Inlägg från: solstril |Visa alla inlägg
  • solstril

    Ditt bästa tips för att piffa till pulvermoset?

    Varför inte bara göra riktigt mos istället? Det tar ju nästan ingen tid alls om man skär potatisen i bitar innan man kokar den. Mycket nyttigare och godare.

  • solstril
    130214 skrev 2013-01-07 20:57:25 följande:



    Är alla dina mål varje dag jämt nyttiga och näringsberäknade?
    Om jag en gång i månaden har slut på potatis och vispar ihop pulvermos är det ju knappast någon som avlider av varken skörbjugg eller näringsbrist.

    Skär du dessutom potatisen i biten kan du säga hejdå till en större mängd näring som försvinner i vatten!
    Potatis ska kokas hela med skal.
    Nej, mina måltider är inte näringsberäknade eller jättenyttiga. Jag kan bara inte se poängen med att använda halvfabrikat som man måste försöka modifiera så att de blir hyfsat ätbara, till maträtter som är så enkla att tillaga från riktiga råvaror. Om man tar så lite vatten som möjligt när man kokar potatisbitarna så fösrvinner inte heller all näring i potatisen.
  • solstril
    130214 skrev 2013-01-10 11:52:10 följande:



    Du verkar inte hajj på näringslära eftersom mycket ångas bort. Eller "kokar" du i kallvatten kanske?

    Och att tillsätta något är väl inte så konstigt - äter du ditt mos på enbart mosad potatis och inget mer???
    Det är inte då mycket konstigheter i pulvermos som du verkar tro!

    Lägg ner prettoattityden!
    Menar du att näringen ångas bort? Det var nåt nytt :) Anledningen att det är mycket nyttigare att ångkoka grönsaker är såvitt jag vet just för att man på detta sätt behåller näringen i mycket högre grad. Om man kokar grönsaker eller potatis i mycket vatten försvinner näringen ut med vattnet, av den anledningen är det bättre att ha så lite vatten som möjligt och låta ångan göra jobbet.
    Och nej, jag äter inte moset  endast som mosad potatis, jag tillsätter mjölk och smör också.
    Det jag ifrågasatte var bara varför man lägger ner så mycket möda på att få pulvermos att smaka ok när det är så enkelt att göra mos av riktiga potisar.
Svar på tråden Ditt bästa tips för att piffa till pulvermoset?