Inlägg från: Singoallaa |Visa alla inlägg
  • Singoallaa

    Ditt bästa tips för att piffa till pulvermoset?

    Även om jag mot all förmodan skulle vilja äta pulvermos så hade jag inte hittat det hemma i mitt skafferi. Har aldrig inhandlat det. Varan liksom existerar inte för mig.

  • Singoallaa
    bitte67 skrev 2013-01-12 22:01:22 följande:
    Ja vissa tar ju allt bokstavligt. Jag menar förstås att det är otjänligt vad gäller smaken. Men smaken är som bekant som baken. Kollade för övrigt upp på livsmedelsverket hemlagat vs pulver och konstaterade att skillnaderna inte är särskilt stora vad gäller näringsinnehåll etc. Sedan beror det ju helt på hur man tillagar det också. Och om du läser lite här i tråden kan du se att många tillsätter just mjölk, smör, ost och annat "onyttigt" så jag tror nog att slutresultatet blir att det hemlagade är "nyttigare". Jag tänker ändå hålla mig till hemlagat som är så mycket godare och inte tar det så överdrivet lång tid att göra heller. Men det beror ju på vad man prioriterar....

    Men du, pulvermos är inte alls lika bra som äkta potatis, så du har rätt!
  • Singoallaa
    floppan2008 skrev 2013-01-12 22:53:23 följande:
    Gud vad alla är rediga och lagar maten från grunden. Nu är det så att alla har inte tid att stå och laga husmanskost varje dag och då får man ta till mat som pulvermos eller soppa på burk. Tvivlar på att människor alltid är så duktiga som dom vill utge sig för. Visst att man lagar mat varje dag och undviker halvfabrikat men då har man nog andra brister... Ingen är perfekt även om man gärna inbillar sig det! TS frågade hur man kan göra moset godare. Hon bad inte om en massa moralpredikningar. Just sånt här får mig att kräkas på familjeliv. Människor som bakom sina skärmar utger sig som självutnämnda experter och de perfekta människorna. Blä kan jag bara säga. Ställ er nu och laga mat från grunden. Sitt inte här och slösa dyrbar tid!

    Oj chilla lite, du behöver inte hänga på FL då du uppenbart inte kan hantera ett forum! Well tyckte min inputt var vesäntlig i form av näringsvärdet!
  • Singoallaa
    130214 skrev 2013-01-13 03:33:51 följande:
    Och det grundar du på? Kolla Livsmedelsverkets sida så får du se istället...

    Massa tillsattser och en hårt raffinerad vara! Potatis är en nyttig råvara som plockas upp ur jorden utan några tillsatser. Men gör man sedan om dessa potatisar till pulvermos som man bara behöver blanda vatten i så går man miste om många av de nyttiga ämnena som fanns i ursprungspotatisen. Potatis är en naturlig produkt utan några tillsatsämnen som tillsätts i pulvermos!
  • Singoallaa
    130214 skrev 2013-01-14 05:16:44 följande:
    Som sagt... Finns de varianter med 99% potatis där man tillsätter samma saker som vanligt mos. Men fortsatt ha dina okunskaper bäst du vill - men sprid de inte dom någon sanning.

    Okunnskapen står du för! Kan du skicka en länt till pulvermosen du är så lyrisk över?
  • Singoallaa
    130214 skrev 2013-01-14 05:25:04 följande:
    Och ps. Du verkar också ha missat att moset är berikat så näringsinnehållet är ofta bättre - mer vitaminer men mindre fett, kolhydrater och salt! Och kokar du potatis i små tärningar kan du säga tack och hej till stor del av det du kallar nyttigheter. Moset blir dessutom blaskigt om det kokas i bitar eftersom varje bit potatis blir mättat på vätska. Koka den på vanligt sätt med skalet på om du ska komma och prata ur näringssynpunkt! (Men oj hoppsan... Tog det lite tid då kanske?!)

    Hahaha ja okunskap säger jag igen! Potatisen ska inte koka sönder, då lagar du den fel! Raffinerad potatis är aldrig så bra som den äkta varan! Tillsattser är aldrig bra. Men eftersom din pulvermos är så viktig för dig så fortsätt du äta den, struntar jag fullkomligt i så länge den inte hamnar i min mun. Kram!
  • Singoallaa
    Blind Urmakare skrev 2013-01-14 15:48:37 följande:
    Jag antar att du aldrig handlar saker med tillsatser eller hur?
    blindurmakare.com | Ateist | Humanist | Politisk frilansare

    Vi pratar om pulvermos, att hävda att det är nyttigare och bättre än äkta potatismos är fel, det är det jag motsätter mig! Läs om läs rätt!
  • Singoallaa
    130214 skrev 2013-01-14 16:12:34 följande:
    Så du menar att tillsatta vitaminer inte är bra? Du äter aldrig något som du själv inte lagat från grunden? Ex. pasta?? Inte heller dricker du mjölk eller äter yoghurt (som också är berikad!) eller använder krossade tomater med tillsatt syra för att de ska hållas? Du äter inte heller någonsin sylt eller marmelad, inte heller köper du bröd dom innehåller tillsatser?! Du använder förmodligen inte mjöl heller eftersom det också är berikat? TRAMS!

    Länk till din pulvermos som är bättre än äkta potatismos är det ända jag är intresserad av och inte skitsnack!
  • Singoallaa
    130214 skrev 2013-01-14 17:09:36 följande:
    Jag har redan sagt att jag brukar köpa det på Ica, varsågod att gå dit och läs. Har inget hemma just nu och eftersom vi äter det väldigt sällan minns jag inte producent. Och länk till nyttighetsrelevansen är redan Livsmedelsverket!! I den jämförelsen står det klart och tydligt att det INTE finns några speciella fördelar med hemgjort mos - om man inte vill ha i sig mer kcal förstås! Och vad gäller "tillsatserna" har du inte mycket att komma med om du äter NÅGON av de produkter jag nämnde ovan!

    Okej.
Svar på tråden Ditt bästa tips för att piffa till pulvermoset?