• MillaQ

    Fler som försöker få barn efter 40...

    Fick idag veta att jag har lågt AMH värde- har 0,53 (det skulle visst vars över 0,7?)- vilket försvårar chanserna att få barn. Tillgången på ägg var bra men det där värdet betyder att det "blir svårt". Inte så konstigt gör jag är 41 år, fyller 42 i år.. Jag har två barn 9 och 11 år och är så lycklig att jag har dem. Ändå känns det sorgligt om det nu är "försent". Jag träffade min stora kärlek (som inte är barnens far) för mindre än ett år sedan och han har inga barn. Han är yngre än jag men det har inte varit ett problem (förrän nu då :'( ...) Vi har det så bra men det skulle vara så hemskt om han inte skulle få egna barn på grund av mig... Han längtar efter egna barn men säger att han aldrig vill ha nån annan än mig även om vi inte kan få barn. Den som mår sämst av det här beskedet idag är jag.. Anledningen att vi började kolla upp detta var att jag blev med barn i november och fick missfall i nionde veckan .. Skulle gärna ha kontakt med fler som försöker få barn i den här åldern...

  • Svar på tråden Fler som försöker få barn efter 40...
  • MillaQ

    Tack för era svar! Vad plågsamt det är varje månad då man hoppas och tittar oroligt varje gång man går på toa, och så ser man det där röda. Och så gråter man och svär, skit varför ska det vara så svårt. Så gammal är jag inte, livslängden ökar och pensionsåldern höjs...Och massor med aborter görs det, medan andra längtar,önskar och är så ledsna. Naturen är orättvis ibland.. Borde man söka utomlands på en gång, då det kanske är kötider? Hur går man tillväga? Vad kostar det och hur mycket ökar chanserna ?

  • MillaQ

    Fem stycken, vad tungt.. Men det kan löna sig att kämpa har jag förstått, träffade ett par gm mitt jobb som försökte i över tio år och lyckades till slut då kvinnan var 49 (!) I Turkiet hade de fått hjälp tyckte jag de sa. Hur väljer man vilket land man får hjälp i? Har ni även försökt m äggdonatipn ?

  • MillaQ

    Jag förstår, nej det borde väl inte bli nåt alls om det är äggen det är fel på.. För oss har det bara fäst en gång hittills och blev då mf v. 9. Efter att ha fått detta mf tänker jag att man aldrig kommer våga andas ut om man väl blir gravid.

    Hoppas ni kan få bra hjälp i Aten!

  • MillaQ

    Nu såg jag ditt inlägg rudbeckia. Polyfertila.. Det är som en ny värld det här, hade aldrig hört talas om dessa saker, med AMH och Folliklar och allt vad det är.. Och alla procent satser .. Men det måste väl bli högre procent chans då man faktiskt lyckats en gång och fått ett barn ? Fast åren jobbar emot en förstås. Min Gyn sa något att äggskalen blir tjockare m åren och svårare att tränga igenom . Kan man inte få hjälp med att komma igenom skalet?

  • MillaQ

    Vad roligt att höra Rudbeckia! ð??? Håller tummarna!
    Och hej Tigerinna! Det låter ju som en bra sak att det inte är så länge sen du fick barn, din son. Min yngsta son är nio så det kan ju ha hänt massor sen dess i min kropp. Vi har bokat tid på privat klinik för att se om de vill hjälpa oss eller om de tycker vi har för dåliga odds.
    Är det förresten nån som vet hur mycket större chans man har om man gör äggdonation (utomlands) istället för IVA om man har lågt AMH? (0,53 har jag). På kliniken tyckte de att vi skulle vänta med att boka ÄD utomlands tills att de kollat på kliniken hur våra förutsättningar ser ut. AMH är inte det enda som spelar in sa de. Usch det känns som en kamp mot tiden...

  • MillaQ

    Tack för era svar allihop :) Känns så tröstande att läsa alla.

    Vad spännande Tigrinna, hoppas verkligen det är plus. Brukar man ha molvärk om man är gravid? Tror inte jag hade det när jag väntade mina killar men det är ju då länge sen. Hade ett MF i december men innan dess var spända och megastora boobs det enda tecknet.
    På kliniken fick vi tid för undersökning med ca en och en halv månads väntetid. Men sen vet jag inte hur lång tid det tar att få hjälp om de nu tycker att det är lönt att försöka. Har de stängt på sommaren sen ? Då kanske man inte hinner innan dess? Panik över hur tiden går ...

    Funderar på om man borde boka tid utomlands direkt. Är ju ganska dyrt att chansa på Ivf om det är så mkt lägre odds.

    Annaba- Hur valde ni klinik utomlands ? Blir det många resor till den kliniken i annat land som man valt ?

    Jösses hur blev det såhär, känner mig ju inte alls gammal... :S

  • MillaQ

    Tack snälla för info! Jag känner nästan för att gå direkt på ÄD utan att prova IVF för det känns så psykiskt påfrestande och om sannolikheten att lyckas är så mycket större med ÄD så kanske det är bättre att köra på det på en gång.. Om de ens skulle vilja ge oss en chans till IVF, det har vi inte ens hört än.. Min sambo vill dock att det ska bara mina gener så kanske skulle han vilja att vi försöker det om vi får möjlighet.
    Var hittar man de bra klinikerna ? Spanien skulle kännas ok eftersom jag bott där så det känns lite "hemma"...

  • MillaQ

    Är det nån här som vet bra kliniker för ÄD utomlands ? Funderar på Spanien.. Är det stor skillnad i successrate på olika kliniker ? Finns någon länk med bra info ?

Svar på tråden Fler som försöker få barn efter 40...