• Astakvasta

    Nån här som har inseminerats sig? Privat, på sjukhus eller i Danmark? Tacksam för tips och råd!!

    Jag har enbart erfarenhet från Danmark.
    Lista med de flesta danskaklinikerna. Obs! priserna behöver uppdateras, men det är ju enkelt att kolla via hemsidorna som du har här. När listan först skrevs var det enbart tillåtet att använda spermier från anonyma donatorer på kliniker där läkare arbetar. Sen i höstas kan både anonyma och kända ( likt donatorerna i Sverige) användas på barnmorskeledda kliniker och kliniker med läkare. 

    Sperimierna kan köpas av er själva på bankerna, som kan kollas online. Adresser till bankerna brukar finnas på klinikernas sidor. Ofta har klinikerna också några rör i sina frysar ( fråga om de har det), om ni inte har mer specifika önskemål på donatorn än ögonfärg, hårfärg och längd och om han ska vara känd el anonym.

    En fördel med Danmark är att det är fritt från köer och klinikerna har öppet alla dagar under året ( vad jag förstår har alla öppet även julafton och nyårsafton.) inget uppehåll för att äl kommer på helgen här inte. De kräver vissa provsvar (hiv, hepatit, rubella etc. ) vilka finns på deras hemsida. De tog jag gratis hos bm i Sverige.
    När jag hade provsvaren kunde jag, efter kontakt kliniken, fylla i ett par papper, o en kort intervju invänta äl och då åka ner till dk. Det enda jag behövde invänta var provsvaren och min äl ( kollar du inte med äl tester nu kan det vara bra idé att börja upp till 6 månader innan du tänker åka)

Svar på tråden Nån här som har inseminerats sig? Privat, på sjukhus eller i Danmark? Tacksam för tips och råd!!