mos. 

    Då får det bli varmkorv på spisen medan jag vispar ihop moset... Svårare än så är det inte alla gånger.



    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
Svar på tråden Ditt bästa tips för att piffa till pulvermoset?