Inlägg från: Anonym (samma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (samma)

    Torra slemhinnor?

    Annelie 76 skrev 2013-01-09 12:54:16 följande:
    För det första, boka tid hos en gynekolog för att kolla om det är svamp. Är det svamp be att få tabletter, gärna de som man tar en längre tid. Är det svamp så köp även svampsalva på apoteket som din pojkvän ska smörja sin snopp med så du inte blir återsmittad.

    För det andra, sluta med p-piller. P-pillren gör slemhinnirna tunnare och skörare. Det kan kanske funka med p-stav men risken finns att du är en av oss som inte tål preventivmedel med hormoner utan att få ont vid samlag.

    För det tredje, ha inte sex när det gör ont. Risken är stor att det då blir kroniskt (håll tummarna för att det inte redan är det). Du har nämligen symptomen av vulva vestibulit vilket är en sjukdom med i princip inga botemedel men en massa problem. Det är inget man ens vill att ens värsta fiende ska få...     
    Jo, precis som Annelie 76 sa. Sluta med p-piller. Sedan normal tar det typ 6 månader tills slemhinnan återhämtar sig. 
  • Anonym (samma)
    Anonym (Void) skrev 2013-08-30 00:17:46 följande:
    Hoppas det inte är någon som tar dig och Anneli på allvar. Ni har ingen aning om det är p-pillren som spökar, eller ifall det skulle hjälpa (det gör det inte alltid) att sluta med p-pillren.

    Låt en utbildad gynekolog ta det ansvaret istället. Ni tar varken ansvar eller beter er särskilt vuxet när ni gör absoluta påståenden utan någon som helst grund.
    Det var det som gynekologen sa till mig i alla fall, eftersom gynekologen uteslutar inte vara vestibulit som jag trodde. Det här tillståndet har inte hänt mig tidigare, sedan 2 år tillbaka jag började med p-pille pga rikligt mensblödning och menvärk. Nu har det gått 2 månader, så jag får avvakta...
  • Anonym (samma)

    Här kan man läsa lite om "P-piller kan bidra till samlagssmärta"  ki.se/ki/jsp/polopoly.jsp&a=39156&l=sv&newsdep=130

    Det gäller dock inte alla kvinnor, utan de som normalt har lite mer känsliga slemhinnor kan få sådana besvär. 

Svar på tråden Torra slemhinnor?