Inlägg från: Deneb |Visa alla inlägg
  • Deneb

    Sälja, lämna bort katter.... :(

    Men fan vad elaka ni är!!! TS, jag är i samma sits som du. Har två katter och sonen är förmodligen allergisk... Nästan hela familjen och släkten har någon form av allergi, så det är ju inte omöjligt :( Jag vet ju att vi borde lämna bort katterna, men det är svårt att ta steget! Allergiutredning på små barn är inte tillförlitlig, och man testar oftast inte för djurallergi innan 2 års ålder. Och förresten så tycker inte jag att det är konstigt att det blir mindre tid till katterna när man en bebis! 

  • Deneb
    ForReal skrev 2013-02-07 19:42:28 följande:

    Men nu läser du ju in det du tycker. Det står ju att det är astma och att läkaren sagt att det är OK för nu. Sålänge läkaren säger det så får man väl gå på de,t och inte inbilla sig något annat pga överdriven oro. Förstår att man är orolig när det gäller ens barn, men varför oroa sig över något som läkaren inte oroar sig för? Det är inte bra.


     


    Och ja jag förstår att det blir mindre tid till katterna med barn, ingen har skrivit något om det. Men det finns inte en chans att det blir ingen tid till dem, om man vill. I så fall är det ingen idé att någon under 40 skaffar katt då?


     


    Seriöst nu, min sambo har astma. Ska jag göra mig av med mina katter för det tycker du? Det finns kattallergi i hans familj, men han verkar inte allergisk. Men tänk om, eller vadå? När vi får barn, så får vi väl turas om i familjen att aktivera katterna om det är mycket med bebisen - eller tänker jag fel och bör omplacera dem då? Jag förstår att det kan vara jobbigt, men jag förstår ej att det är så OK att omplacera.


    Seriöst nu, det här är ett barn vi talar om och inte din vuxna sambo som kan ta ansvar för sig själv! Läkare vet inte allt och astma är absolut inte att leka med. Man kan inte testa förrän barnet är ungefär två år. Vad ska TS göra till dess, vänta och se om det utvecklas till en ordentlig allergi också? 
Svar på tråden Sälja, lämna bort katter.... :(