Inlägg från: Anonym (ja bortom idiotreligioner) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ja bortom idiotreligioner)

    Fungerande mångkulturellt samhälle?

    Jag tror att mångkulturella samhällen kan fungera och säkert gör på många ställen så länge de lyckas med assimileringen. Har bott i flera länder med andra folkgrupper än muslimer som fungerat hyfsat. England och USA tex har ju inte samma problematik som vi i Sverige. Det är mixen av religioner huvudsakligen som inte fungerar, särskilt  islam utanför sina egna länder. Muslimer är inte så integrerbara och det blir  lätt farliga samhällen för att de inte heller är så öppna för att frigöra sig eller släppa in nytt. 

    Jag gillar mångkultur men känner mig inte särskilt trygg i det och skulle vilja förrinta religion ur existensen.

  • Anonym (ja bortom idiotreligioner)
    Anonym (utlandssvensk) skrev 2020-02-12 23:58:21 följande:
    Verkligen inte. Massor med kineser, indier, sydafrikaner och allt möjligt. 

    Så här ser mitt team ut på mitt jobb:
    - en argentinare
    - en svensk (mig)
    - en thailändska
    - två koreaner
    - tre kineser
    - en singaporian(?)
    - två indier
    - en japan
    - en britt
    - en amerikan
    - en libanes
    och typ 4 "riktiga australier" - anglos

    Sen utanför mitt lilla team men fortfarande samma företag finns greker, turkar, malajer, irländare, ryssar, aboriginer osv osv. 

    Så jo, Sydney är själva definitionen av mångkultur. Och det fungerar alldeles utmärkt. Nästan inga våldsbrott och annan skit.
    Fredliga folkslag huvudsakligen ser jag. Inga muslimer vad det verkar och endast en arab på din lista! Är det mer fredligt i länder utan muslimer generellt?
  • Anonym (ja bortom idiotreligioner)
    Anonym (Mulitkulti) skrev 2013-02-14 15:25:36 följande:

    Personligen tror jag att religionstillhörighet, snarare än vilket etniskt ursprung man har, är mer avgörande för hur ett samhälle mår. Att västländer inte står högt i kurs hos islamister (och vice versa) är en stor orsak till konflikter i ett multikultisamhälle. Man hör sällan talas om asiater som inte integreras, oavsett om det är i USA eller Sverige.


    Likadant med indierna som är en stor del av Englands kultur tack vare kolonialismen. Asiater lever ganska stillsamt även om de nästan aldrig assimileras.

    Du har helt angående religionstillhörighet. Islam funkar dåligt nästan överallt och skapar enorma konflikter som det ser ut.
  • Anonym (ja bortom idiotreligioner)
    Anonym (utlandssvensk) skrev 2020-02-13 03:36:42 följande:
    Det var ju bara i mitt arbetslag... Finns hundratusentals lebaneser i Sydney, både kristna och muslimer. Det är en av de större grupperna här. 

    Finns mycket italienare och greker också, är de ett "fredligt folk"?

    Jättemånga indier är också muslimer för övrigt. 

    Kineser är oftast kristna eller buddhister. 
    Nej det är ju sant. Inga människor är särskilt fredliga egentligen om vi tittar till historien. Vi har ju girigheten inom oss som ställer till kaos var vi än hamnar och behöver anpassa oss till gruppsamhällen.

    I England där jag växte upp och indier är så utbredda kände man inte av islam på sådant sätt som i Sverige eller mellanöstern. De är ju andra kulturer som står bakom dessa folkslag som påverkar praktisering av religioner och strukturer.

    Vi måste börja tala kulturer, förhållningssätt, jämlikhet och strukturer mycket mera i integrationen. Tankesätten är där man måste förändra och i värdegrunden för att det ska bli lyckat. Sen jobba med att inte separera och segragera och hitta gemenskapsytor och gemensamma traditioner.
  • Anonym (ja bortom idiotreligioner)
    Anonym (Kaoz) skrev 2020-02-14 03:06:35 följande:
    De släpper inte kriminellt slödder utan de som kan bidra med något.
    Anonym (ja bortom idiotreligioner) skrev 2020-02-13 02:12:40 följande:

    Likadant med indierna som är en stor del av Englands kultur tack vare kolonialismen. Asiater lever ganska stillsamt även om de nästan aldrig assimileras.

    Du har helt angående religionstillhörighet. Islam funkar dåligt nästan överallt och skapar enorma konflikter som det ser ut.


    Blir problem precis överallt där islam får fäste och tycker det är fel att ta hit människor som vill bygga moskéer och sprida islam.

    Förstår inte de som tycker vi ska vara toleranta mot det intoleranta, dvs islam.

    Men DN, AB, SVT och SR menar att islam betyder fred
    Jo men i så fall är stora delar av de so, praktiserar islam analfabeter eftersom det är tolkningarna som är åt helvete och inte utövas rätt.

    Då föreslår jag omtolkning av koranen till en fredligare variant som de får anpassa sig till. Faran med religioner är större än alla virushot och bör utrotas snarast möjligt! Självklart får alla tro på vad de vill men i samhället ska det vara religionsfritt 100%
Svar på tråden Fungerande mångkulturellt samhälle?