• misstrust
    Crazy Swedish Guy skrev 2013-01-28 12:52:32 följande:
    Varför inte, egentligen?

    Varför är "jämställdhet" en rättighet.

    Tänk efter noggrant innan du svarar, och inga känslomässiga reaktioner. Rent logiskt. Det ena är precis lika godtyckligt som det andra. 
    Knullande är ingen rättighet för någon eftersom man inte automatiskt har rätt till andra människors kroppar. Man behöver tillåtelse för att ha sex med någon. Om ingen vill ha sex med en, har man inte rätt att tvinga någon heller. Det hoppas jag att vi är överens om?

    "Jämställdhet" är inte en rättighet i sig, utan det är ett tillstånd i samhället där människor har lika rättigheter och skyldigheter oavsett kön, läggning, etnicitet osv.

    Därför går de inte att jämföra. Rent logiskt alltså. Men du verkar uppenbarligen kunna det? :)

     
  • misstrust
    CFly skrev 2013-01-28 13:34:23 följande:
    Med all respekt. En aspekt på det är ju att män begår våldtäkter för att de har svårt att få ligga. 
    En kvinna har bara att gå ut på krogen i en månad så kommer hon få ligga med någon hon finner accepterbar.

    För en man kan de gå ut i 2-3 år och även mer utan att få ligga. 
    Visst är det så i många fall. Men jag tycker inte man kan hävda att "kvinnor har all makt på det sexuella planet" för den sakens skull. 
    Män har också makt sexuellt och eftersom fler män begår våldtäkter är denna maktaspekt mycket mer förödande. 

    Sen ser jag inte hur det skulle kunna ha med jämställdhet att göra, att "män inte får ligga lika mycket som kvinnor".  För det första är det ingen rättighet att ha sex, och för det andra är man två om det. Så det är nog ungefär lika många män som kvinnor som får ligga (om man talar om heterosexuella)
     
  • misstrust
    Crazy Swedish Guy skrev 2013-01-28 14:14:06 följande:
    Det är jättegulligt att se kvinnor försöka bortförklara det absoluta odiskutabla faktum att de har total makt sexuellt.
     
    Ok, jag tycker visserligen inte att det är ett absolut ODISKUTABELT faktum. Men låt säga att det är det.

    Vad spelar det för roll om det generellt sett är lättare för en kvinna att få sig ett ligg jämfört med en man?
    Är det ett argument för att jämställdhet inte kan/bör eftersträvas?
     
  • misstrust
    Tjohej skrev 2013-01-28 14:26:17 följande:
    Ja det är väl lika ojämställt som att många kvinnor som vill ha en relation inte kan hitta någon man på krogen eller internetforum för att grabbarna bara är där för att ligga. Buhu.
  • misstrust
    CFly skrev 2013-01-28 14:29:25 följande:
    Jag tror bara TS menar att det går inte att få en total jämställdhet på alla plan som finns. Och tar det sexuella som en av de områden detta inte går då kvinnor har mer makt sexuellt som kvinna. 

     
    Hmm. Männen kanske borde vara lite mer svårflörtade. Make us work for it! :)
  • misstrust
    Elit skrev 2013-01-28 15:10:41 följande:
    Tjejer borde kanske jobba lite hårdare och prioritera karriären så de också får bättre löner och högre befattningar ; ) Eftersom det knappat finns något stöd för att det förekommer diskriminering på arbetsmarknaden och inte heller finns något stöd för att kvinnor lönediskrimineras så blir det faktiskt svårt att dra någon annan slutsats.

    För att svara på det du skrev: Då hade det inte blivit mycket liggande bland de Svenska singlarna. Tanke på att män inte får ligga tillnärmelsevis lika mycket som tjejer trots att de är otroligt lättflirtade redan ; )
    Jag skrev det som ett skämt, haha. Det är definitivt ingen konstruktiv lösning. Jag tycker att hela frågan om "jämställdhet"  utifrån vem som får och inte får ligga är lite meningslös att diskutera. 

    Jag anser också att kvinnor borde jobba hårt och prioritera karriären. Det är väl det som är nyckeln till det hela. Men för att kvinnor ska kunna göra det lika mycket som män krävs det också att majoriteten av ansvar för barn och hemarbete inte läggs på dem. Där har alla såklart ett individuellt ansvar att forma sitt liv som de vill med en partner som passar dem och deras behov - men om man vill åt jämställdhet tror jag frågan om hemarbete är viktigast, och att man kräver och tillåter män att ha lika mycket att säga till om där.

    Det jag sa om att killar borde bli mer svårflörtade baserade jag på det någon annan skrev.. att anledningen till att kvinnor inte är intresserade av att ligga lika mycket som killar är för att sex är så lättillgängligt för dem. Givetvis är det nog lite mer komplicerat än så :)
  • misstrust
    Tjohej skrev 2013-01-28 15:37:35 följande:

    Men det är väl helt ointressant att diskutera hur mycket man kan få ligga med nån man inte vill ligga med, haha!
Svar på tråden Jämställdhet är en utopi