Inlägg från: Anonym (sjukt barn) |Visa alla inlägg
  • Anonym (sjukt barn)

    "Huvusaken är att barnet är friskt" - NEJ det är det inte!

    Vi ska adoptera ett barn och har förlikat oss med tanken på att barnet med allra största sannolikhet inte kommer vara ett spädbarn och inte kommer att vara fullt friskt. Men jag retar mig så på de som säger "Huvudsaken är ju att barnet är friskt" eller "Bara barnet är friskt så spelar inget annat någon roll" - ja, men vårt barn kommer förmodligen inte att vara helt friskt! Skulle det vara mindre värt eller mindre älskat och efterlängtat för det?
    Svar NEJ.

    Det viktigaste för oss är inte att få ett friskt barn.
    Det viktigaste för oss är att över huvudtaget få ett barn.

  • Svar på tråden "Huvusaken är att barnet är friskt" - NEJ det är det inte!
  • Anonym (sjukt barn)
    Anonym skrev 2013-01-12 16:00:41 följande:
     Du har rätt! Jag har ett biologiskt barn som är fysiskt friskt men har autism. Och han är lika älskad som mina barn utan handikapp!
    Ja, det är samma sak för er med biologiska barn som har sjukdomar! Ni måste ju också tycka att det är jobbigt att ständigt höra direkt eller indirekt att "bara barnet är friskt..."

    Varför måste alla tjata om det här med att "bara det är friskt" i tid och otid? Det säger väl sig självt att man helst vill ha ett fullt friskt barn, men om det nu inte är så - så går inte världen under för det heller. Barnet är lika älskat och lika välkommet för det.
  • Anonym (sjukt barn)

    Jo, jag förstår att det är ett "standardsvar" på frågan om man tror eller önskar att det blir en pojke eller en flicka.

    Men kanske man kan svara "Det spelar verkligen ingen roll, det blir lika älskat vilket som" eller "Huvudsaken är att det blir ett barn!" med glimten i ögat, eller liknande.

Svar på tråden "Huvusaken är att barnet är friskt" - NEJ det är det inte!